Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Изкази и бисери на Хрушчов!

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Изкази и бисери на Хрушчов!

Дядо ми ми разказа, каква скица е бил Хрушчов. Как винаги се измъквал от въпроси на разни журналисти. Дори ми каза някои и други фразички, но ги забравих.
    Ако някой знае или може да намери, нека ги изложи тук. Аз тези дни, ще питам пак дядото, да ми каже точно какво са репликуте му, за да ги споделя с вас.
    :sm113::sm100:

-Никита Хрушчов удря с тока на обувката си по трибуната на Общото събрание на ООН, разгневен от дебат за колониализма.
    Last edited by neHCuoHEpa; 09-01-2006, 00:02.
    "...времето е в нас и ние сме във времето; то нас обръща и ние него обръщаме." В. Левски

Приемайте промените, но не изменяйте на ценностите си.

Няколко фрази относно Хрушчов

Бих искал да спомена, че Хрушчов не е скица както са Ви разказвали.
    Да. Истина е.
    Пропагандата на собствената му държава го изкара скица.
    В СССР с идване на нов господар на Кремъла, се вадят кирливите ризи на предишния.
    Хрушчов - извади на Сталин
    Брежнев - извади на Хрушчов
    Андропов - на Брежнев.
    а сега....
    Путин - на Елцин
    Така е в Русия.

Искаш да ти кажа един виц за Хрушчов - то ти един от Брежнево време.

За наш Никита,
    никой не пита.

А сега няколко думи за Хрушчов.
    При това непредобидено.
    Това е един от най-кадърните сталинови администратори.
    Според мен може да се спори след Маленков, кой е втори по кадърност Берия или Хрушчов.

Той е един от малцината, които след размисъл променя основните свои мнения при това революционно.
    Той се отказва от политиката на Сталин.
    А може да живее и управлява докато е жив като Цар ( Сталин ).
    Отказ от репресии на висшия държавен апарат.
    Отказа се робовладелската доктрина - затваря Гулаг в СССР.
    Отказ от война със САЩ 1962 ( карибската криза ).
    Сдава власта след пленум (10.1964), при това без кръв.

Поздрави

Comment

neHCuoHEpa написа
      -Никита Хрушчов удря с тока на обувката си по трибуната на Общото събрание на ООН, разгневен от дебат за колониализма.
      При това той говори "Аз ще ви изкарам Кузькината майката!" .
      На една срещата с американските дипломати Хрушчов обяви "Да харесайте ви или не, но историята на нашата страна. Ние ще ви разберем" (Нравиться Вам или нет но история на нашей стороне. Мы Вас закопаем.)
      На първата изложба на абстракционизмът в Съветският Съюз Никита Сергеевич казва един художникът. "Аз не разбирам, докато то е възможно за да рисува такава мръсотия. Вие "педераст" ли сте?" (Я не понимаю как можно нарисовать такую мазню. Вы что - педераст?)
      Още Хрушчов обеща да затвари всички църкви. "Аз ще ви изкарам на телевизия последен свещеник в 1980 година." (Я вам покажу последнего попа по телевизору в 1980 году). За нещастие аз не мога да видя това .
      И на край фраза на Хрушчов, койта доказва че Бога няма. "Гагарин летеше - Бога на виждал". (Гагарин летал - Бога не видел).
      Извенявам за грешки кога пишу на български. Български не е роден език.

Comment

Добавка

Добавка към написаното за Хрушчов.

Цитат :Никита Хрушчов удря с тока на обувката си по трибуната на Общото събрание на ООН, разгневен от дебат за колониализма.

Доуточняване : До колкото си спомням, тази ситуация е от 1956 г., да не бъркам, но беше когаато се осъждаше съветската окупация на Унгария.
        След като го прекъсват в викове и дюдюкане и не му дават думата да се изкаже, той извършва тези действия.

Следва се спомене какви длъжности е изпълнявал Хрушчов по времето на Сталин.
        Бил винаги Първи или в Москва или в Украйна след 1939 г.
        Винаги е бил в топ 10 на най-близкте партийни финкционери.
        Но най-важния пост, който получава е през 1947 г.
        Какъв ли ?
        Този който през 1953 г. ще го направи Първи секретар.
        Това не се коментира в рускита преса ( пропаганда )
        Ще ви напиша само ако се интересувате.
        Поздрави

Comment

Кажи го де.

