Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Екранизации на книги

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Ровичкам из нета и що да видя? Освен анимираната Soul music на Пратчет има и три игрални филма Hogfather, The colour of magic и Going postal, които още не съм гледал, но тази вечер ще поправя пропуска. От изредените заглавия съм чел само "Цветът на магията".
    Liberte, egalite, fraternite
    Viva la revolution
    Zalmoxis написа
    Имайте предвид, че влизането в Бойна Слава за средния българин е значителен културен шок.
    http://hristoen4ev.blogspot.com/
    dibo написа
    Преценил съм като модератор, че езикът Ви е неподходящ и толкова.
    - това се случва, когато се докладват богопомазани като Тора.

Comment

Going Postal е добро и като книга, и като филм.

А инак аз си чакам филма по "Играта на Ендър"
      Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
      Проект 22.06.1941 г.
      "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Да, те и първите два са гледаеми, но третият вече е наистина много добър.
        albireo написа
        ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Да, забелязва се определен прогрес при филмирането на Пратчетови произведения. За мен "Цветът на магията" общо взето не ставаше - не лоша стилистика, но ужасно вяло изпълнение - просто нищо от книгата не бе останало, освен малко външност. "Дядо Прас" определено бе по-добре, макар че определена част от сковаността си беше останала. "Пощоряване" е доста по-добре вече, макар и все още да има място за критика.

Аз пък съвсем наскоро попаднах на нещо, което можеше и да пропусна - екранизация на една от любимите ми книги на Борис Виан - "Пяната на дните". От тази година, френски (то е ясно) филм, доста плътно следващ не само текста, но и стилистиката (доста трудно постижение, но за мен са се справили). Не съм гледал старата версия (от края на шейсетте), та не мога да ги сравнявам.

Comment

Форсайт и "Денят на Чакала"

Comment

Битката при Цушима, екранизирана в японска телевизионна драма, по книгата "Облаци над хълма". За съжаление не мога да открия епизоди от филма в торентите, но това което четох по форумите е, че са наливани бая пари в продукцията.. .

Comment

KFA написа Виж мнение
                https://www.youtube.com/watch?v=P5ze4-iFEL4

Битката при Цушима, екранизирана в японска телевизионна драма, по книгата "Облаци над хълма". За съжаление не мога да открия епизоди от филма в торентите, но това което четох по форумите е, че са наливани бая пари в продукцията.. .
                Колега, дай оригиналното заглавие, не може да го няма тоя филмец нейде

Comment

gollum написа Виж мнение
                  Да, забелязва се определен прогрес при филмирането на Пратчетови произведения. За мен "Цветът на магията" общо взето не ставаше - не лоша стилистика, но ужасно вяло изпълнение - просто нищо от книгата не бе останало, освен малко външност. "Дядо Прас" определено бе по-добре, макар че определена част от сковаността си беше останала. "Пощоряване" е доста по-добре вече, макар и все още да има място за критика.

Аз пък съвсем наскоро попаднах на нещо, което можеше и да пропусна - екранизация на една от любимите ми книги на Борис Виан - "Пяната на дните". От тази година, френски (то е ясно) филм, доста плътно следващ не само текста, но и стилистиката (доста трудно постижение, но за мен са се справили). Не съм гледал старата версия (от края на шейсетте), та не мога да ги сравнявам.
                  На мен този филм много ми хареса "Пяната на дните"

Comment

obo.babatogo написа Виж мнение
                    Колега, дай оригиналното заглавие, не може да го няма тоя филмец нейде
                    »
                    Clouds Over the Hill (2009–2011)
                    "Saka no ue no kumo"

Успех!

Comment

Viva la revolution
                      Zalmoxis написа
                      Имайте предвид, че влизането в Бойна Слава за средния българин е значителен културен шок.
                      dibo написа

Comment

Поредна съвременна интерпретация по Шекспир - Cymbeline
                        ALTERNATIVE DOMAIN: ZAMUNDA.CH | Замунда - най-голямата българска peer 2 peer общност. Социална мрежа за споделяне на информация и забавление.
                        Viva la revolution
                        Zalmoxis написа
                        dibo написа

Comment

Working...
                        X