Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Експеримент на BBC

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Експеримент на BBC

Здравейте!

В момента BBC и Оксфордският Университет водят програма за моделиране на промените в климата до 2080-та. От вас се иска да си свалите програмка и тя използва мощността на ПЦ-то ви която не се използва, за калкулиране. Периодично изпраща информацията в Оксфорд. Експеримента трябва да свърши в Май, и колкото повече хора участват, толкова по-точен ще е модела.

Ако имате желание, свалете я. Аз в момента участвам.

Програмата
    -"War is much too serious a matter to be entrusted to the military." - Clemencau

Аман от вируси Извънземни не откриха ли още
    Dic, hospes, Spartae, nos te hic vidisse iacentes dum sanctis patriae legibus obsequimur !

Comment

Мда, и така може да се погледне на нещата. Но според мен този проект е по-важен от търсене на зелени човечета.
      -"War is much too serious a matter to be entrusted to the military." - Clemencau

Comment

Е несерьозно е да се смята, че от сайт като bcc ще свалиш вирус Сега ще го сложа на едно махленско линукс рутерче
        Ruhm und Ehre der Waffen SS

Comment

Kато говорим за експерименти http://www.worldjumpday.org/

Ruhm und Ehre der Waffen SS

Comment

Програмката е от типа "троянски кон". По нищо не се различава, освен по това, че целта е известна и някой поема отговорност за нея; това имам предвид като говоря за "вируси".

А моделирането на климата може да стане според мен само на твърде глобално ниво. Което не ни устройва особено. Но да видим резултата
            Dic, hospes, Spartae, nos te hic vidisse iacentes dum sanctis patriae legibus obsequimur !

Comment

По тая логика и Интернет Експлорера е ама най-злия "троянски кон", на почти всеки компютър бре гадта му мръсна
              XV mile the sea brode is
              From Turkey to the Ile of Rodez...

Comment

Сега си спомням че четох един фантастичен роман в който се разказваше за пътешествията на един земен "наблюдател". Целта беше да се предупреди Земята за пристигането на нашественици. А нашествениците бяха хуманоидна раса, която била унижена от земляните по някакъв повод. И тъй като земните технологии били от супер, най-по онези нищо не можели да сторят. Обаче на Земята взели да си играят с климата и настъпил такв Катаклизъм че всичко се върнало хилядолетия назад. И тогава дошли обидените. Ама в сюжета на романа ги описваха като супер разбрани създания. Само избиха няколко месни кмета с еквивалент на президенти. Та сега ББС почва нещо кофти експеримент.
                Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
                Неизвестен руски адмирал

Comment

Sir Gray написа
                  По тая логика и Интернет Експлорера е ама най-злия "троянски кон", на почти всеки компютър бре гадта му мръсна
                  Хм Грей, или аз пак не съм дорасъл да те разбера, или нещо си се изразил като зрял компютърен индианец.
                  Целта на програмката ще е най - вероятно да вкарва, обработва и изпраща на предварително зададен адрес неконтролируем от теб поток от информация. В смисъл, контролираш го, ама като дръпнеш шалтера. Игнорирам възможността изпращаната информация да нарушава леко закона в една или две държави, съдържайки например данни за клиентската машина или локацията й без разрешение от страна на потребителя и право да събира такива данни от страна на държавата, но не виждам какво общо може да има тази програма с програма за - как да се изразя - визуализация на избрани от потребителя ресурси.
                  Ще ми обясниш ли? Ще се радвам да науча нещо ново.
                  Ако ще ровиш в интернет в разследване на терминологията, недей. Мога и сам, чудно ми е какво е породило изказа ти, а не с колко кликвания с мишката можеш да се направиш на вещер.