Comment

Добавка

През 1949 г. другарят Хрушчов се издига в топ 3 на Сталиновите администратори.
            Неговата официална дейност в 1-ви секретар на Московския комитет на партията.
            Другата официална длъжност е секретар на ЦК на КПСС.

Какво означава това ?
            Колко са секретарите на ЦК по това време ?

Хрушчов е секретар на ЦК.
            Секретарите са 3 или 4 начело с другаря Сталин.
            Секратариата се състои от няколко отдела.
            Аз знам за :
            Управление Кадри - това е царсктвото на Маленков.
            Управление идеология - от 1950 до 1982 е Михаил Суслов
            Партиен контрол.

Точно партийния контрол. - Това е силовата структура.
            Тук са на колене :
            1. могъщите господарите на държавна сигурност ( НКВД, НКГБ, МГБ, КГБ, ФСБ)
            2. господарите на военното разузнаване ( РО, ГРУ )
            Тук свалят и издигат силовите министри, замесник министри, началници на главни и неглавни управления.
            Този пост получава ( а с него и реалната власт ) Хрушчов.

Затова тий има смелостта на атакува маршал Берия.
            Затова и успява.
            Той може по всяко време да коментира и се среща и да диктува неофициални заповеди на заместниците на Берия.

Само един човек е успял за заема поста на силов министър и шев на партийния контрол, и то за кратко време - маршал Николай Ежов.

Дори Андропов, когато превзе партийния контрол, се отказа официално от КГБ.
            А дали се октказа реално - незнам.
            Но и той бързо умря като Ежов.

За да имам власт на Политбюро и ЦК на КПСС - трябва да са противопоставени един на друг ПГУ на КГБ срещу ГРУ на Генщаба на МО.

Подобно е и у нас в България.
            Знаете ли кой в България управлява дълго ВЪРХЪТ НА ПИРАМИДАТА ?

Поздрави

Comment

Чувал съм за две големи издънки - дето тупал с обувката в ООН и за още някаква на конни състезания. Не знам какво точно е било второто. В един документален филм за Хрушчов роднините му за първото го оправдаваха, но за второто казаха, че и самият той съжалявал за тази си постъпка. Пуснах телевизора след като бяха разказали за нея и не я научих.
              Най-забавното е, дето изчислил, че през 1980г. ще влезем в комунизма. (още по-забавна е слабостта към числото 8 в обещанията: 80 - влизаме в комунизма; след 800 дни се оправяме ).

Подобно е и у нас в България.
              Знаете ли кой в България управлява дълго ВЪРХЪТ НА ПИРАМИДАТА ?
              колкото и банално да звучи "куполът на мафията", т.е. не е един или няколко човека, а доста хора, които макар и на различни нива се намират в спецефична взаимовръзка и взаимозависимост. По-тази причина е и високата смъртност сред доновете - Луканов, Кюлев, Павлов, Карамански... Как беше "Или в крак с Партията, или вън от нея". Смъртността е най-висока когато БКП (БСП) управлява самостоятелно или в коалиция. И не е случайно, защото "купола" е творение на БКП - с идването на нови политически лица, те искат да са не само фасада, но и да получат парче от баницата.

Comment

Е, класическата му издънка е, когато громи някаква изложба на художници-авангардисти. Дали е истина, или беше само виц (доста по-вероятно), но оттам е - ходи той по изложбата и оплюва картините и в един момент спира пред едно огледало (оформено като картина) и казва: "А что это за жопа с ушами" ...
                Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
                Проект 22.06.1941 г.
                "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

По-скоро е виц

Comment

Добавка - Нова

Случаят с обувката е световно известен.
                    Просто защото е на трибуната на ООН в Ню Йорк.
                    Поводът е нахлуването на Съветската армия в Унгария 1956 г.
                    Това в залата на ООН е много добре скроена операция,
                    от западните дипломатически представители за уронване престижа на СССР и неговият пръв ръководител Хрушчов.

Как става тази провокация, сигурно ще попитате.
                    За сравнение :
                    Гледайте българската национална телевизия, когато има дебат в парламента, например за избор на правителство или по някакъв спорен проблем.
                    Например участие за войната в Ирак или нещо подобно.
                    Пълен цирк.

