Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Филми за Холокоста (отделена от "Лоши филми")

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Филми за Холокоста (отделена от "Лоши филми")

"Списъкът на Шиндлер" - на тоя филм и евреите се пресмиват вече...говоря за младите хора, които мислят.

отделих тези постове от темата "Лоши филми", защото - ами просто тази дискусия не е за там (а го правя, защото все пак до дискусия се стигна накрая).

gollum
    Last edited by gollum; 20-02-2013, 11:16.

Гоги, понякога се чудя какво очакваш от тези екшънчета и защо ги гледаш. Аз не се сещам за един, който да не страда от подобни глупости и несъобразности - те са си част от жанра. Чакай да се замисля... не, не се сещам. Подозирам, че ако го направят реалистичен, няма да спечели нищо (това едва ли е сложно и ще спестят доста пари от специални ефекти).

"Списъкът на Шиндлер" - на тоя филм и евреите се пресмиват вече...говоря за младите хора, които мислят.
    "Списъкът на Шиндлер" е много добре направен филм. Може някъде леко да са подсилени ефектите (да речем, играта с оцветяването), но си е направо перфектен от художествена гледна точка, и актьорите играят много добре. Така че не знам какво може да прави в тази тема.

Comment

NocturaL написа Виж мнение
      И кои са тия "които мислят"? Или тия евреи, "дето се присмиват" на филма? Това да не е някакъв нескопосан опит за отричане на Холокоста?
      Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
      Проект 22.06.1941 г.
      "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Да се присмиваш над такъв филм ще говори най-малкото за лош вкус и съмнително чувство за хумор. Нищо смешно нямаше във филма (както и в описваните събития, но те са си отделен въпрос).

Comment

Стига, моля ви. Аз съм социалист, но това са преувеличени работи, мисля че е редно да сме откровенни тъй като в крайна сметка ние сме българи и нямаме комплексите за виновност на германците. Колко е верно твърдението за зверствата на руснаците. Не, че не е имало изнасилвания и пр., но всичко това е адски раздуто и преувеличено. Още Гьобелс е започнал тия приказки след като руснаците навлизат в Източна Прусия, след войната тия истории продължава "демократичната" пропаганда като се стигне до оня приказник Ентони Бивър според, който е били изнасилена по два пъти всяка германка от 7 до 77 годишна възраст.

И не забравяйте преди всичко сме хора, а след това форумни потребители, аватар и прочее.

Comment

NocturnaL написа
            Стига, моля ви. Аз съм социалист, но това са преувеличени работи, мисля че е редно да сме откровенни тъй като в крайна сметка ние сме българи и нямаме комплексите за виновност на германците. Колко е верно твърдението за зверствата на руснаците. Не, че не е имало изнасилвания и пр., но всичко това е адски раздуто и преувеличено. Още Гьобелс е започнал тия приказки след като руснаците навлизат в Източна Прусия, след войната тия истории продължава "демократичната" пропаганда като се стигне до оня приказник Ентони Бивър според, който е били изнасилена по два пъти всяка германка от 7 до 77 годишна възраст.

И не забравяйте преди всичко сме хора, а след това форумни потребители, аватар и прочее.
            Цялата тази тирада какво общо има с филма "Списъкът на Шиндлер"? Започвам да се чудя дали си го гледал.

Гоги, ама те целите филми са си фрапиращи-простотии от до. Екшън-сцените вярно са си сред основните виновници, но обикновено диалозите и интерлюдиите между тях не са по-добре, а пък когато решат нещо от "реалния живот" да включат става вече пълна пародия. Моето мнение е, че ние не а за това ги ценим.

ПП Та, мисълта ми е - прав си, разбира се, но ако ще ги критикуваме за това, целия жанр трябва да го сметем в тази тема.

Comment

gollum написа Виж мнение
              Цялата тази тирада какво общо има с филма "Списъкът на Шиндлер"? Започвам да се чудя дали си го гледал.
              Доста вероятно да не го е гледал и както си личи поредният, който е тръгнал да се изказва за случки от миналото с патос, който се корени в съвременността.

