Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Къде и кога?

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Къде и кога?

Значи вчера сънувах че се сражавам в окопите на Дойранския фронт и естествено в края на съня ми ме убиха :twisted: Та след този сън ми дойде идеята да ви питам следното, примерно имате машина на времето, която може да ви пренася само назад във времето и то във определена война или битка никъде другаде. Та въпросът ми е в коя война или битка бихте искали да се пренесете назад във времето и бихте пробвали късмета си дали бихте оцелели. Аз лично искам да се пренеса в група Армии "Север" през ВСВ и обсадата на Ленинград или някъде в мизерията в окопите през ПСВ независимо къде и към коя армия, но за по-голямо изпитание за предпочитане в Новозенландската армия в Анзак (Галиполският фронт). По принцип ми се ходи и на други битки, но тези най-много предпочитам. И за това ви моля да не изброявате по 20-30 сражения искам да споменете само първите 3-ри където най-много иската да отидете.
    Къде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.

Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда.

Войната е много сладко нещо за тези, които не са я виждали.

А, битки.....
    Аз директно се пренасям във вилата ми в Кампания, да наглеждам стотиците си роби (и особено робини ), да се кисна по цял ден в баните и да клюкарствам за последните интриги на Август Октавиан и благородната Ливия в Рим. Пък битките ще ги оставим на ах, така смелите ни легионери
    XV mile the sea brode is
    From Turkey to the Ile of Rodez...

Comment

Ако трябва да се пренасям в историческа битка, бих дезертирал
      Шеленберг, ако търсиш "по-голямо изпитание" мисля че след 2 часа на кой да е фронт ще ти се прииска да не си отивал. Не знам, като се върнеш ще ни разкажеш как е било, аз междувременно ще правя компания на Сър Грей на вилата. На него ще му оставя да се забавлява с робите, а робините ще му взема
      "No beast so fierce but knows some touch of pity."
      "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

Та след този сън ми дойде идеята да ви питам следното, примерно имате машина на времето, която може да ви пренася само назад във времето и то във определена война или битка никъде другаде.
        Аз отивам в Х²Vв. и ще се спасявам България от тур. нашествие. Макар че и сега са трудни години за България и като гледам какви успехи имам се опасявам, че при честите събори устройвани от НВ Иван Алексанъдр я ще свърша на кладата, заради твърдението, че Земата се върти около слънцето, я ще ме тикнат в някой пирг, докато се молят за да се подобри душевното ми здраве и да престана да говоря за невъзможни неща като хеликопртери и самолети. Е, ако ходенето ще е за по-кратичко ще направя снимки и ще се опитам да свия някой друго историческа книга. Следващия път ще гледам да намина и през Симеоновия дворец преди византийците да го подпалят и да взема пълната и нецензурирана версия на Именика.

Comment

Хмм, повечето исторически периоди ме плашат най-вече с хигиенните си условия. От тази гледна точка Древен Рим е добре, но пък някои сексуални и парти практики от онова време ми идват леко хард Между другото, да напомня на господата римляни в тази тема, че ще трябва в духа на времето да уважават еднакво както робините, така и робите
          Ако пренебрегнем хигиената, може би бих избрала някой късносредновековен или рано-нововремски манастир (смесен ) или меценатски замък (меценатът съм аз естествено), в който да мога си общувам с умни хора и да се забавлявам интелектуално. Може би Европа, Франция или Италия около 17 век.
          И съвсем определено бих отишла на война, предполагам, че не може да се сравни с нищо подобен опит, а и сигурно е голям адреналин. Ясно ми е, че в дирктен двубой надали бих победила, но като ще мечтаем - да мечтаем: много би ми се искало да бъда главнокомандващ, но се страхувам, че с мен дори и най-добрата армия би загубила Ако Ханс Делбрюк не възразява да бъде главен стратег :shrug:

Comment

Абе в която и да е битка от българската история, ама да е по-масово клането ако може :twisted: :fire: :sm229:
            (\_/)
            (°_°)
            (> <) <- This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.