Точно това прилагат западните дипломати на Хрушчов.
                    В момент когато той чете своя доклад за събитията в Унгария и обвинява западът със заиграване с Унгария зад гърба на СССР, те почват да го прикъсват с шум, скадирания, ропот нещо.... като прекъсване на неговото право на изказване.
                    Той обаче не е живял и ръководил парламентарна държава и не е свикнал така да го прекъсват, затова за да го чуят и да му дадат неговото право на изказване ..... той сваля обувката си и тропа по банката на ООН. Даже знам, че останалите от представителството на СССР в ООН правят същото, в това число и известния Громико.

Да.
                    Вероятно за да оцелее по времето на Сталин е имало периоди когато се е правил и на шут ( така казва брежневата пропаганда ) ...... но така се оцелява.

Скоро гледах по HBO - телизионния канал един филм.
                    Той е американски.
                    Отнася се до Сталинград, и по специално до историята на снайпериста Зайцев.
                    Оставете истинността на елементите по сценария.
                    Важното е правилното представяне на образите.
                    Там съвсем ясно е представен реалният според мен образ на Хрушчов.
                    Ако имате възможност гледайте филма.

Там Хрушчов е представен ( според мен ) като :
                    Решителен, жесток, мислещ администратор.
                    Даващ шанс на всеки, но само ако получилият шанса успее.
                    При това весел и щедър когато е победител ( в случаят Зайцев- му върши перфектно работата, но Хрушчов отговаря персонално пред Сталин).

Подобна е и неговата реална дейност и като държавен глава.
                    На мястото на Сталин.
                    Той прави това което много малко хора и в момента могат да направят.
                    Той се само реформира. Първо себе си. После следва отказ от старото.
                    Ето пример.

Той взема власта след смърта на Сталин ( юни 1953 ). Започва като него. Ликвидира прекия си конкорент маршал Берия ( декември 1953 г. ) и неговото обкръжение.
                    И разбира - при това сам, че така повече неможе.
                    Никой не му пречи да действа и след това като Сталин.
                    Но Хрушчов провъзласява след размисъл нова доктрина.
                    Вече няма да се разстрелват бившите висши държавни служители, просто ще се пенсионират и държат в изолация, но с превилегии.

През юни 1957 отстранява висшите сталинови администратори Молотов,Маленков, Каганович и др.
                    Никакъв проблем няма да ги разстреля.
                    Не.
                    Той вече е променил първо себе си.
                    Пенсионира ги - дефакто.

Друг пример :
                    На всякъде където е работил ( и в Украйна и в Москва - това е от 1934 до 1953 г. ) активно е използвал Гулаг.
                    Сталиновото робовладелско управление - което е най ефективно в постигането на икономически резултати.
                    През март ( около 15 март ) получава записка ( като член на Политбюро и секретар на ЦК на КПСС ( като ръководител на партийния контрол)) от министъра на вътрешните работи и държавна сигурност маршал Берия, който твърди, че така създадената робовладелска система се разминава с всякакви морални категории и затова маршал Берия предлага закриването на ГУЛАГ, освобождаване на затворниците, както и участниците във войната срещу СССР ( германските и от други страни военнопленници - те не са признати за военнопленници, а за затворници ).
                    Вероятно през 1953 г. още не проумява какво предлага Берия, но през 1954 г., когато вече е взел цялата власт се сеща за тази идея, вероятно доста е разсъждавал и е приел първо в себе си, че Берия е прав и така трябва да стане, ако наистина се говори за хуманно отношение към хората.
                    Това е все едно някой милиардер да се откаже от милиярдите си имущество и да си остави само няколко милиона.
                    Започва 1954-1955 освобождаването на около 2 800 000 живи воеенопленника от войната 1941-1945.
                    После през 1955-1957 затвори Сталиновите хиляди лагери на смърта.
                    Не се знае колко хора са пуснати с политически и други присъди - осъдени с право и без право на 10 или 15 години затвор.
                    Затова и когато умира ( официално погребан в пискарьовското гробище присъстват само десетина роднини през 1971 г. )
                    Но от вън на гробището ( по разкази от очевидци ) три реда охрана на спец войски спират стотици хиляди роби на СССР, които искат да се поклонат пред гроба му и носят пръст от родните си места.
                    Аз посетих това гробище сдамо веднъж, при това в далечната 1989 г.
                    Вярно е, че имаше най-много цвята на гробовите на Висоцки и на Маяковски ( мисля,че беше неговия гроб) , но имаше и много цветя на гроба на Никита Хрушчов.
                    Докато има живи роби от Сталиновите затвори, те ще го почитат.

Стана много дълго.
                    Но има още много за описване за него при това без залитане.
                    Поздрави

Comment

Working...
                    X