Инае Умирай Трудно 4 ще го гледам и не ме интересува, че вероятно ще се окаже боза. Човек не гледа Маклейн заради някакви качества на филми, а заради франчайза, легендата от миналото и т.н. Точно както сталоуновите изцепки, които бяха великолепни.
              Recalibrating my lack of faith in humanity...

https://www.youtube.com/watch?v=MvqjkS6t9Yk

Comment

Аз също мисля, че Списъка на Шиндлер е ужасно слаба бозица. Още като чуя думите нацсисти, концлагер, евреи и мога да разкажа всеки филм без дори да съм го гледал. В този раздел щампите са толкова силни, че вече ти идва до гуша. Всички нацсисти са лоши, грозни, подли, безмозъчни, садисти, а евреите9 благи, невинни, красиви, честни, добри. Има и някой който им помага. Режисура нула, сценарий 0, и във връзка с наложената щампа на жанра актьорска игра 0.
                На мен лично ми се повдига еднакво от Рамбо който изтребва половината руска армия с автомат който не прегрява и е безкрайни амуниции, а руснаците му идват подобно на орки във ВНП, така и от невинните евреи, които с овча тъпотия отиват на заколение в ръцете на безмомозъчните фашисти садисти.

Comment

Mitko написа Виж мнение
                  ...
                  И на мен ми идва до гуша, когато гледам как някакви млади нацистчета и комунистчета постоянно, с неистово упорство, се опитват да оплюват всичко, което върви срещу догматичните им виждания и се пробват да оценяват филми, които са много над нивото им на разбиране. Жалко е, че се говори без да се познава обекта и че някой се опитва да отрича концлагерите и т.н. Но това си е за тяхна сметка.
                  Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
                  Проект 22.06.1941 г.
                  "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Без извинение, идиоти. "Списъкът на Шиндлер" е класика. Марш обратно в първи клас.
                    Луд на шарено се радва - цивилен блог

Comment

gregorianus написа Виж мнение
                      Без извинение, идиоти. "Списъкът на Шиндлер" е класика. Марш обратно в първи клас.
                      This!
                      Recalibrating my lack of faith in humanity...

https://www.youtube.com/watch?v=MvqjkS6t9Yk

Comment

Кой говори тук за политика или холокост? Не и аз. Просто казвам, че целия жанр е ужасяващо изтъркан и пълен с щампи. Както например и сапунените опери, и безмозъчните екшъни. Говоря единствено и само за художествените качества на филма. Лично аз не обичам да гледам филми изпълнени с щампи, където от първата секунда на сцената знаеш кой герой как ще се държи и какво ще стане.
                        Едни не харесват фантастика, други харесват драми... всеки има право на вкус, и ще ви помоля, да не ми налагате какво и защо да харесвам.
                        Ето един филм, който се отличава от стандарта и поне на мен ми допада в пъти повече. http://www.zamunda.net/details.php?id=168671&hit=1
                        Last edited by Mitko; 19-02-2013, 20:36.

Comment

Много отдавна го гледах и ще карам на спомени. Ще отречете ли, че има много по-пипнати филми по темата? "Животът е прекрасен", например? Оригинален, добър филм. "Шиндлер"? Класика? Ми хубаво, но безинтересна някак. "Пианистът" е по-добър за мен. Не налагам на никого мнението си и не искам и на мен да ми налагат мнение. Обикновена разлика в мненията, не идиотизъм.

Comment

Mitko написа
                            Аз също мисля, че Списъка на Шиндлер е ужасно слаба бозица.
                            Всеки има право на мнение. Смисълът на излагането му във форум, обаче, е да има някаква аргументация. Не ми харесва също става, ако човек поне го гледал. Обаче от написаното имам известни съмнения в това.

Mitko написа
                            Още като чуя думите нацсисти, концлагер, евреи и мога да разкажа всеки филм без дори да съм го гледал.
                            Т.е. гледал ли си го или като преждеговорившия, не си? Защото какво можеш или не можеш според теб, едва ли някого го вълнува тук. Да твърдиш, че даден филм е, как беше, "ужасно слаба бозица" без да си го гледал, а само въз основа на тематиката, е смешно.
                            Ето, ще добавя още един филм за Холокоста - "Дамски шивач". Можеш ли да ми разкажеш за какво става въпрос без да си го гледал? Същият ли е като "Списъкът на Шиндлер"? И той ли е "слаба бозица" без да си го гледал?