Comment

Невероятен сън. Само дето не може да си сънувал, че си мъртъв. Сънувал си как те убиват, защото мозака ти не може да възпроизведе нещо, което не е преживял. Но това само като информация .

Тъй като става дума за битки, несъмнено моя фаворите е битката при Шипка. Мисълта да умирам ще бъде поносима и красива единствено там . Предполагам няма да съм единствен.
              Други битки, при Дойрян(то цялото действие се развива с години, но ме разбрахте) и Сливница.
              Искам именно тези, защото ще вложа много повече хъс и ентусиазъм отколкото при битката при Поатие, примерно. А това ще е определяща за битката )).
              "...времето е в нас и ние сме във времето; то нас обръща и ние него обръщаме." В. Левски

Приемайте промените, но не изменяйте на ценностите си.

Comment

Ако Ханс Делбрюк не възразява да бъде главен стратег
                Нямам подобни претенции, адаша също . Лично аз бих предпочел с едно калкулаторче да смятам бройката на персите пресичащи Хелеспонта. После с Кузов може да се отбием на симпозиум в Атина. :twisted:
                Eighteen out of twelve apostles are buried in Spain.

Comment

Хана, меценирай мен ))) :tup:

Comment

.
                    Last edited by ; 20-03-2006, 22:24.

Comment

И аз мисля да се пренеса са Шипка и там да се бия, ама не мисля да умирам(прекалено съм млад да умирам :lol: ). По скоро ще оживея и ще разказвам за геройствата си на внуците :tup: .

Comment

Warlord написа
                        Абе в която и да е битка от българската история, ама да е по-масово клането ако може :twisted: :fire: :sm229:
                        Бас държа, че ако ти предложа При село Ключ или при Черномен, нема да се съгласиш........

Колкото до мен- не знам....може би трябва да кажа, че бих се придържал към следният по-горе изразен принцип...
                        Ако трябва да се пренасям в историческа битка, бих дезертирал

Ама де да знам...ако пък толкоз държите сигурно ще е Мирокефалион или Манцикерт(или по-скоро при тази бих предпочел да съм в Константинопол и един вид да пазя гърба на императора от Псел и разни други образи....)

THE LABARUM

sevot yhtils eht dna ,gillirb sawT`
                        ebaw eht ni elbmig dna eryg diD
                        ,sevogorob eht erew ysmim llA
                        .ebargtuo shtar emom eht dnA

Бе сгладне и честлинните комбурси
                        тарляха се и сврецваха във плите;
                        съвсем окласни бяха тук щурпите
                        и отма равапсатваха прасурси.

Comment

Абе в която и да е битка от българската история, ама да е по-масово клането ако може
                          Warlord, Батак дали ще ти хареса? Там клането е по-масово...

Въобще, какво ви става бе хора? Един иска да умира, друг(а) ще става монахиня, трети искат да отидат на бойното поле заради "изпитанието" :aaa:
                          Аз затова бих дезертирал, на война оцеляването малко зависи от личните умения, много повече от късмет! Направо руска ролетка да играем :lol:

Comment

Dinain написа
                            Warlord, Батак дали ще ти хареса? Там клането е по-масово...

Въобще, какво ви става бе хора? Един иска да умира, друг(а) ще става монахиня, трети искат да отидат на бойното поле заради "изпитанието" :aaa:
                            Аз затова бих дезертирал, на война оцеляването малко зависи от личните умения, много повече от късмет! Направо руска ролетка да играем :lol:
                            Можеш да се опиташ да дезертираш от Червената армия. Успех. :twisted:
                            Eighteen out of twelve apostles are buried in Spain.

Comment

Можеш да се опиташ да дезертираш от Червената армия. Успех.
                              Може и шансовете ми за оцеляване като дезертьор да со по-високи отколкото като пушечно месо

Comment

Working...
                              X