Ровичкам из нета и що да видя? Освен анимираната Soul music на Пратчет има и три игрални филма Hogfather, The colour of magic и Going postal, които още не съм гледал, но тази вечер ще поправя пропуска. От изредените заглавия съм чел само "Цветът на магията".
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Екранизации на книги
Collapse
X
-
Liberte, egalite, fraternite
Viva la revolution
Zalmoxis написаИмайте предвид, че влизането в Бойна Слава за средния българин е значителен културен шок.
dibo написаПреценил съм като модератор, че езикът Ви е неподходящ и толкова.
-
Going Postal е добро и като книга, и като филм.
А инак аз си чакам филма по "Играта на Ендър"Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
-
Да, забелязва се определен прогрес при филмирането на Пратчетови произведения. За мен "Цветът на магията" общо взето не ставаше - не лоша стилистика, но ужасно вяло изпълнение - просто нищо от книгата не бе останало, освен малко външност. "Дядо Прас" определено бе по-добре, макар че определена част от сковаността си беше останала. "Пощоряване" е доста по-добре вече, макар и все още да има място за критика.
Аз пък съвсем наскоро попаднах на нещо, което можеше и да пропусна - екранизация на една от любимите ми книги на Борис Виан - "Пяната на дните". От тази година, френски (то е ясно) филм, доста плътно следващ не само текста, но и стилистиката (доста трудно постижение, но за мен са се справили). Не съм гледал старата версия (от края на шейсетте), та не мога да ги сравнявам.
Comment
-
KFA написа Виж мнениеhttps://www.youtube.com/watch?v=P5ze4-iFEL4
Битката при Цушима, екранизирана в японска телевизионна драма, по книгата "Облаци над хълма". За съжаление не мога да открия епизоди от филма в торентите, но това което четох по форумите е, че са наливани бая пари в продукцията.. .
Comment
-
gollum написа Виж мнениеДа, забелязва се определен прогрес при филмирането на Пратчетови произведения. За мен "Цветът на магията" общо взето не ставаше - не лоша стилистика, но ужасно вяло изпълнение - просто нищо от книгата не бе останало, освен малко външност. "Дядо Прас" определено бе по-добре, макар че определена част от сковаността си беше останала. "Пощоряване" е доста по-добре вече, макар и все още да има място за критика.
Аз пък съвсем наскоро попаднах на нещо, което можеше и да пропусна - екранизация на една от любимите ми книги на Борис Виан - "Пяната на дните". От тази година, френски (то е ясно) филм, доста плътно следващ не само текста, но и стилистиката (доста трудно постижение, но за мен са се справили). Не съм гледал старата версия (от края на шейсетте), та не мога да ги сравнявам."Пяната на дните"
Comment
-
obo.babatogo написа Виж мнениеКолега, дай оригиналното заглавие, не може да го няма тоя филмец нейде
Clouds Over the Hill (2009–2011)
"Saka no ue no kumo"
Успех!
Comment
-
Viva la revolution
Zalmoxis написаИмайте предвид, че влизането в Бойна Слава за средния българин е значителен културен шок.
Comment
-
Viva la revolution
Comment
Comment