Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Нещо, което си заслужава да се подкрепи

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Рамщайн, ти пусна ли вече съдебно искане?

Айде сега, знаеш, че е абсурдно всеки да тръгне да съди държавата. Не че е невъзможно, но просто е невероятно. А такива кампании като тази, макар и идея да си нямам доколко е сериозна и ефективна, са все пак нещо. Математически казано, дори лимес към нула е по-голям от нула Малко като шанса в тотото - ако пуснеш фиш, шансът да спечелиш е невероятно малък, обаче ако не пуснеш е никакъв и разликата е астрономически огромна.
    XV mile the sea brode is
    From Turkey to the Ile of Rodez...

Comment

по-законов път , в Съд ,
      Т.е., имам два варианта:

1. зарязвам работата си, събирам пари и се захващам да се занимавам със съдебното си дело срещу държавата;

2. наемам адвокат, комуто плащам (пак трябва да съм заделил парици) да води делото, за което ми е ясно предаврително, че ще се точи дълго, т.е., ще е скъпо.

След това съм наясно, че ако загубя делото, ще трябва допълнително да платя съдебните разноски (а не е много ясно как ще приключи).
      И допълнително, трябва да имам за какво да съдя държавата.

няма лигитимност , а и всяка така организация може да се разпадне във всеки момент
      Да, това е опасност, пирсъща на всичко съществуващо. Но за мен определено си струва повече да действам по този път, отколкото да предпиремам самостоятелни действия. Простичко съотношение търсен ефект/ефективност на избрания метод.

Comment

Sir Gray написа
        Рамщайн, ти пусна ли вече съдебно искане?
        По-важно е ти дали пусна ( имам впредвид ако си бг,гражданин и си в българия защото може и да неси , конкретно по постовете маи беше в германия , тая скоба я отворих защото въпроса е принципен , а не къде си )

gollum написа
        ...
        ако искаш наистина да стане нещо ще трябва да отделиш малко време, както за всяко нещо в тая вселена
        ако си достатъчно компетентен няма да ти трябват толкова много пари да заделяш , да наемаш адвокати , а и времето ще ти бъде по-кратко

Comment

Струва ми се абсолютно нереалистично да съдиш някого (не държавата като абстрактно понятие, а конкретните многобройни институции: общини, министерства и т.н.) за употребата на думата "молба". Това може и да е неуважително и даже унизително, но се съмнявам да е незаконно.

П.П. Пише се "лЕгитимен".

Comment

Хана написа
            ... Това може и да е неуважително и даже унизително, но се съмнявам да е незаконно.

П.П. Пише се "лЕгитимен".
            Благодаря

вс смисъл , че подкрепяш това което пиша , така ли е

Comment

ако искаш наистина да стане нещо ще трябва да отделиш малко време, както за всяко нещо в тая вселена
              Разбира се, навик ми е да постъпвам по този начин. ВЪпросът е, че за мен това е оптималният начин и време, които мога и желая да отделя на тоиз проблем.
              ако си достатъчно компетентен няма да ти трябват толкова много пари да заделяш , да наемаш адвокати , а и времето ще ти бъде по-кратко
              В случаят "компетентен" означава да имам юридическо образование. Нямам. Или пък да имам някакъв околосъдебен опит. Нямам такъв. Като се замисля, нямам желание да се сдобивам с нито едно от двете (ако имах желание, щях да си избера друга професия).

Така или иначе, същественият въпрос е какво може да се постигне от подобно инвидиуално дело срещу държавата. Каквото и да е няма да е ромяна на изискването за което става въпрос. Докато чрез групова инициатива (като обсъжданата) може потенциално да се постигне това. Всъщност, това е и основният легитимен метод за постигане на подобна промяна. И хубавото на този подход е, че не изисква от мен специализирани юридически познания.

Comment

RAMMSTEIN написа
                Благодаря

вс смисъл , че подкрепяш това което пиша , така ли е
                Ами съжалявам, но точно обратното: смятам юридическите действия срещу това да пише МОЛБА за безсмислени, т.е. според мен, но аз не съм юрист все пак, няма законово основание да бъдат съдени институциите за употребата на тази дума. Затова единствените смислени действия си остават чисто гражданските от рода на тази подписка, медийни кампании или нещо друго.

Comment

Това отваря ноав много по-голяма Тема , сега ще се опитам да я формулирам ( ак оможе и да помагате няма да е зле )
                  та тя се върти около следното нещо ,
                  как гражданите на държавата да могат да са реални-деистващи лица в неината политика, законодаелство и от тук и всичко останало и инкономика и т.н.
                  обиновен пример е този протест примерно за едно обикновенно нещо за "Молба " в случая , а може да е за всяко едно нещо , тъй като разглеждаме Държавата като една( най-голямата) фирма в която участва целия народ

Comment

RAMMSTEIN, като бях в Германия да си взимам кола преди 3 години си имах взимане даване с тамошната бюрокрация и бях поразен от ефективността и - това което в София отнема ден и половина- два /покупко продажбата/ там ми отне със всичките формалности и немската им педантичност точно два часа и то без да хабя нерви.... просто там чиновника знае че е на това място за да върши работа и заради гражданите , а не се отнася към тях все едно са някакви гнусни досадници... И всяка инициатива , която променя българския чиновник в тая насока ще бъде подкрепяна от мен, всъщност аз си го правя и без това ;-)
                    may the Force be with you

Comment

Имам си работа от време на време с полиция ,община и ХЕИ .И умишлено отбягвам да се подписвам "С Уважение" . Три молби са ми отказвали да приемат защотото съм задрасквал думата "Молба".Много е унизително да пиша "Молба" ,защото те са сложени там да изпълняват исканията на народа .По скоро би трябвало да бъде "Заповядвам"
                      Човек се учи докато е жив.

Comment

Working...
                      X