Майтапи ¹ 5

Collapse
X

• Време
  • Show
new posts
  • Кухулин
    ветеран
    • Nov 2006
    • 12515

What's the most simple thing you've ever have to explain to a fully competent adult?

=>

Had to explain to my 13yr old sister that wifi isn't naturally occurring. She believed humans harnessed it and that it always had existed in nature but humans discovered it.
    =>

Comment

• bigdragon
      редовен
      • May 2012
      • 60

Прикрита блондинка
      Ivo-Siromahov написа:
      Постоянно се сблъсквам с някакви мрънкания, че хората били неграмотни заради компютрите. Как социалните мрежи ги били направили тъпи, как постоянно си гледали телефоните, как “мишката изяла книжката” и на майка им пишката.
      Ако смятате, че интернет носи вината за неграмотността, сте в дълбока заблуда. Неграмотността винаги си е била тук. Просто социалните мрежи я направиха видима. Преди епохата на интернет неграмотните нямаше къде да демонстрират тъпотата си. А сега има. И това е хубаво. Всеки има право да се изложи.
      Така че - свиквайте. Технологиите не са проблем, те са възможност.
      Вината за неграмотността не е в машините, а в хората.
      Научете се да четете и да пишете. Трудно е, но не е невъзможно.
      И си заслужава.
      Извинете за правописа, но толкова мога...
      Моля, ако нещо в мен не ви харесва, не ме уведомявайте за това.
      Постарайте се да преживеете този шок самостоятелно...!

Comment

• messire Woland
        -
        • Jan 2003
        • 10623

Един селянин гледал прасета. Веднъж при него дошъл някакъв човек и го попитал:
        – Каква храна давате на прасетата?
        – През повечето време царевица. Като свърши царевицата им давам отпадъци.
        – Аз съм инспектор от Асоциацията за защита на животните. Вие не ги храните както трябва, затова ще ви глобим.
        След една седмица дошъл друг човек и също го попитал с какво храни прасетата.
        – Давам им сьомга, хайвер, скариди. Защо питате?
        – Аз съм инспектор от ООН. Как може, след като милиони хора умират от глад, вие да храните прасетата си с деликатеси. Ще ви глобим.
        След още една седмица дошъл трети човек. И той също питал с какво храни прасетата.
        – Не ги храня! Давам им по пет лева на ден, да си купят каквото им се яде. – отговорил ядосано селянинът.
        ---
        Инструктор и курсист: – Запомни внимателно думите ми. Най-много се пази от пияните шофьори. Ако имаш съмнение, че някой е пиян веднага спри и го изчакай да отмине. Другите опасни индивиди са таксиметровите. Карат както си искат и спират рязко без да дават мигачи. На трето място са мотористите. Те са ненормалници, които се мислят за безсмъртни и карат с 200 в града, при това на задна гума.
        – А жените шофьорки? – попитал курсиста.
        – Охххххх…. – въздъхнал инструкторът. Нямаше да ти кажа, но щом питаш… Жената шофьор, моето момче, е като пиян таксиджия на мотор…
        Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
        Проект 22.06.1941 г.
        "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

• Gaden Gogi
          The Voice of Reason
          • Oct 2003
          • 10940

Учитель в классе спрашивает:
          - Скажите дети, что возбуждает интерес человека?
          С первой парты встает отличник Витя и говорит:
          - Мужчину возбуждает вид голой женщины!
          Учитель:

- Витя! Выйди вон из класса, и завтра с отцом ко мне!
          На следующий день учитель приходит в класс и видит, что Витя сидит на задней парте и без отца. Учитель спрашивает у Вити:
          - Где отец, и почему ты сидишь на задней парте?
          Витя отвечает:
          - Мой папа сказал, что если вас не возбуждает вид голой женщины, значит вы педераст, и от вас надо держаться подальше!

Comment

• messire Woland
            -
            • Jan 2003
            • 10623

Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
            Проект 22.06.1941 г.
            "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

• Кухулин
              ветеран
              • Nov 2006
              • 12515

Напал–бы кто, такой мороз зря пропадает.

