If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Доста дълго (около 30 минути) и сравнително детайлно обсъждане на предстоящия да излезе филм за "Мидуей" (на базата на излезлите тийзъри и трейлър), реших, че на някого може да му е интересно (обсъждащите са един немец любител на авиационната история (има сравнително добър ю-тюб канал) и млад щатски историк, специалист по темата (попадал съм на няколко филмчета в "тубата" с него, в които се обсъждат различни неща, свързани с войната в Тихия океан)).
Най-накрая имаме и някаква визуална представа. http://operationkino.net/2020/06/%d1...40mmpZ2cCIBTEk
Но пък нищо по сюжета - само Хари Селдън ли ще следва или ще е по-мащабен поглед обхващащ историята на Фондацията като цяло и борбата за оцеляване на човечеството и цивилизацията?!
По другия очакван от мен сериал за стражите по Пратчет, засега нищо ново. Излезнаха няколко снимки още в началото на годината и толкова, а се очаква да бъде излъчен тази година.
Ветинари жена и Ангуа някакво недорасляче? Виж Керът е почти както трябва
Лично на мен това не ми пречи. Има и други критики относно променени персонажи, но ми струва, поне за сега, че това няма да влияе кой знае колко на историята, актьорският състав изглежда читав, визуално показаните снимки също ми харесаха - обстановка, костюми и т. н. А и подобни заигравания със съвременни теми пренесени във фентъзиен сетинг са основата на творчеството на Пратчет.
За сериала по цикъла за Стражата нямам никакви особени очаквания, но пък и той е представен като "по мотиви", т.е. няма да пресъздава нито една от историите от книгите или разказите, всичко щяло да бъде оригинално (написан за самия сериал), а и самите персонажи са "само по мотиви" (което доста явно се вижда при Ангуа, да речем, която обединява в едно самата Ангуа, Ноби и сержант Кийл и реално ще бъде старшия на Керът, въвеждащ го в обстановката). Ако човек няма очаквани, свързани с книгата, може и да се окаже, че става за гледане. Самия период също е "променен" (то се вижда от, хъм, "униформата" и въоръжението на стражниците).
За другия, по "Фондацията" - трейлърът изглежда типичен (особено ме издразни толкова типичното клише с "това не е само теория!"), актьорът в ролята на Хари Селдън ме кефи. Може и да стане нещо, но ще им липсва обединяващ персонаж (ако следват поредицата, де - може би доста ще я променят).
Аз имам някакви очаквания и за сериала по Толкин (Втората епоха на Средната земя), който май също се мъти някъде за следващата година.
За другия, по "Фондацията" - трейлърът изглежда типичен (особено ме издразни толкова типичното клише с "това не е само теория!"), актьорът в ролята на Хари Селдън ме кефи. Може и да стане нещо, но ще им липсва обединяващ персонаж (ако следват поредицата, де - може би доста ще я променят).
Горе-долу и аз това имам предвид, защото "Фондацията" като цяло не е за Хари Селдън, а за опазванането на цивилизацията, което ме прави леко скептичен, а и тийзъра ми изглежда доста шаблонен.
Аз имам някакви очаквания и за сериала по Толкин (Втората епоха на Средната земя), който май също се мъти някъде за следващата година.
Чакаме го с опасения (опасявам се да не е втори "Хобит", макар, че и във "Властелина" имаше доволно глупави моменти направени като за марвелоиди) и надежда, но пък с "Човека във високия замък" Амазон показаха, че могат да се справят относително добре със сюжета и без литературния първоизточник.
Liberte, egalite, fraternite
Viva la revolution
Zalmoxis написа
Имайте предвид, че влизането в Бойна Слава за средния българин е значителен културен шок.
Comment