Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проверете какъв патриот сте

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Няма нужда да ми обясняваш - в сферата в която работя (Phare), напускащите висококвалифицирани специалисти са ежедневие. Само за миналата година от единадесет човека по щат в отдела напуснаха шест. В момента сме девет, от които трима са направо от университета. И страшното е, че от работата ни зависи дали държавата ще усвои десетки милиони евро всяка година от предприсъединителните фондове, а месечната ни заплата се равнява на еднодневните командировъчни на един служител на ЕС в България (тоест около 200 евро).

Специално за държавната администрация има грубо казано два варианта с наличните ресурси - или имаме малко работещи и им се плаща добре или имаме много работещи и им се плаща колкото да не умрат от глад. Третият вариант е свързан с вдигане на ресурса чрез данъци, но слава богу, този поне не се очертава за сега.
    We don't see things as they are, we see them as we are
    ---Anais Nin----

Comment

Дибо, аз съм на същото мнение. :tup: Трябва народа да е този, който иска промяната. Да се бори за нея, да я отстоява. Пример с Възраждането, ако народа не се е борил и желал освобождението, денс нямаше да е същото.
      В народа се състои благото на държавата. Ако не са доволни от правителството, правят митинги, протести( :mike: ) и го свалят. И така докато не дойде подходящото. За това е демокрацията, защото всеки човек решава сам.
      Няма да обсъждам положението в България. Не това е тема на разговор, тук!

Кфалифицираните и образовани хора ще започнат да се завръщат към България. Рано или късно. Така е било и в миналото. Отивали са в чужбина да учат и после се връщат.
      "...времето е в нас и ние сме във времето; то нас обръща и ние него обръщаме." В. Левски

Приемайте промените, но не изменяйте на ценностите си.

Comment

neHCuoHEpa написа
        ...Кфалифицираните и образовани хора ще започнат да се завръщат към България...
        По-голямата част няма да се върнат. Само тези, които не успеят да си намерят работа, да се задържат на нея или не могат да се адаптират към новата среда се връщат. Такива обясняват завръщането си с една от следните две версии или комбинация от тях:
        1. Не мога без България нито ден.
        2. Там (САЩ, Канада, Германия...) не е хубаво.

А като се върнат, пък като извадят голямата кошница - един бил третият човек в Merrill Lynch (в кой от хилядите офиси?), друг бил нам-къв-си, трети - просто редови гений, копнеещ да се труди безкористно за благото на България...

Знаеш ли колко такива съм видял?
        Last edited by Nick; 11-01-2006, 17:35.
        Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
        A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець

Comment

Не гледай целия свят през твоите очи. Наистина има хора, които не могат без България(ОБИЧАТ Я) и не им харесва в САЩ, Великобритания и т.н. Толкова ли е трудно да го повярваш(като гледам, и ти не си безразличен, щом посещаваш форума).
          Майка ми(която обичам неимоверно много) се включва всяка година в томболата за зелена карта, аз съм и казал, че и да спечели аз не тръгвам с нея, заради България. Звучи доста сантиментално и трогателно, но така се чувствам, ако щеш вярвай на каквото искаш.

Има много неща, с които можеш да се занимаваш, ако се завърнеш тук. Само трябва да си предприемчив, като имаш средствата, припечелени от САЩ. Една позната на семейството, ще строи хотел в Слънчев бряг, а не работеше като сервитьорка(може и нещо друго, но не голям и важен пост).

Пет века, прадедите ни са търпяли най ужасни и нечовешки условия(не го приемайте толкова буквано). Борели са се, дори това да им коства живота. След освобождението, за обединението на всички ни, ПОД ЕДНО НЕБЕ. Да бъдем едно цяло. Жалко, че някои пред проблемите бягат и се отричат от всичко българско(пак не го приемайте буквално).

