Съобщение

Collapse
No announcement yet.

"Аз бях лична охрана на Хитлер - 1940-1945"

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

"Аз бях лична охрана на Хитлер - 1940-1945"

Здравейте!
    Искам да попитам дали някой от вас е чел книгата ""Аз бях лична охрана на Хитлер - 1940-1945" и какви са отзивите ви за нея?

Във всички случаи си струва прочитането, защото разказва неща от "кухнята", в Германия и в СССР по време на плена на охранителите. Такива детайли, каквито мемоарите дават, няма от къде да се вземат.

Comment

KG125 написа Виж мнение
      Във всички случаи си струва прочитането, защото разказва неща от "кухнята", в Германия и в СССР по време на плена на охранителите. Такива детайли, каквито мемоарите дават, няма от къде да се вземат.
      Да. Аз съм гледал същият този охранител по Discovery Channel и разказваше интересни неща. Дори пресъздадоха бункера отвътре, чрез компютър и разследваха последните дни на фюрера. Е, ще си я взема - мемоарите винаги са били интересни за мен, въпреки, че сред историческите извори не са сред най-достоверните, защото всичко е въпрос на гледна точка.

Comment

Здравейте!
        Аз съм гледал същият този охранител по Discovery Channel и разказваше интересни неща. Дори пресъздадоха бункера отвътре, чрез компютър и разследваха последните дни на фюрера.
        Признавам книгата не съм я чел, но ако темата относно краха и последните дни на райха те интересува то съвета ми е да изгледаш "Der Undergang". По мое скромно мнение това е най-добрата работа (филмова) на тази тема! Филма е немски, направен по разказите на личната секретарка на Хитлер. В сюжета се преплитат съдбите и последните дни на всички висши функционери (партийни и военни), както и на обикновени хора по улиците на Берлин. Погледа върху, и пресъздаването на Берлин като град-крепост също е удивителен! Майсторска работа, нищо общо с холивудския водевилен стил!
        Ако вече си го гледал (предполагам има голям шанс) то никога не е късно да си го пуснеш пак!
        Поздрави!

Comment

Ще изгледам и филма тогава

Comment

Книгата е добра. Малко скучна през повечето време, но поледните дни на Третия райх са описани много подробно и интересно. Филмът, който ти препоръчаха, е невероятен. Гледай го!
            Но разкажи със думи прости на тях, на бъдещите хора, които ще поемат поста ни, че ние храбро сме се борили!

Comment

как да не е добър
              в този форум още се помнят импресиите и стихотворенията ти, вдъхновени от този шедьовър.

всъщност "Крахът на Третия райх" е много добър пълнометражен документален филм, чията достоверност е максимална, а художествената му стойност е сведена в рамките на допустимото. Пълнометражна документалистика - възстановка на последните 12 дни по известни материали "от печата".
              Художествената му стойност е под съмнение. Но във всеки случай си го спомням като нещо хубаво, най-малкото щом съм г гледал поне 3 пъти, за разлика от стихотворенията и импресиите.
              Все пак това е Бойна слава, а не форум на СУ, каквото и да значи това.

Comment

Док, явно само ти помниш "стихотворенията и импресиите", поласкан съм за което )
                Why so serious? Малките деца порастват, не мислиш ли, или нещо ти е объркано в ДНК-то?

Както и да е. По темата: бих препоръчал на автора на темата още един стойностен филм, на който успях да се насладя наскоро:

So weit die Fussee tragen.(Побег из Гулага) / Бягство от ГУЛАГ

Има го в Замунда. Разказва за бягството на един немски военнопленник от съветски трудов лагер и прехода му през цяла Азия...пеша...към свободата. Удивителен епос!
                Но разкажи със думи прости на тях, на бъдещите хора, които ще поемат поста ни, че ние храбро сме се борили!

Comment

Working...
                X