Спорът ви е меко казано забавен и твърдо - безсмислен. Динаин го повтори няколко пъти: всичко, което подобни проучвания дават (ако са читаво проведени и върху статистически валидна извадка за всяка от държавите) е какви са средните стереотипи във всяка от проучваните държави за други държави. Това по никакъв начин не подсказва, че обективно някоя от държавите, за които се пита са "по-добри", а само как определен брой хора (ако изследването е добросъвестно, това ще се отнася за населението на проучваните страни) възприемат съответните държави, за които са задавани въпроси. И, да, ако СА е по някаква причина по-добре представена в медиите от България в проучваните държави, то е логично да има такъв резултат. Особено с оглед на това, че подобни мнения се формират най-често на базата на нещо чуто с половин ухо по новините, образно казано.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Майтапи ¹ 5
Collapse
X
-
Благодаря, бях го чел много отдавна в руската преса и ми беше приятно да си го припомня.pnp5q написа Виж мнение
"Прийоми"? Да се отреже главата на преводача, но преди това да бъде уведомен за съществуванието на българската дума "похват".Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець
Comment
-
По статистическите въпроси - няколко "измислени" корелации:
Correlation is not causation: thousands of charts of real data showing actual correlations between ridiculous variables.
Както се вижда на сайта, имало и книга. Наистина би било интересно в книгата да се посочва защо се получават тези корелации - когато причината не е случайна, - но май не е така.
Comment
-
Супер, много полезна информация!bsb написа Виж мнениеПо статистическите въпроси - няколко "измислени" корелации:
http://www.tylervigen.com/spurious-correlationsНикто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець
Comment
-
тези са болни мозъци...явно радиацията оказва влияниеDinain написа Виж мнение
Отд еруга страна танковете са много добре нарисувани + достоверни.
Comment
-
Почти нищо от приказките им не се разбира, но онези в STUG-а бяха най-сладки
+ песента: https://www.youtube.com/watch?v=SndPb5XohYM"Далеч съм от мисълта си"
Comment

Comment