Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Дванайсет томника "История на Втората световна война"

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Дванайсет томника "История на Втората световна война"

Здравейте! Съвсем случайно попаднах на дванайсет томното издание "История на Втората световна война", преведено от руски език /старо издание, мисля 70-те години/ за цената от 15 лв на том. Въпросите ми са два:
    1. Като изключим чисто идеологическите елементи в книгата, на които е обърнато доста внимание, каква е стойността на този труд във военно-исторически аспект?
    2. Заслужава ли си цената и съответно качеството.
    Благодаря предварително.
    They march in full battle dress
    With faces grim and pale
    Tattered banners and bloody flags
    Rusty spears and blades...

Ако е по 15 лева на том с пълният комплект цветни карти към всеки том - да.

Иначе - не бих го взел.
    We don't see things as they are, we see them as we are
    ---Anais Nin----

Comment

Иначе - зверски пропагандният вариант на многъмната история на руски:

Comment

Гледай да има към всеки том комплекта от карти.

Comment

Купувай го !!!!
          Страшен е, за съжаление съм дал на някого, който не ми ги е върнал 1, 10 и 12 том и сега ми липсват. Кофти, ако ми кажеш къде го има, мога да си го взема пак пълния комплект.

Comment

Преди пет години купих поредицата (без последните два тома) за 25 лева. Освен липсващите два тома, липсваха и картите към том 7 (май). Като се замисля сега, доста добра сделка.
            Няколко пъти съм се пробвал да чета някои от томовете. Не става. Съотношението пропаганда към фактология е някъде 4:1. Значителна част от някои от томовете е отделена на решенията на еди кой си конгрес на КПСС. Играл съм си да сравнявам някои от цифрите със съвременни източници. Просто не е за коментар. Отразяването на фронтовете, където Червената армия не участва е схематично. Пак казвам, за четене не става. Картите са много добри (за съжаление ударението пак е основно към Източния фронт), тук там има и интересни снимки.

Личното ми мнение е, че 180 лева за поредицата е страшно много. Пробвай да се пазариш.
            Peace Through Strength -- Victory Through Devastation

Comment

Абсолютно безсмислена покупка по моему. И да ми ги подаряват няма да ги взема. Защо трябва да даваш по 15 лева на том за книги, които не са исторически адекватни, да не кажа, че са безумни и за една карта, която надали ще гледаш повече от два пъти, ако и толкова има.

Comment

Working...
              X