по един месец съм висял там (в заведенията чак си мислеха че работим там) но нямам спомен нещо да е било забранено, навсякъде сме си се мотали.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Майтапи ¹ 5
Collapse
X
-
pnp5q написа Виж мнениеИ двата курорта са били забранени - целите. На мой колега, малко по-голям, са му правили забележка в заведението ко търси там - тъкмо сега в края на сезона ги коментирахме.
Comment
-
Amazon написа Виж мнениеНашите униформени нямат ли стънери? То това сигурно струва стотинки.Снимки - http://niki-zlatev.blogspot.com/
Comment
-
Stan написа Виж мнениеТам ли имаше забрана на определени места да влизат българи или на Златни пясъци беше?This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
pnp5q написа Виж мнениеИ двата курорта са били забранени - целите. На мой колега, малко по-голям, са му правили забележка в заведението ко търси там - тъкмо сега в края на сезона ги коментирахме.
обаче и при депутатите си имаше шукарии. Вечер влизахме инкогнито във външното барче на Евсинорад. Персонала пичове, знаеха че сме от комшиите и не ни предаваха на охраната. Ами какво да кажа. Марковата водка, уискито и минералната вода бяха на една цена. Левче, или нещо такова символичниThis is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
ЕвКсиноград
Никой курорт не бил затворен за "българи", просто е имало някои места, където не можеш да влезеш просто така, като случаен минувач. Трябвало е пропуск, резервация за хотела и т.н.
Точно 80-те, на "Журналист", мои познати (тогава - студенти по журналистика) ми разказваха как единия не е можел да дойде на гости на другите, коите са бил настанен в хотела. Де факто затворен комплекс с охрана, излиза се и се влиза с пропуск от рецепцията. Ама е прескочил през оградата, за да спи с другите и са му носели храна от стола."No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment
-
Dinain написа Виж мнениеЕвКсиноград
Обаче плажа си беше отворен, спомням си като дете са ме водили. Пясъка на "Журналист" беше един гаден и едър - все едно малки камъчета. Никъде другаде по българското Черноморие не помня да съм виждал такъв нефелен "пясък".This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
pnp5q написа Виж мнениеНа мой колега, малко по-голям, са му правили забележка в заведението ко търси там - тъкмо сега в края на сезона ги коментирахме.
Баща ми ми е разказвал че в Дружба е било пълно с французи, преди да се появят арабите и да започнат да си ползват нокторезачките на масите в ресторанта на Гранд Хотела.This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
Хм, защо се учудвате, има желязна логика зад цялата работа - честните социалистически труженици (без сарказъм!) са осигурени с "почивни станции" или "бунгала" на предприятието - могат спокойно да отидат два пъти в годината за по 14 дни (по 10 работни), като се запишат предварително в коя смяна ще бъдат; втори и трети въпрос е какви са битовите условия, ама си на море/планина - и то не на палатка. А хотелите (и заведенията около тях) са за чужденци! Ерго, случаен българин може да бъде там по две причини: (търси да) има непозволени контакти или (предвид цените "като за чужденци") има необичайно много пари като за честен соц.труженик. И в двата случая става предмет на интерес на частта от обслужващия персонал, която не е към "Балкантурист"... И тука вече идваме до варианта, че има пари от честен часпром на дребно след работа - което вече е станало "приемливо" седемдесетте."Мисля, че видът на изпотени мъже им въздействаше." - дан Глокта
Comment
Comment