Mitko написа
                            В този раздел щампите са толкова силни, че вече ти идва до гуша.
                            Какъв раздел, какви пет стотинки? Т.е. ти смяташ, че филмите на дадена тематика са "слаби бозици", защото на теб тази тематика не ти е интересна и ти е "дошла до гуша"? Ок, всеки с правото си на мнение, но да се обявяват (без да си ги гледал) цял клас филми за "слаба бозица" само на базата на това, че теб темата не те вълнува, говори много за теб, не за филмите. А разделът не се казва "личностни оценки", а "Литература, Кино, Култура".

Mitko написа
                            Всички нацсисти са лоши, грозни, подли, безмозъчни, садисти, а евреите9 благи, невинни, красиви, честни, добри.
                            Аха, т.е. - не си го гледал. Защото ако го беше, щеше да забележиш, че главният герой е член на национал-социалистическата партия и е положителен като цяло. А евреите са показани като хора - различни, добри, лоши, всякакви.
                            Хайде да добавим още един филм, общо взето пак за Холокоста - "Пианистът". Ха, каква изненада, там също имаме положителен герой, който е член на национал-социалистическата партия. Ха, какво стана с щампите?

Mitko написа
                            Режисура нула, сценарий 0, и във връзка с наложената щампа на жанра актьорска игра 0.
                            Нали говориш само а "художествена стойност". Хайде тогава да сме конкретни. Какво точно в режисурата и сценария не е добро? Защото щом ще имаме претенции, трябва и да можем да ги защитим.
                            След това, какво в актьорската игра не ти хареса, кое е "щампа" или "нула"? Аз съм гледал този филм преди почти двадесет години, не съм го гледал втори път и все още го помня добре. Това само по себе си говори не малко за въздействието и силата му. Отделен въпрос е каква нечовешки силна роля прави, да речем, Ралф Файнс, даже бих казал, че е най-силния актьор във филма. И не мисля, че има каквато и да е "щампа" или нещо подобно в играта му. Лиам Нийсен също е много добър. Сега като се замисля, не се сещам за слаба роля.

"Рамбо" какво общо има със "Списъкът на Шиндлер" - умът ми не го побира. Само по себе си това сравнение предполага, че авторът му не е гледал поне единия от двата филма, а "мрази" на общо основание.

Mitko написа
                            така и от невинните евреи, които с овча тъпотия отиват на заколение в ръцете на безмомозъчните фашисти садисти.
                            Т.е. според теб евреите с "овча тъпотия" сами отиват в концлагерите? Сериозно? А знаеш ли въобще нещо за периода? Предполагам, че да режеш живи жени и деца не е садизъм, а някакво здравословно занимание за истински арийци? Или?

Та, аз самия се чудя за вкуса на човек, за когото масовите убийства на жени, деца и невъоръжени мъже е "безвкусна бозица". Яка работа, направо.

Пфу, честно казано.

Comment

Иване, ще ме прощаваш, но за нашия "приятел" тука всичко е "щампа" - все едно дали говорим за "Пианистът", за "Живота е прекрасен" (много хубав филм, съгласен съм, по-оригинален е без съмнение от "Списъка..."). Те.. имаме отричане на общо основание, щото такъв му бил вкуса, кучно било, предвидимо, веднага се знаело кой е добрия и как ще свърши. Това поколение...
                              И друго нещо, Иване, мислиш ли, че поради тази причина "Списъкът на Шиндлер" е слаб филм, т.е. е за тази тема? Питам за личното ти мнение, ще е интересно да поговорим. Навремето, съм писал за този филм тук във форума. Така се случи,, че по същото време гледах още един - споменах го по-горе, "Дамски шивач". Моето мнение и тогава бе, че вторият е доста по-добър. Но това не означава, че мисля "Списъкът..." за слаб филм, а и чак скучен не ми беше (тези събития не виждам как могат да бъдат скучни).

Comment

Working...
                              X