Пуснали са на пазара у нас нова книга за Хитлер. Автор й е Себастиан Хафнер, емигрант във Великобритания от 1938 г. Казва се "Бележки за Хитлер" и е издържана в есеистичен вид. Поразлистих я малко ведна книжарница и ми се стори интересна. Някой, ако има повече впечатления от нея, да ги сподели тук.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Нова книжка за Хитлер
Collapse
X
-
Хитлер????
Ами книгата я прочетох отдавна и наистина е много интересна.Разглежда личността Хитлер от по друг ъгъл.Тук може да се разбере защо Хитлер праща голям брой дивизии от изток на запад след като съюзниците стъпват в Нормандия като се знае, че по опасния враг е СССР. Просто той е искал пълен успех или пълно унищожение за своя народ. Също пише, че като вижда че войната е загубена гледа да избие масимален брой евреи. Пише защо прави една от големите му простотии да обяви война на САЩ. Абе книгата е добре да се прочете, това е първата добра книга, която съм чел за фюрера.Къде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда.
Войната е много сладко нещо за тези, които не са я виждали.
-
--------------------------------------------------------------------------------
И как по-точно се "сваля" от книжарницата?
Все пак не загря ли че питам за адрес в интернет,че за дам пари-имам "Моята борба",сега искам да видя тая ще ми хареса ли.Let's make war not love@ :rock: :imprulz: :bulgaria: :tanks: :grrr: :mike:
Comment
-
Извинявай че преместих съобщението си,стана докато ползвах опцията"промени".В същност що не я кръстиш направо "изтрии",само бърка хората.В локалния ми форум съм свикнал не да трия постовете,а да ги РЕДАКТИРАМ.Но това е за друга тема.Пак извинявай че така глупашки се получи диалога. :fire:Last edited by Acunga; 22-01-2005, 02:06.Let's make war not love@ :rock: :imprulz: :bulgaria: :tanks: :grrr: :mike:
Comment
-
За да добиете бегла представа за "Бележки за Хитлер" ще цитирам само един откъс:
"Хитлеризмът има поне една обща черта с марксизма - претенцията да изясни цялата световна история с един замах:"Историята на всички досегашни общества е история на класови борби", се казва в Комунистическия манифест, и съвсем точно съответно при Хитлер:"Всички световноисторически събития са само израз на инстинкта за самосъхранение на расите"....Тази смесица от самомнение, надменност, чувство за превъзходство и нетърпимост откриваме в еднаква степен както при убедени марксисти, така и при убедени хитлеристи."
Comment
Comment