Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Олимпиада по история

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

shadowsong написа
    ...
    Защо България влиза на страната на Тристранния пакт през ВСВ?
    А/За да заграби чужди териотории
    Б/За да осъществи националното си обединение
    В/За да воюва с Турция
    Г/Нито един от посочениете
    ...
    Наистина ли е имало такъв род въпроси? Ако този специално е бил формулиран така, значи единственият верен отговор е г.), но все пак ...
    Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
    Проект 22.06.1941 г.
    "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Аз и Persian се класираме с по 91 точки
      Дано и на следващия кръг пак минем.
      IN VINO VERITAS !!!

Comment

БС информационно табло ли е?

Comment

По принцип тая тема беше създадена с цел да се види кой как се е класирал.
          IN VINO VERITAS !!!

Comment

Ми аз съм се класирал с 84 точки, обаче не мисля да ходя на следващия кръг. Въпросите са в най-добрия случай смешни, а изискванията са по-скоро тип назубри си здраво, а не толкова познание по историята. Това и евтината пропаганда, просто нямам намерение да ги търпя.
            Кръвта из нашите гърди
            не е съвсем изляна!
            Народе, цял стани! Иди!
            Че Македония въстана.

Comment

shadowsong написа Виж мнение
              Ми аз съм се класирал с 84 точки, обаче не мисля да ходя на следващия кръг. Въпросите са в най-добрия случай смешни, а изискванията са по-скоро тип назубри си здраво, а не толкова познание по историята. Това и евтината пропаганда, просто нямам намерение да ги търпя.
              Ако помислиш малко като зрял човек, ще установиш, че в случая търпението може да ти бъде само от полза.

Comment

Док Холидей написа Виж мнение
                БС информационно табло ли е?
                Ами да - ти не знаеше ли?
                И какво лошо има в това хората да си споделят за участието си в Олимпиадата по История в Историческия форум?
                А може би "БГ Мама" е правилното място?
                То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Разбира се, че търпението е от полза, моето ъъ решение, неслучайно е сега догодина (12 клас) ще си търпя
                  Кръвта из нашите гърди
                  не е съвсем изляна!
                  Народе, цял стани! Иди!
                  Че Македония въстана.

Comment

Втори - областен - кръг на олимпиадата

За учениците от общините Пловдив, Асеновград, Кричим, Перущица, Първомай, Садово, вторият кръг ще се състои на 28.03.2009 г. в ПГ по електротехника, гр. Пловдив - ул. Пещерско шосе, 26.

За целта учениците да носят документ за самоличност със снимка и химикал, както - и да заемат местата си най-късно до 08:25 часа!

Успех!
                    Ако мислиш за 1 година напред, посей ориз, ако мислиш за 10 години напред, засади дърво, а ако мислиш за 100 години напред - образовай населението!!!

Comment

Как разбрахте за олимпиадата? На нас в ТЕТ-а нищо не са ни казали, а даже вторият кръг щял да се проведе в ПГЕЕ. Че и награди имало.

Comment

То мене вече не ме интересува къде, защото съвпада с Кандидат-студентския ми изпит по ИСТОРИЯ.Не знам кой може да го измисли тва.
                        А случайно да знаете къде е по география втория кръг?
                        Last edited by kiosev; 20-03-2009, 00:02.
                        IN VINO VERITAS !!!

Comment

Ето ги.

Според мен тази за 8 клас беше трудна може би, защото е правена по друг учебник, а не по този в който уча.

Comment

Да, прав съм, по един друг учебник е правена олимпиадата. Аз го имам и сега го погледнах. Въпроса кой е забранил олимпийските игри го има в този учебник, но в моя го няма. Същото е и за прехода (1ви въпрос), коя е най-късно създадената църква. Да, не говорим и за 16ти въпрос. Сигурно има и други въпроси, като този за триезичната догма, но аз тях си ги знам от обща култура и не ми е направило впечатление.

Даже последните въпроси с цитатите, картинките са от този учебник по който не уча аз... сега ги намерих.
                            А пък и 39ти въпрос. В моя учебник не стига, че урока за исляма е свободноизбираем (ние ги учихме, де), пък и го няма там... е как ще го знам, ако не е по някаква случайност.
                            Примерно 47ми въпрос.

А 44ти е много неясен въпрос с много неясно дадени отговори....

Също 45и.. каква е външната украса на романската църква? Липсва... груби стени с малки прозорци. Може да го пише някъде, но в моя учебник не го.
                            Това, което пише примерно за романските църкви е, че са с груби, дебели и масивни стени наподобяващи крепости с малки прозорци. Кръгла арка, витражи, статуии отвътре..

Comment

може ли някой да ми даде линк за предишни олимпиади от 11-12 клас да си имам за упражнение.. преди си ги бях дръпнал отнякъде ама не помня откъде и ми е преинсталиран компа...

Comment

От мойто училище нищо не ми казват за всякакви олимпиади(а знам повече от учителката ми по история).Егати некадърниците.Явно ще трябва да си позаинтересовам аз сам.
                                Само да помоля някой ако има задачите от миналите години.Ще съм много благодарен!

Comment

Working...
                                X