Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Цар Борис и Българо- Японско сътрудничество

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Цар Борис и Българо- Японско сътрудничество

Прочетох, че Цар Борис бил предал 1943 на японския журналист Момотаро Еномото някакъв материал за усилията му за укрепване на Българо- Японско сътрудничество.

Някой да знае нещо по въпроса, или за журналиста, да помогне с инфо, литература...?

Всяка идея ще бъде оценена!
    ПП.Тъй като не знам къде е темата "Кво искате да видите в сайта" - моля за извинение!!!!!!
    Въпроса ме интересува МНОГО,моля за вашето съдействие!!!

Momotaru Enomoto - така се изписва името.

Може и обратно - Enomoto Momotaru.

(Японците първо изписват фамилното име, а ние - първо личното. Понякога, това води до объркване.)

Но личното име завършва на ру, а не - на ро!
    Ако мислиш за 1 година напред, посей ориз, ако мислиш за 10 години напред, засади дърво, а ако мислиш за 100 години напред - образовай населението!!!

Comment

Прав си историк , но ако можеш да ме насочиш към някаква литература , ще ти бъда благодарен.Моите спомени когато се говори за сътрудничеството м/у България и Япония по време на ВСВ е свързано с книжката май се казваше "Остров Тимбакту" или нещо подобно ,чел съм я преди кажиго 30 лета , може и повече :lol: !!!
      Last edited by модератор; 21-01-2006, 13:42.

Comment

Сега чета "Корона от тръни". Ако има нещо, което съзра нещо във връзка с темата, ще ти кажа. Още малко ми остава, до ВСВ. Дано мога да ти помогна.
        "...времето е в нас и ние сме във времето; то нас обръща и ние него обръщаме." В. Левски

Приемайте промените, но не изменяйте на ценностите си.

Comment

За съжаление, ако помня добре, в книгата не пишеше много за българо-японските отношения. В главата ми се е запечатало единствено описанието за това как съставът на някаква японска делегация, по време на посещението си у нас, проявил интерес към колекцията от пеперуди на цар Борис III (или нещо подобно беше). Но аз я четох отдавна и може да съм забравил някои работи.
          Truth will save the world

Comment

Тази вечер, гледах новините и разбрах, че е излязла книга, със засекретени долументи, за цар Борис 3. Които сега се разсекретяват и превърнати в книга. Много вероятно е, там да е споменато нещо. Аз ще си я купя и ако има информация, ще пиша. Но това ще стане до месец(може и повече).
            "...времето е в нас и ние сме във времето; то нас обръща и ние него обръщаме." В. Левски

Comment

Какво е нейното заглавие?
              Truth will save the world

Comment

Не запомних, но беше, оранжева! Аз днес я търсих на Славейков, но не я намерих. Като си я взема ще ти кажа(до дни).

Comment

Working...
                X