Ник, няма да те убеждавам, в каквото и да е. Всеки сам решава как да живее и какво да прави с него!!! Ще ти кажа, че да бягаш от проблемите и да твърдиш, че си безсилен пред тях, не ги решава.
          Успехи в работата и в личен план, щом това е най важно, за теб.
          "...времето е в нас и ние сме във времето; то нас обръща и ние него обръщаме." В. Левски

Comment

neHCuoHEpa написа
            ... Ще ти кажа, че да бягаш от проблемите и да твърдиш, че си безсилен пред тях, не ги решава...
            Излиза, че САЩ, бидейки емигрантска страна, е построена от хора, бягащи от проблеми???
            Last edited by Nick; 12-01-2006, 05:42.
            Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
            A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець

Comment

Nick написа
              Излиза, че САЩ, бидейски емигрантска страна, е построена от хора, багащи от проблеми???
              Не знам дали хората основали Америка, са бягали (от проблемите си) и случайно се решили да се вдигнали против Англия, с идеята да създадът Америка или няколко поколения, от родовете са живяли на континента!?!
              Но в момента, голямата част са такива - търсещи по добри условия. Тя не е построена, а съставлявана в момента, от такива.

Comment

Поздравявам всички Валентиновци и Трифоновци с празника им! В тяхна чест - още един тест.

1. Тази вечер вие:
                още прекарате една романтична и любовна вечер и нощ с приятелката си
                още се съберете с верни другари в кръчмата
                окакто винаги ще гледате телевизор или ще четете Бойна Слава и "7 дни спорт"
                омене ми ни жокер, ни празник не требе, за да са нАпием

2. Ако все пак ви накарат насила да направите подарък на приятелката си за Св. Валентин, този подарък ще бъде:
                опрашки с бродиран знак IYI на тях
                осутиен, на дясната страна на който пише "Бойна", а на лявата - "Слава"
                още й купите един литър домашна 60-градусова ракия в зелено шише от олио, купена от неидентифициран обект на пазара - пък като не й се пие, ще си я изпиете сам
                оистинските патриоти спазват традициите, а Св.Валентин е гаден империалистически агент - Но пасаран! Никакви подаръци!

3. Какво означава "метросексуален" и "метросексуалност"?
                ода забършеш нещо в последното метро за Люлин
                онещо, свързано с Дейвид Бекъм
                онякаква перверзия
                оДолу мръсните педали! И всички останали малцинства!

4. Вие
                опишете редовно в Бойна Слава
                осамо четете Бойна Слава
                оне сте чували за Бойна Слава
                омразите Бойна Слава

Ако в отговорите Ви преобладават червените точки, Вие не само сте истински патриот, но и сте 100 процентов, даже 150 процентов мъж. На Вас не може да Ви устои никоя, дори и тухла четворка, дори и чист спирт. Окосмяването Ви е като на сомалийски павиан, също и челото. Чест и гордост за всяка балканска нация са такива екземпляри!

Comment

Ей-ги мойте резултати:

1. Тази вечер вие:

омене ми ни жокер, ни празник не требе, за да са нАпием

2. Ако все пак ви накарат насила да направите подарък на приятелката си за Св. Валентин, този подарък ще бъде:

осутиен, на дясната страна на който пише "Бойна", а на лявата - "Слава"

ода забършеш нещо в последното метро за Люлин
                  тва тука го отговарям так, щото живеем у Люлин

4. Вие
                  опишете редовно в Бойна Слава

май не съм чест за Балканските народи :o

THE LABARUM

sevot yhtils eht dna ,gillirb sawT`
                  ebaw eht ni elbmig dna eryg diD
                  ,sevogorob eht erew ysmim llA
                  .ebargtuo shtar emom eht dnA

Бе сгладне и честлинните комбурси
                  тарляха се и сврецваха във плите;
                  съвсем окласни бяха тук щурпите
                  и отма равапсатваха прасурси.

Comment

Аз съм бояджия !
                    Събрах от всички цветове по един(на първите три нямах червен обръч :x :sm202: ).
                    Що за животно съм аз?

