shadowsong написа
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Олимпиада по история
Collapse
X
-
Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
-
Ми аз съм се класирал с 84 точки, обаче не мисля да ходя на следващия кръг. Въпросите са в най-добрия случай смешни, а изискванията са по-скоро тип назубри си здраво, а не толкова познание по историята. Това и евтината пропаганда, просто нямам намерение да ги търпя.Кръвта из нашите гърди
не е съвсем изляна!
Народе, цял стани! Иди!
Че Македония въстана.
Comment
-
shadowsong написа Виж мнениеМи аз съм се класирал с 84 точки, обаче не мисля да ходя на следващия кръг. Въпросите са в най-добрия случай смешни, а изискванията са по-скоро тип назубри си здраво, а не толкова познание по историята. Това и евтината пропаганда, просто нямам намерение да ги търпя.
Comment
-
Док Холидей написа Виж мнениеБС информационно табло ли е?
И какво лошо има в това хората да си споделят за участието си в Олимпиадата по История в Историческия форум?
А може би "БГ Мама" е правилното място?То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.
Comment
-
Втори - областен - кръг на олимпиадата
За учениците от общините Пловдив, Асеновград, Кричим, Перущица, Първомай, Садово, вторият кръг ще се състои на 28.03.2009 г. в ПГ по електротехника, гр. Пловдив - ул. Пещерско шосе, 26.
За целта учениците да носят документ за самоличност със снимка и химикал, както - и да заемат местата си най-късно до 08:25 часа!
Успех!Ако мислиш за 1 година напред, посей ориз, ако мислиш за 10 години напред, засади дърво, а ако мислиш за 100 години напред - образовай населението!!!
Comment
-
Да, прав съм, по един друг учебник е правена олимпиадата. Аз го имам и сега го погледнах. Въпроса кой е забранил олимпийските игри го има в този учебник, но в моя го няма. Същото е и за прехода (1ви въпрос), коя е най-късно създадената църква. Да, не говорим и за 16ти въпрос. Сигурно има и други въпроси, като този за триезичната догма, но аз тях си ги знам от обща култура и не ми е направило впечатление.
Даже последните въпроси с цитатите, картинките са от този учебник по който не уча аз... сега ги намерих.
А пък и 39ти въпрос. В моя учебник не стига, че урока за исляма е свободноизбираем (ние ги учихме, де), пък и го няма там... е как ще го знам, ако не е по някаква случайност.
Примерно 47ми въпрос.
А 44ти е много неясен въпрос с много неясно дадени отговори....
Също 45и.. каква е външната украса на романската църква? Липсва... груби стени с малки прозорци. Може да го пише някъде, но в моя учебник не го.
Това, което пише примерно за романските църкви е, че са с груби, дебели и масивни стени наподобяващи крепости с малки прозорци. Кръгла арка, витражи, статуии отвътре..
Comment
Comment