Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Базисно ниво Руски език

Collapse
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
new posts

    Базисно ниво Руски език

    Може да Ви се стори изненадваща такава тема, но ми е необходима помощ. Искам да науча руски. Да, ала от обикалянето на книжарниците се оказа, че има едва 5 самоучителя на кръст и една книжка с граматика(български издания). В интернет резултатът беше сходен (говоря за хартиени самоучители). Понеже явно няма да стане с български самоучител, се оказа, че трябва да търся нещо на чужд език прегледах статията в torrents.ru . Общо взето се спрях на първият вариант, Rosseta, който е компютърен, но понеже никога не съм учил езика, не знам дали ще ми бъде от полза т.е. дали наистина е добър за абсолютно начинаещ. Казвам това, защото в училище за три години сменихме три учебника по Германски език, които бяха от съвсем различни издателства и материалът вътре беше различно структуриран, и в крайна сметка се наложи да си взема самоучител и да почна практически от нулата. От началото на лятната ваканция съм започнал да уча Германски език сам и наистина ми и е много по-добре. Не желая да се повтарят отново онези три години, и за това моля по-запознатите да ми помогнат с насоки или добри системи за изучаване на Руски език, дали някой торент от горния списък наистина би ми помогнало да навляза в руския език. :next_verysad2: Благодаря на всички отзовали се!

    #2
    Тъй като не знам къде живееш провери тук - http://www.google.bg/#hl=bg&source=h...d2cba0cf75644e

    Успех в ученето на езика.
    Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
    Неизвестен руски адмирал

    Comment


      #3
      Благодаря, но явно забравих да споменя, че не мога да си позволя каквото и да е като курс-нямам нито възможността, нито времето да посещавам курсове (независимо дали са индивидуални). Просто не мога-иначе знам, че е най-добре така. Единствената ми останала възможност е самоучител или някоя евтина система-онлайн, компютърна или на хартиен носител. Съжалявам за неразбирателството @Odzava.

      Comment


        #4
        Ясно. Не съм разбрал. Ето какво предложи друг потребител на форума:

        Този дето иска да учи руски, да направи две много простички неща. Три, тоест.
        Да си намери учебник по руски за средните училища от социализма.
        Да си вземе три книги, които са му най-най интересни, ама на руски.
        Да си пусне руска телевизия.
        Комбинацията, заедно с факта, че повече от 80% от лексиката е сходна, ще му помогне да се ориентира много бързо.
        кажи му, като не може да ходи на курсове и няма да има проблем да го научи за отрицателно време, щом има желание.
        Вероятно учебник по руски и от "демокрацията" също ще свърши работа. Важното е да е за първите класове на изучаване на езика.
        Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
        Неизвестен руски адмирал

        Comment


          #5
          Благодаря ти @Odzava. Аз мислех, че ще стане по стандартния начин-с учебник в ръка от първата до последната страница. Казвали са ми, че наистина езиците се доближават, но въпреки това са си два различни... Ще пробвам по този начин, в бъдеще, понеже сега се занимавам с Германския език. В интернет съм виждал базисни неща (разговорници за малки, картинен речник) за руския език, така че не е проблем . Благодаря и се надявам да стане работата. Большое спасибо!
          Аз сега се улових, че наблягам много повече на граматика, и то на теорията, и на самите думи, не на примерите или четенето свободно, и ето защо малко бавно стават нещата по принцип.

          Comment


            #6
            Здравейте, може да пробвате да зададете въпроса си тук - http://forum.aboutbulgaria.biz/ ,форумът е на руснаци живеещи в Б-я, влизат и българи, предполагам ще могат да помогнат, макар за тях да са актуални самоучителите по български .

            Comment


              #7
              ssbg написа Виж мнение
              Искам да науча руски.
              Прегледай сайта http://www.livemocha.com/

              Успех с руския. Дерзай.

              С уважение,
              "Никой народ не е бил победен в собствените си учебници" - Will Durant - американски историк и философ

              Comment

              Working...
              X