Човече, прави повече тестове. Направо ме спукваш от смях :nworthy::nworthy:!

Comment

Хехехе, а какво значи изцяло синьо? Че съм твърде далеч от типичния балкански субект?
                      "No beast so fierce but knows some touch of pity."
                      "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

Dinain написа
                        Хехехе, а какво значи изцяло синьо? Че съм твърде далеч от типичния балкански субект?
                        Динайн, купил си на приятелката си бельо с IYI (това е дадено като синя точка)??? :aaa: Не очаквах от теб подобно нещо. Макар че месец облъчване от Бойна Слава и по-тежки поражения може да нанесе на човек :lol:
                        Last edited by Хана; 15-02-2006, 16:16.

Comment

Динайн, купил си на приятелката си бельо с IYI (това е дадено като синя точка)???
                          Е, не съм и купил наистина, защото тя в България, а аз в момента - не. Но избрах този отговор, защото това бих избрал за подарък (не с IYI де - с розичка да речем).
                          Last edited by Dinain; 15-02-2006, 16:39.
                          "No beast so fierce but knows some touch of pity."
                          "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

1. Тази вечер вие:
                            омене ми ни жокер, ни празник не требе, за да са нАпием - ми много ясно, аз и без това не влизам в тоя форум преди да съм ударил поне три ракии, щото иначе не ми е интересен :trink39: :drink: :drink2:

опрашки с бродиран знак IYI на тях - и ще си ги слагам на главата докато пиша във форума. Няма ли да е перверзно, а! :twisted:

оДолу мръсните педали! И всички останали малцинства! - и въпреки това ще направя едно малко изключение за Бекъм ако го срещна в метрото в Люлин, щото много ме дразни тоя нещастник.

4. Вие
                            омразите Бойна Слава - само ми губи времето тоя скапан форум, повече няма да пиша тук. Връщам се обратно в teenproblem.bg

Ако в отговорите Ви преобладават червените точки, Вие не само сте истински патриот, но и сте 100 процентов, даже 150 процентов мъж. На Вас не може да Ви устои никоя, дори и тухла четворка, дори и чист спирт. Окосмяването Ви е като на сомалийски павиан, също и челото. Чест и гордост за всяка балканска нация са такива екземпляри! - Е знаех си го и без да ми го казваш, но все пак благодаря за комплимента. Искаш ли да ти дам номера си? :love01:
                            (\_/)
                            (°_°)
                            (> <) <- This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.

Comment

Warlord написа
                              Е знаех си го и без да ми го казваш, но все пак благодаря за комплимента. Искаш ли да ти дам номера си? :love01:
                              Давай насам, муцка, че вече се подмокрих чак...... :love67: :mhehe: :mhehe: :mhehe: :twisted: :love01: :love63: Ша тъ изям :jesse4:

THE LABARUM

sevot yhtils eht dna ,gillirb sawT`
                              ebaw eht ni elbmig dna eryg diD
                              ,sevogorob eht erew ysmim llA
                              .ebargtuo shtar emom eht dnA

Бе сгладне и честлинните комбурси
                              тарляха се и сврецваха във плите;
                              съвсем окласни бяха тук щурпите
                              и отма равапсатваха прасурси.

Comment

Изключително съм затруднен.
                                1. Тази вечер вие:
                                окакто винаги ще гледате телевизор или ще четете Бойна Слава и "7 дни спорт"

още му купите един литър домашна 60-градусова ракия в зелено шише от олио, купена от неидентифициран обект на пазара - пък като не й се пие, ще си я изпиете сам

онещо лошо, свързано с Дейвид Бекъм и неговото бъдеще.

4. Вие
                                отриете редовно в Бойна Слава

Те такова животно нема.
                                Очаквам тълкование от вещер гадател, събирателен образ или ром фен на Бойна Слава.
                                Eighteen out of twelve apostles are buried in Spain.

Comment

Working...
                                X