Comment

• Кухулин
                ветеран
                • Nov 2006
                • 12515

Comment

• Кухулин
                  ветеран
                  • Nov 2006
                  • 12515

------------------------

А де

Comment

• mechoka
                    редовен
                    • Dec 2015
                    • 174

Gaden Gogi написа
                    празен съндък е това, без компресор, иначе нямаше да може да се балансира така на рамото, поне когато е на колелао, на крака може. Но на колелотот рамото му беше баш на средат аи се блансиране.
                    Един приятел,който е телевизионен техник викаше-"Телевизорите стават все по-грамадни,а техниците-все по-клечави".В интерес на истината имам в момента в сервиза хладилник 97кила.Обикновен,комбиниран с фризер,не е нещо грамадно-300литра.Даже е с един компресор,а не с два.Нямам си и на идея откъде идват тези кила в случая.Има няква мода в момента да се правят тежки неща с което да се привлича клиента като си мисли че уреда е много качествен.Навремето всеки помни че като се купуваше някаква музикална уредба се гледаше "колко тежи"и това беше признак за качество.
                    При пералните в момента е обратното-ламарина тънка като вестник,за да е най-евтино на китаеца.
                    Къде ще му излезе края с тия две взаимоизключващи се тенденции-не се наемам да кажа.
                    Телевизора вкъщи е 170кила.37инча 16/9 Real Flat Филипс с кинескоп,2010год модел-баровски експериментален модел произведен в единични бройки,реално фирмата около 4год. преди това прекрати производството на кинескопни телевизори.
                    Взех го от един склад до Инсбрук за предпродажбена техника.Вероятно или е залежал в магазин или е купен и погледан няколко дни и са му се нарадвали и са го изхвърлили щото заема много място с огромните си размери,а да омагьоса купувача пред лцдтата и ледовете няма никви шансове тоя туч,тва си е техника само за ценители.Реално има бая от екстри на съвременен "тънък" телевизор,но е с кинескоп(доколкото техниката от 2010 върви още за "съвременна" де).100херца,картина в картината,долбита,2x50W тонколони.Че даже и ДВД вградено,което не съм пускал никога.Аз толкова и гледам телевизия де.
                    Беше зимата по това време,пред склада едни 100метра нанадолнище.Понеже няма носене това огромно изчадие падна голямо чудене как да го замъкнем до камиона.А и с тва нещо в ръце ако се пързулнеш и падне връз тебе-може и да ти счупи ръка или крак.Шефа на склада даде един найлон,сложихме го на него-работника ми дърпа отпреде,аз отзад съм хванал и "кормувам".Така се спуснахме по нанадолнището.Бехме живописна гледка-кат впряговете на Амундсен.
                    Няма как да изгрее слънце,ако преди това не е имало нощ.Голямата депресия ражда най-големия злодей на всички времена-Хитлер.Но ражда и гении като Айнщайн и Чаплин.Примерно без втория нямаше никога да разберем че Живота е също толкова неизбежен,колкото и Смъртта!И все още вярвам че гениите са повече от сатрапите...

Comment

• pehotinec
                      клати въздуха
                      • May 2010
                      • 477

Мечок - попадал ли ти е един материал от БГ Наука -"За boina slava ,самозабравянето и комплексите", където един Мечок с подобна картинка се жалваше от лошите порядки в този форум ? Какво съвпадение значи.......
                      https://www.chitatel.net/.../18665-з...плексит...
                      26.06.2016 г. - 6 публикации - ‎6 автора. Но да сме живи и здрави и само хубави работи през Новата година!
                      "Какво ли толкова се е зачела тази свиня? - зачуди се докторът - Кое ли тъй яростно подчертава с молива?"

Comment

• pehotinec
                        клати въздуха
                        • May 2010
                        • 477

То изобщо тази история си е жив майтап ...Но ето и един виц за мечки: "Две блондинки си вървели по пътека. Едната казала:
                        – Това е еленова пътека.
                        А другата:
                        – Това е меча пътека.
                        После минал влакът и ги премазал."
                        Last edited by pehotinec; 02-01-2017, 21:16.
                        "Какво ли толкова се е зачела тази свиня? - зачуди се докторът - Кое ли тъй яростно подчертава с молива?"

Comment

• Кухулин
                          ветеран
                          • Nov 2006
                          • 12515

Яка книжка

Comment

• Avelon
                            новак
                            • Oct 2015
                            • 32

Click image for larger version

Name:	1394698639_1903362558[1].jpg
Views:	1
Size:	36.9 КБ
ID:	553965
                            Войната е безсмислена, но друг изход няма.
                            There is no sense in the struggle, but there is no choice but to struggle.

Ърни Пайл

Comment

• Кухулин
                              ветеран
                              • Nov 2006
                              • 12515

Miss Helsinki 2017

Comment

• Spellbreaker
                                ветеран
                                • Apr 2007
                                • 432