Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Снимки от Китай

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Снимки от Китай

Дали многото артефакти, които ни предлагат съвременните средства за информация могат да ни дадат материал за определени заключения?
    /Пускам я извън темата за Китай, поради ред причини. За да не става дублиране на темите, но и за да не нанесем без да щем щети, АКО авторът на първата тема поиска това, аз нямам никакви претенции и възражения да се съединяват/.

Та ето за начло малко изгледи от съвременен Шанхай. Впечатлява. Например, първата - показва стремеж да се съчетае традиция и модерност. Въобще, коментирайте и слагайте без ограничения
    Attached Files
    Last edited by модератор; 29-12-2005, 14:58.

Ето малко снимки от Пекин (за съжаление не са мои)

Разгледайте и тези ->

впечатляващи са.
    Attached Files
    "Нима, Създателю,
    съм искал от пръстта човек да ме изваеш,
    мигар аз самият съм те молил
    от мрака да ме извлечеш?"

Comment

Eто още:
      Attached Files

Comment

KG125 написа
        Пускам я извън темата за Китай, поради ред причини. За да не става дублиране на темите, но и за да не нанесем без да щем щети, АКО авторът на първата тема поиска това, аз нямам никакви претенции и възражения да се съединяват
        Ами аз си мисля, че тия готини фотоси биха намерили добро място в темата, дето пуснах, ама след като така и така си решил да ги сложиш в друга вече....е, нищо може пък да е по-добре и по-коректно, щото все пак ние в другата тема обсъждахме бъдещето на Китай- къде по-близко, къде по-далечно, а картините са все са от настоящето и представляват нелош повод да го обсъдиме и него тука

VladDracul, наистина впечатляващи снимки

THE LABARUM

sevot yhtils eht dna ,gillirb sawT`
        ebaw eht ni elbmig dna eryg diD
        ,sevogorob eht erew ysmim llA
        .ebargtuo shtar emom eht dnA

Бе сгладне и честлинните комбурси
        тарляха се и сврецваха във плите;
        съвсем окласни бяха тук щурпите
        и отма равапсатваха прасурси.

Comment

От фабрика за автостъкла:

byzantiner написа
          Ами аз си мисля, че тия готини фотоси биха намерили добро място в темата, дето пуснах, ама след като така и така си решил да ги сложиш в друга вече....е, нищо може пък да е по-добре и по-коректно, щото все пак ние в другата тема обсъждахме бъдещето на Китай- къде по-близко, къде по-далечно, а картините са все са от настоящето и представляват нелош повод да го обсъдиме и него тука
          Знаеш ли, че си прав
          Attached Files
          Last edited by ; 28-12-2005, 00:43. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

И още малко - една кола, която се прави по щатски или японски лиценз в Китай и изтребителя J-11, който е точно копие на руския СУ-27 - модел от средата на 80-тте. Последната е от шивашки завод.
            Attached Files

Comment

И все пак Китай създава асоциации преди всичко с количество...

Но нещата се променят. Вижте и J-10
              Attached Files
              Last edited by Stefan; 28-12-2005, 03:25. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

Това е влак МагЛев в Шанхаи

кратки характеристики
                Използва за предвижване -> принципа на Магнитна-Левитация
                скорост - 600 КМ/ч ,
                Трасето в Шанхаи свързва Летището и Полиса ,
                участъкът е с дължина 30км.

( за повече информация в Интернет )
                Last edited by RAMMSTEIN; 28-12-2005, 09:35.

Comment

Вчера гледах по Дискавъри проектите на Китай за олимпийските игри. Абсолютно новаторски архитектурни идеи (признавам, че имат голямо въображение)
                  Всички сгради вече се строят, на някои им остава още малко да са готови -
                  като сградата на CCTV, стадиона, напълно екологичният плувен център, операта и още и още...
                  Attached Files
                  "Нима, Създателю,
                  съм искал от пръстта човек да ме изваеш,
                  мигар аз самият съм те молил
                  от мрака да ме извлечеш?"

Comment

Самолетът J-10 ми прилича на един шведски изтребител на име "Виген", също "Мираж"; Влакът Маглев е немски, немците им го инсталираха, но май излиза много скъп.
                    Наистина, количествата там са невъобразими, но и скокът в качеството е впечатляващ. Засега хай-технологиите липсват малко повече от картинката, но това е въпрос на време.
                    Строителството им е страхотно, обаче и толкова мащабно, че направо европейския ум не го побира. И на всичко отгоре цялото това чудо почва около 1990-та ....
                    Супер азиатска градска среда се създава. Разказаха ми, че в един град на име Кунмин (нашият аналог на Хасково - 4 милиона население, 60 милиона провинция :aaa: ) властите заради модерното строителство сринали един вековен китайски квартал. ..... Ей от тия работи ако се опазят, голяма работа ще са.
                    Last edited by ; 28-12-2005, 14:43. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

J-10 прилича на Лави, по простата причина че е развитие на последният но с китайски пари. Относно архитектурата: новаторски идеи бол, само дето няма нищо китайско в тях по простата причина че архитектите са чужденци а китайки са само парите...дето се канят да ги орежат. А иначе за строителството покрай олимпиадите беше много показателно как компенсират липсата на кран с работници накичени по скелето и подаващи си панелите от ръка на ръка (титанови панели за покривната обшивка)

Comment

Е да, на Лави, но и Вигена е от тоя тип. /Тия шведи, колко напред отиват - тая конфигурация е от края на 50-тте за пръв път.../

То в модерната архитектура няма нищо китайско, но донякъде почват тия шанхайски пейзажи да стават еталон за модерна Азия - Япония, Тайван, Хонконг, сега и останалия Китай.

Comment

Баш пък Виген да е отишъл много напред, специвични условия , специфични изисквания, сецифично решение. иначе ето ти нещо със същата схема, и има още доства:

Comment

Малко off topic, но пак е свързано с Китай де...
                            Който се интересува повече от J10(има интересно сравнение с MiG 1.41,Saab JAS 39B Gripen и IAI Lavi ):http://www.aeronautics.ru/news/news002/news095.htm
                            Gaden Gogi това Kyushu J7W Shinden ли е?
                            Аеро-динамичната схема "патица" наистина сaма по себе си не е нещо ново. И американците имали нещо от сорта-Curtiss XP55.

Comment

Eo летците има си раздел за Авиация

Comment

Working...
                              X