Съобщение

Collapse
No announcement yet.

9 и май.

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
new posts

    9 и май.

    Вчера гледах поредният грандиозен парад на Красний площад и видях отново цялата противна символика със сърповете и чуковете и "Красная армия".Тези хора наясно ли са какво въобще празнуват.Продължението на Сталинизмът(строй доказано отнел най много човешки жертви) и заробването и на други страни под сталинистката диктатура.Не е ли време ,да се усетят да спрат с тези бляскави паради ,и просто ,да си спомнят датата с възпоминание във военните гробища(както е в цивилизованите страни).

    #2
    Todor написа Виж мнение
    (както е в цивилизованите страни).
    Сам си отговаряш

    Comment


      #3
      Въпросът всъщност е доста интересен. По личните ми впечатления руснаците се отказват от, хм, част от наследството на комунизма (и цялата идеология), но не и от победите на Червената армия и, хм, свързаните с нея символи. Парадоксите май са повечко, обаче...
      A strong toun Rodez hit is,
      The Castell is strong and fair I wis...


      блог за средновековна балканска история

      Comment


        #4
        Нещата са многопластови.Първо съветска победа без помощта на западните "империалисти" е невъзможна.Второ победа ли е е такава с цената ,на много повече човешки жертви от "врагът".Парадокът на Епирският владетел Пир?Трето дали след края на войната немците или русите са живеели по добре?Доколкото съм чел разни икономически записки още в началото на 50-те във всички зони) стандартът на немците е бил по висок от този на гражданите на СССР.Та въпросът ми е кога се печели война?

        Comment


          #5
          Todor написа Виж мнение
          Вчера гледах поредният грандиозен парад на Красний площад и видях отново цялата противна символика със сърповете и чуковете и "Красная армия".Тези хора наясно ли са какво въобще празнуват.
          Празнуват това, че са отървали кожата. На тебе като ти влезе челно някой със 150 и като се отървеш с охлузване, как даваш курбан всяка година. И те така дават курбан всяка година, но му викат "Ден на Победата".

          Comment


            #6
            Кухулин написа Виж мнение
            и като се отървеш с охлузване, как даваш курбан всяка година.
            Жалкото е (в смисъл че са жалки) че както дават курбан така и продължават да плюят по камиона дето леко е отклонил оня със 150-те. Не че нещо, то тях ако ги слушаш ако не са били те и Япония е нямало да падне

            Comment


              #7
              Е, сефте. Казали са хората - храни куче да те лае.

              Comment


                #8
                Кухулин написа Виж мнение
                Е, сефте. Казали са хората - храни куче да те лае.
                Колкото тях някой трудно ще го докара, не че няма и светни (но доста пот дредното за планетата) и повечето такива са някъде навънка...поне от хората с които аз контактувам.

                Comment


                  #9


                  На Исаев за Вермахта.

                  Comment


                    #10
                    Това клипче го гледах последно още преди да навляза по-дълбоко в материята. Сега пак го изгледах и се кефя колко много неща се изясняват. Например защо фон Лееб е главния ретроград във Вермахта (25:24)

                    Comment


                      #11
                      Чел съм разни спекулации че съветското ръководство умишлено е държало ГДР с най висок стандарт от Източният блок само и само ,д ане се разбунтуват сериозно (всички единични акции ,като преминаването на стената ,не се броят).Другите 2 подобни страни са Чехословакия и Унгария,стандартът им изкуствено е поддържан ,да бъде по висок ,за разлика от свикналите с мизерията руснаци ,румънци ,българи,поляци дори.Дали има нещо вярно в това?.Например в ГДР всички партии отпреди 1933 продължаваха ,да съществуват освен НСДАП естествено) макар и в казионна форма подобно на нашето БЗНС..Дори и Христиандемократите ,която дълги години управляваше във ФРГ ,съществуваше като независима партия в ГДР ,макар и част от организация подобна на нашата ОФ.Дали има доза истина в тези спекулации?Отделно на Олимпиадите 1956,1960,1964 ФРГ,ГДР,Западен Берлин и Саар са участвали с единен отбор в чест на тяхна победа се е изпълнявала "Одата на радостта".Това (с химна е факт дори и 1968 ,когато двете немски държави са с различни тимове ,но пак това е било химнът за тяхна победа).Доколко са реални подобни спекулации?
                      Last edited by Todor; 26-05-2019, 20:40.

                      Comment


                        #12
                        Глупости са. Бих предложил да подбирате по-добре четивата си.
                        Но не виждам какво общо има това с Парада за 9-ти май, отделно, какъв смисъл има темата въобще? Да си поговорим какви кофти типове са по-принцип руснаците или нещо друго?

                        Comment


                          #13
                          gollum написа Виж мнение
                          Глупости са. Бих предложил да подбирате по-добре четивата си.
                          Но не виждам какво общо има това с Парада за 9-ти май, отделно, какъв смисъл има темата въобще? Да си поговорим какви кофти типове са по-принцип руснаците или нещо друго?
                          В коя друга страна на 8-и май (каквато поради часовата разлика е датата за Европа и САЩ) ,се организират подобни триумфални паради ежегодно?Доколкото съм останал с впечатление там си спомнят за тези дни с възпоминания във военните гробища,като се отдават съжаления за жертвите(от всички страни).Сега напоследък доколкото съм се запознал с разни четива русите се опитват ,да възстановяват немски военни гробища и позволяват ,да се вдигат разни паметници над тях(макар ,че съдържанието на тези масови гробове,както и на съветските отдавна е преминало в азотно-торовите заводи).За мен поне русите ,не са лоши хора,дори напротив,много готини хора са със специфично чувство за хумор.Винаги ми е било приятно ,да общувам стях и като пионерче едно време (задължително) и днес в Интернет,абсолютно свободно.Винаги ме е удивлявал техният стоицизъм,знаят ,че Путин е боклук ( с извинение) ,знаят ,че подобна политика ги води към пропаст (да ме извинява Вазов),ама си отиват и масово си гласуват за него.Защо питам ги ,ами така след него може ,да дойде още по зло нещо.Не мога ,да ги разбера наистина ,иначе са готини хора,но някак си не случват на управници последните 500-600 години.Въпреки това съм огромен фен на културата им ,чета и препрочитам с удоволствие Пушкин,Лермонтов,Гогол,Достоевски и так дале ,даже и комуиниста Горки.Това е парадоксът за мен ,как нация способна да роди подобни свободни духове ,предпочита да е роб в ежедневието си.Мъчно ми е за тях честно.И те имат своето право на лично щастие.
                          Last edited by Todor; 26-05-2019, 23:28.

                          Comment


                            #14
                            Кухулин добре обясни причината по-долу (според мен). Празнуват, че са се отървали от унищожение (такива неща обикновено не се забравят или поне е добре да не се забравят). Причината само обяснява формата.
                            А останалото са слабосвързани лични предразсъдъци и пристрастия, каквито не заслужават тема (или място) в този форум.

                            Comment


                              #15
                              Я, пак са разрешили малоумния тролинг ли?

                              Comment

                              Working...
                              X