Вчера гледах поредният грандиозен парад на Красний площад и видях отново цялата противна символика със сърповете и чуковете и "Красная армия".Тези хора наясно ли са какво въобще празнуват.Продължението на Сталинизмът(строй доказано отнел най много човешки жертви) и заробването и на други страни под сталинистката диктатура.Не е ли време ,да се усетят да спрат с тези бляскави паради ,и просто ,да си спомнят датата с възпоминание във военните гробища(както е в цивилизованите страни).
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
9 и май.
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Въпросът всъщност е доста интересен. По личните ми впечатления руснаците се отказват от, хм, част от наследството на комунизма (и цялата идеология), но не и от победите на Червената армия и, хм, свързаните с нея символи. Парадоксите май са повечко, обаче...A strong toun Rodez hit is,
The Castell is strong and fair I wis...
блог за средновековна балканска история
Comment
-
Нещата са многопластови.Първо съветска победа без помощта на западните "империалисти" е невъзможна.Второ победа ли е е такава с цената ,на много повече човешки жертви от "врагът".Парадокът на Епирският владетел Пир?Трето дали след края на войната немците или русите са живеели по добре?Доколкото съм чел разни икономически записки още в началото на 50-те във всички зони) стандартът на немците е бил по висок от този на гражданите на СССР.Та въпросът ми е кога се печели война?
Comment
-
Todor написа Виж мнениеВчера гледах поредният грандиозен парад на Красний площад и видях отново цялата противна символика със сърповете и чуковете и "Красная армия".Тези хора наясно ли са какво въобще празнуват.
Comment
-
Кухулин написа Виж мнениеи като се отървеш с охлузване, как даваш курбан всяка година.
Comment
-
Кухулин написа Виж мнениеЕ, сефте. Казали са хората - храни куче да те лае.
Comment
-
Чел съм разни спекулации че съветското ръководство умишлено е държало ГДР с най висок стандарт от Източният блок само и само ,д ане се разбунтуват сериозно (всички единични акции ,като преминаването на стената ,не се броят).Другите 2 подобни страни са Чехословакия и Унгария,стандартът им изкуствено е поддържан ,да бъде по висок ,за разлика от свикналите с мизерията руснаци ,румънци ,българи,поляци дори.Дали има нещо вярно в това?.Например в ГДР всички партии отпреди 1933 продължаваха ,да съществуват освен НСДАП естествено) макар и в казионна форма подобно на нашето БЗНС..Дори и Христиандемократите ,която дълги години управляваше във ФРГ ,съществуваше като независима партия в ГДР ,макар и част от организация подобна на нашата ОФ.Дали има доза истина в тези спекулации?Отделно на Олимпиадите 1956,1960,1964 ФРГ,ГДР,Западен Берлин и Саар са участвали с единен отбор в чест на тяхна победа се е изпълнявала "Одата на радостта".Това (с химна е факт дори и 1968 ,когато двете немски държави са с различни тимове ,но пак това е било химнът за тяхна победа).Доколко са реални подобни спекулации?Last edited by Todor; 26-05-2019, 21:40.
Comment
-
gollum написа Виж мнениеГлупости са. Бих предложил да подбирате по-добре четивата си.
Но не виждам какво общо има това с Парада за 9-ти май, отделно, какъв смисъл има темата въобще? Да си поговорим какви кофти типове са по-принцип руснаците или нещо друго?Last edited by Todor; 27-05-2019, 00:28.
Comment
-
Кухулин добре обясни причината по-долу (според мен). Празнуват, че са се отървали от унищожение (такива неща обикновено не се забравят или поне е добре да не се забравят). Причината само обяснява формата.
А останалото са слабосвързани лични предразсъдъци и пристрастия, каквито не заслужават тема (или място) в този форум.
Comment
Comment