Кои според вас са най добрите военни филми правени някога ?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Най добрите военни филми ?
Collapse
X
-
Взвод,Апоколипсис,Full metal jacket,Black houсk doun и още сума ти американски.Само янките могат да гледат иронично и дистанцирано на войната и имат достатъчно кураж да плюят по нея,другите си изграждат героични образи и правят агитация.От други националности отбелязвам Das both,една коопродукция-Звярът мисля че беше за руски танк в Афганистан,един сръбски гледах ама му забравих името-сърбин и босненец в един окоп,руските и съветските ми идват прекалено героични,разбира се има 1-2 изключения като Иди и виж и Война,но в другите ми е смешно как лошите настръпват в гъсти редици а нашите с последни усилия ги избиват.....Обичам военни филми,гледал съм доста включително и един Севернокорейски и в крайна сметка стигнах до този извод.....
Comment
-
На мен лично много ми харесва немската версия за "Сталинград". Руските филмчета също стават за гледане, но има много голяма доза пропаганда в тях- "Битката за Москва" и Освобождение" Сръбските заглавия също не са лоши-"Бомбаджий" и Битката при Сутиеска". За американското кино.... дават се много пари за ефекти и озвучение на филмите, но като сюжет са пълна боза. Изобщо няма да коментирам новия филм на Тарантино-ужасен от всяка гледна точка!„Особено ни вълнува поправянето на извършената на времето неправда спрямо България.Сега‚ след като германският народ‚ със силата на своето оръжие осъществи тази ревизия‚ вярваме‚ че сме дали на нашите верни бойни другари от Голямата война една историческа отплата.“
Comment
Comment