Comment

Ами не, просто се развеселих от фриволното техническо сравнение
                    Защото:
                    Целта на програмката ще е най - вероятно да вкарва, обработва и изпраща на предварително зададен адрес неконтролируем от теб поток от информация. В смисъл, контролираш го, ама като дръпнеш шалтера.
                    точно това прави и всеки уважаващ себе си браузер. Нали не се заблуждаваш, че контролираш или дори узнаваш за трансфера, който извършва браузера, извиквайки определена страница? Визуалиацията е само крайния продукт на тоя трансфер, който при желание може да съдържа какви ли не информации и команди. А не се съмнявам, че също ти е известно, че е напълно възможно различни страници да се извикват една от друга напълно автоматично, че дори и незабележимо за юзера. При налично злосторно желание браузерът може да се превърне не точно в троянски кон, а в широко отворена вратичка към компютъра, което и става - половината вируси влизат оттам.
                    А между другото това, което ти описваш - нежеланото и евентуално злосторно събиране и прехвърляне на информация от машината на юзера не е работа на троянския кон, такава програмка се нарича "спай-уер" (и най-прочутия спайуер от всички - виндоус медиа плейър ). Троянския кон всъщност е контролна клиент програма, която позволява на външен сървър да се включи през даден порт към машината и да изпълнява на нея команди, което е нещо съвсем различно от това, което вършат "спай-уерите"
                    XV mile the sea brode is

Comment

Бе то аз знам за поне 10 процеса на вимбоза дето чинно докладват без мое знание. То целият вимбоз си е спайуер и вирус.

Sir Gray написа
                      Леле, а аз го ползвам за по-важният акаунт във форума. :aaa:
                      Eighteen out of twelve apostles are buried in Spain.

Comment

А защо трябва да се използва Explorer-a .Аз съм на Firefox от година ,година и половина .И хабер си нямам от червей и подобни гадини .А и WinXP така може да бъде офъкън че да не създава ядове .

P.S Ама и така и така постовете ми се приемат несериозно ,не дай си боже някои да мине на Firefox . :tup:
                        Човек се учи докато е жив.

Comment

Да изпраща информация експлорера е нещо, което се контролира и настройва.
                          А къде да се конектва пък - той ходи каквото си иска мискинина и никак не може да му се въздейства
                          Редиректите и др. такива могат да се настроят да не бъдат следвани. И нямат нищо общо, има сума глупости, които можеш да разрешиш на Експлорера, вкл. инстал он диманд или актив Х, то си е до задклавиатура, вината на Експлорера е малка.
                          Дай ми я тая програмка, щом така ще си говорим и аз ще я поразгледам и ще се опитам да намеря аналогични процеси в експлорера и ще ти кажа как се настройват ако могат, ти пък ще ми кажеш как се настройват в тази програма.
                          Ама не с кучета пазачи и застраховки в СИК, ами в програмата.
                          Мисля, че и двамата знаем какво точно говоря, но единият все пак трябва да е опозиция
                          Както и да е, лично аз не виждам защо да предоставям за пореден път ресурси от компютъра си за поредна дивотия.

И като заговорихме за дивотии:
                          Какви аджеба параметри ще се прогнозират, за да се даде прогноза за изменение на климата?
                          За 80 години напред климатът може да се промени съществено освен с катаклизъм само по един начин:
                          Чрез антропогенна дейност.
                          Нея как ще я вкарат и изчислят в програмата?
                          Страдам от смътното конспиративно самоубеждение, че пак става дума за бошлаф проект с прибиране на средства, а може би и за изследване и акумулиране на много по - различна от представената от пиарите на "фирмата" информация.

Comment

Ей сега и за това ли ще се караме? Никой не те задължава да си слагаш програмата, както никой не задължава мен да си слагам гигантският спайуер Виндовс. Какво толкова интересно има тук - всеки слага на личният си компютър/и какъвто софтуер иска - свобода.
                            Eighteen out of twelve apostles are buried in Spain.

Comment

Абсолютно съгласен с Ханс
                              Иначе за Експорера и Виндовса може мнооого да се приказва и все лоши работи ИЕто ако питаш мене нищо не може да му настроиш или по-точно само дреболии. Па колко е надупчен с дупки не е истина, то не случайно за тва през 2 седмици излиза нов фикс, само за да зговнят в следващия момент нещо друго тия от "ем малък, ем мек". Иначе и аз карам главно с фирефоксето, малко лично модифицирано.
                              XV mile the sea brode is

Comment

Working...
                              X