Аз не го натопих, собственикът на компанията го хвана, когато преглеждаше оценките ми. Гледа и ми казва, че цените са ми занижени и ще изгубим пари при тези цени, а аз му показах писмените предложения от подизпълнителите. Същият специалист купуваше специални фитинги (drawn nozzles, Т-образен фитинг за преход от много голям към много малък диаметър тръба, например от 24" на 6") за $1,300 - $1,800, когато аз ги купувах за около $200. Вярно, специални са и се коват по поръчка, но ако знаеш какво правиш, намират се на нормални цени.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Майтапи ¹ 5
Collapse
X
-
Правилните български термини за "разпил/откат" са "злоупотреба/подкуп".
Под злоупотреба най-често се има предвид "отклоняване на средства", а подкупът не е задължително да е (и най-често не е) предшестващ изпълнението.
А на колоквиума и по мое време му викахме зачот - т.е. преди 15 до 10 години.Quae fuerant vitia, mores sunt.
Comment
-
При нас беше квилоквиум и зачот.Не знам защо въпросната латинска дума така я бяха изопачили,но и от други места съм я чувал по този начин.Няма как да изгрее слънце,ако преди това не е имало нощ.Голямата депресия ражда най-големия злодей на всички времена-Хитлер.Но ражда и гении като Айнщайн и Чаплин.Примерно без втория нямаше никога да разберем че Живота е също толкова неизбежен,колкото и Смъртта!И все още вярвам че гениите са повече от сатрапите...
Comment
-
"Зачот", защото в книжката се пишеше : "Зачита се". Обикновено ставаше въпрос за по - маловажни дисциплини от програмата, които като гледам в наши дни са се разраснали като джунгла............А "колоквиум " - нещо като аварийно дисциплиниращо препитване върху целия предаден до момента материал, когато на преподавателя му се стори, че нещата не вървят."Какво ли толкова се е зачела тази свиня? - зачуди се докторът - Кое ли тъй яростно подчертава с молива?"
Comment
-
pehotinec написа Виж мнение"Зачот", защото в книжката се пишеше : "Зачита се". Обикновено ставаше въпрос за по - маловажни дисциплини от програмата, които като гледам в наши дни са се разраснали като джунгла............А "колоквиум " - нещо като аварийно дисциплиниращо препитване върху целия предаден до момента материал, когато на преподавателя му се стори, че нещата не вървят.
Comment
Comment