Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Открийте 10 разлики в картинките

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Открийте 10 разлики в картинките

Една игра за хората с набито око
    Attached Files
    Last edited by Политкомиссар; 06-12-2005, 03:46.

На първата горе в ляво ми изглеждат по-ентусиазирани и има по-готини мадами. И разбира се, на едните са немци, на другите - руснаци, но всичките - сто процента заслепени люде. Обаче с каква цел си ги постнал не ми е ясно? Тия партии и символите им са известни, поне за тия, дето следят политиката и поназнайват нещо в историята.
    Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
    Проект 22.06.1941 г.
    "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

И ещ¸ полтора миллиарда слепцов...
      Но наверное они просто запуганные, бедные, безграмотные люди.
      Attached Files
      "Россия безразлична к жизни человека и к течению времени. Она безмолвна. Она вечна. Она несокрушима..." Томас КАРЛЕЙЛЬ .

Comment

Дам, ето ги и моите хора...
        Да се чудиш направо кога е било по-добре?
        Тогава, когато си ходил след някого с вързани очи,
        или сега, когато няма след кого да ходиш...
        но пък отново не може да се каже, че 'виждаш'...
        "Нима, Създателю,
        съм искал от пръстта човек да ме изваеш,
        мигар аз самият съм те молил
        от мрака да ме извлечеш?"

Comment

Въпрос на вкус, уважаеми. Един иска да бъде воден, друг - не. Липсата на Вожд не означава непременно, че нещата вървят на зле. Разбира се, огромното мнозинство от хората искат да си имат някого, след когото да ходят, да им задава тон един вид. И като няма, започват да изпитват недостиг на вяра и се почват разни треви, секти и т.н., включително и явленията на картинките долу. Е да, на немските картинки и тая (Корея предполагам? Иначе щеше да напишеш милиард, а и те китайците не са типичен случай, аз не бих ги нарекъл комунисти например) са в общество, което си има водач и убогите хорица го следват с желание, а тия, дето нямат нужда от вожд са принудени. Докато в руския случай (оная картинка, в която пречупения кръст е заместен със сърп и чук), вожд няма и някаква част от тия, дето имат нужда да бъдат водени са си намерили секта.
          И какво от туй? Чудо голямо, нито е за първи, нито за последен път в историята ...
          Проект 22.06.1941 г.
          "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Лично для меня лучше - сейчас.
            Но не факт, что для других тоже. Обвинять коммунизм во всех бедах - глупость. Люди тысячи лет убивали, насиловали и воровали при других системах. Причем при "демократии" не меньше.
            Но дело не в этом. Я прив¸л этот снимок не для восхваления коммунизма, а для того, чтобы показать предвзятость автора поста к моей стране- ведь есть болие достойные и злободневные фото для сравнения .
            P.S. Судя по первому ироглифу над сценой - это Китай.
            "Россия безразлична к жизни человека и к течению времени. Она безмолвна. Она вечна. Она несокрушима..." Томас КАРЛЕЙЛЬ .

Comment

Туй е ясно. Наистина много хора чувстват празнота, като няма идея, която да следват. Не го пиша с подигравка, това е нещо, което съм забелязал.
              А виж защо ги е сложил Политкомисаря тия снимки и на мен не ми е ясно.
              Проект 22.06.1941 г.

Comment

Виждането е индивидуална способност, стадният инстинкт - също.
                Eighteen out of twelve apostles are buried in Spain.

Comment

Камерер написа
                  (Корея предполагам? Иначе щеше да напишеш милиард, а и те китайците не са типичен случай, аз не бих ги нарекъл комунисти например) [/I] са в общество, което си има водач и убогите хорица го следват с желание, а тия, дето нямат нужда от вожд са принудени.
                  Китай си се води комунистическа, но пък там всичко е толкова точно и ясно, че няма какво повече да се иска.
                  Има ли си закони - има си,
                  спазват ли ги - спазват ги ...
                  (и то как да не ги спазват, при милиард и много, почти два
                  един човешки живот се смята за нищо. При убийство - смърт,
                  кражба - пак смърт, или някоя по-лека форма на наказание, но
                  почти толкова неприятна).

Но въпреки това хората си уважават лидерите и са си добре.

А колкото до липсата на Вожд - да, определено си прав - не винаги е определящ, но има общества, при които е необходим. (и при липсата му става пълен катаклизъм....)
                  "Нима, Създателю,

Comment

Вярно, че е Китай. Обърнаха ми внимание на йероглифа, който започва лозунга (не се бях загледал, иначе нямаше да направя грешката ).
                    Проект 22.06.1941 г.

Comment

Камерер написа
                      Вярно, че е Китай. Обърнаха ми внимание на йероглифа, който започва лозунга (не се бях загледал, иначе нямаше да направя грешката ).
                      Няма да пропусна да се самоизтъкна:
                      в превод:
                      "Шестнадесето национално комунистическо събрание на Китайската република"
                      "Нима, Създателю,

Comment

Камерер написа
                        Иначе щеше да напишеш милиард,
                        полтора=1,5

Comment

Към Гоги: вярно. Моя грешка. Ама те китайците стигнали ли са това число? Не бяха ли със 200-300 милиона по-малко
                          Към Ханс: стадния инстинкт всички си го имаме, заложен е в нас генетично. Но някои го преодоляват или поне така си мислят ... е, поне в известна степен, никога изцяло.
                          Проект 22.06.1941 г.

Comment

http://cia.gov/cia/publications/fact...ch.html#People

иначе ако се държите добре съм навит да ви бъда пастир

Comment

Не е достатъчно само желанието, иска се и това-онова, там лидерски качества и как беше при Пратчет описанието на длъжността на Великия Везир
                              Проект 22.06.1941 г.

Comment

Working...
                              X