Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Експлозии в Бостън

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Консенсуса е, че не е свързано с Бостън.

Заподозрените са двама имигранти от чеченски произход. Давам линк от BBC тъй като те са сравнително балансирана медия
    http://www.bbc.co.uk/news/world-us-canada-22219116
    (и са ми подръка на браузъра :Р )

Comment

Заловиха вторият преди малко, при това жив. Честно казано съм впечатлен от реакцията и действията на полицията, да го хванат жив е много голямо постижение.
      „Аз, Драгомир, писах.
      Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“

Модератор на раздел "Военна Авиация"

Comment

Дам, това го гледах. Имаше много аплодисменти като си тръгваше полицията. Макар че не е съвсем приключила историята там, трябва да претърсят района за експлозиви.

Дано да има полза от залавянето и да извлекат ценна информация.

Аз лично не вярвах, че ще се разбере кои са извършителите, камо ли да ги заловят (или поне единия).
        albireo написа
        ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Не е ясно какво е станало в началото до МИТ, може би просто са се били панирали, макар че май от снимките ги бяха изнамерили кои са. Във всеки случай полицията и въобще всички реагираха поне според мен много адекватно и професионално към ставащото. Сега гледах и първата пресконференция, прави впечатление както големият брой хора от различни агенции и отговорите им, които са доста ясни и определени (не е някаква мъгла какво се е случило).
          Между другото някои медии пишат, че преди 2 години чуждестранно разузнаване е разпитвало за големият брат и ФБР са го приквали на разпит.

Излезе и снимка от преди малко, предупреждавам, че не е задължително лицеприятна - http://imgur.com/XDuMHCY
          „Аз, Драгомир, писах.
          Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“

Модератор на раздел "Военна Авиация"

Comment

Машина са службите там. Изобщо цялата акция от - до изпипана.

Comment

ФБР са получили сигнал от "чуждо разузнаване", вероятно руското(б. моя) за по-големият от двамата уруди през 2011 и са го разпитвали. За съжаление е излязъл чист, поне по техните критерии:
              http://www.cnn.com/2013/04/19/us/bos...html?hpt=hp_t2

Вярно е. Дори обикновените градски полицаи са изключително мотивирани.
              This is my signature. There are many like it but this one is mine.

Comment

Нищо не мотивира щатската полиция така, както убит полицай.
                albireo написа
                ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Как е идентифициран малкият брат:
                  http://www.pan.bg/view_article-5-168...elikopter.html
                  Last edited by piston; 21-04-2013, 21:04. Причина: корекция
                  "Я знаю, что после смерти на мою могилу нанесут кучу мусора. Но ветер Истории безжалостно развеет ее"
                  И. В. Сталин

Comment

Не е намерен така. FLIR просто потвърждава, че е там. Иначе е намерен от собственика на лодката. Като се прибрал вкъщи отишъл да нагледа лодката, видял кръв, погледнал по-отблизо, видял вътре кърваво тяло, избягал, обадил се на полицията. Те проверили с FLIR от въздуха.
                    albireo написа

Comment

Интересна галерия с полицейското снаражение, въоръжение, МПС-та и прочие използвани в акцията:
                      19 апреля 2013 года полиция Бостона совместно со спецназом и бойцами Федерального бюро расследований провели операцию по задержанию Джохара Царнаева, подозреваемого в совершении теракта в Бостоне. В операции принимали участие множество единиц наземной техники, беспилотные летательные аппараты, системы связи и обезвреживания взрывных устройств. «Лента.ру» предлагает читателям посмотреть на некоторые виды оружия и роботов, использовавшихся полицией в ходе операции.
                      Peace Through Strength -- Victory Through Devastation

Comment

Comment

То имаше подобен куриоз зимата. Ню Йоркски полицай, минал вечерта покрай бездомник и видял че е бос и седи на паважа - а вънка клинч. Взел му размера на плавниците, разходил се до близкият магазин за обувки и му купил един чифт яки зимни обувки. Да ама някакъв минувач успял да заснеме цялата история с мобилен телефон.
                          На другата сутрин полицаят беше цъфнал на първа страница в Ню Йорк Таймс. Човека дори не бил забелязал че някой го снима докато помагал на бездомника да си обуе новите обувки.
                          This is my signature. There are many like it but this one is mine.

Comment

http://www.bbc.co.uk/news/technology-22214511
                            Boston bombing: How internet detectives got it very wrong

Потребителите в някои борове, форуми и т.н., най-вече Reddit и 4chan, се бяха заели да намерят атентатора преглеждайки снимките, но в крайна сметка набедиха грешни хора

лол

Comment

ManovBG написа Виж мнение
                              Затова един ранен тийнейджър се промъкна през целия кордон. Снощи интервюираха командира на отряда; изтървали го, щото били помагали на ранен полицай. Ако не беше го издал собственикът на лодката, кой знае колко време щяха да го търсят и по всяка вероятност нямаше да го намерят жив. Разочароващо, меко казано.
                              Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
                              A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець

Comment

Кухулин написа Виж мнение

Then again...

albireo написа

Comment

Working...
                                X