Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Книги за Френския чуждестранен легион

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Книги за Френския чуждестранен легион

кои от тук присъстващите в форума може да ми даде информация от каде да взема литература за четене свързана с Легиона
    наскоро се запознах с една книга на Пламен Григоров
    ''Загадката На Легиона'' и се интересувам дали има и други написани на български

Ами аз имам две книги за легиона. Май пак бяха на Пламен Григоров едната се казваше "Легионът" забравих от коя година,а най-новата за легиона е "Как да стана легионер. Загадката на легиона" от 2006 струва 8 лв. на доста места съм я засичал и до сега. А първата е вече стара пък и е идентична с тази, така че направо ти препоръчвам тази. Защо искаш тези книги да не си решил да се пробваш там? Иначе тук във форума имаше 1-2 теми за легиона потърси ги може да намериш нещо интересно там. Даже един от потребителите на БойнаСлава Араслан се беше пробвал да влезе знам, че първия път не успя, но каза че пак щял да пробва и вече не знам какво е станало. И на мене са ми минавали подобни мисли, но само мисли
    Къде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.

Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда.

Войната е много сладко нещо за тези, които не са я виждали.

Comment

ще се пробвам да.
      Поради тази при4ина трябва да събера достатъ4но информация,препоръки и др.
      Които се е пробвал,моля нека сподели впечатленията си
      и така да стане интересно за по-голям кръг от хора желаещи да опитат от живота на легиона

Comment

Аз имам познат, влезе там но откакто замина нямам никаква връзка с него.Това не е шега работа де...

The end of the world came pretty much as we predicted.Atomic spark,struck by human hand raged out of control.Great cities were reduced to dust,burning continents were absorbed by boiling oceans.The spirits of the dead faded in the background radiation that blanked the Earth.

The 2 minute war - FallOut

Comment

Абе и аз както казах по рано съм мислил, но не мога да служа на чужда държава, по добре от нашта армия да замина някъде на мисия (както и искам де), ама да служа под чужд флаг никога. Все пак съм си патриот и за мен това е срамно. Но аз те разбирам донякъде защо искаш да ходиш.

Иначе BulSoldier до колкото знам първата година като те приемат не дават да подържаш някакъв контакт с твои близки или нещо такова беше. За това сигурно не си чул някаква вест от него, пък и кой знае в коя гореща точка е пратен, че да може да се свърже с някой.
          Къде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.

Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда.

Войната е много сладко нещо за тези, които не са я виждали.

Comment

Възможно е отдавна не съм се интересувал от това сформирование.Наемничеството не ми е на сърце ако мога да се изразя така,въпреки че имаше период в който идеята за чуждестранния легион изглеждаше привлекателна.
            Незнам какви са твойте причини да имаш интерес към него (noreaga89) но пари поне има.

The end of the world came pretty much as we predicted.Atomic spark,struck by human hand raged out of control.Great cities were reduced to dust,burning continents were absorbed by boiling oceans.The spirits of the dead faded in the background radiation that blanked the Earth.

The 2 minute war - FallOut

Comment

моите причини не са свързани главно до парите.
              По-скоро тръпката от нещо ново,боиният опит които може да полу4иш,ще се запознаеш с нови хора и е далеко от еднообразието в запустелия малък град (имам предвид Добринище)
              и така.... ако някои има желание също да замине може да контактуваме
              noreaga89@abv.bg

Моля, ползвай буквичката "Ч". Правилният правопис е задължителен на този форум.
              Sir Gray

Comment

...Before, my sword was without a name

Comment

в мрежата много трудно могат да се намерят филми или клипове за Dounload свързани с Легиона
                  можете ли да постнете (ако някои има желание де) няколко такива филми или клипове за теглене.

Comment

Ето оттук можеш да си изтеглиш "Марширувай или умри".

Comment

Познавах един човек от Тетевен, който изкара няколко години в легиона. Когато се върна в България полудя. Самоуби се на третият месец. Не обичаше да говори за времето прекарано там. Единственото нещо, което е казвал, е че там е сбирщина от главорези, а това което пишат в книгите за дейността на легиона било чиста пропаганда с нищожна доза истина.
                      They march in full battle dress
                      With faces grim and pale
                      Tattered banners and bloody flags
                      Rusty spears and blades...

Comment

Е,случва се понякога и така много хора нямат психичната подготовка която да ги води там но мн.други успяват и правят кариера....

Comment

Значи и аз имам познат. Вярно не поддържаме връзка, но мога да го намеря. Беше ми състудент. Той влезе определено за пари, но не от Легиона (там според него пари не могат да се изкарат), а защото 5-годишната служба в Легиона дава (-ше тогаз, карт бланш за Делта Форс и подобни служби в които те приемат и само с такава препоръка и които не само са добре платени, а и дават и да кажем Нансенов пасторт, а тогава началото на 90-те това бе важно). Това което съм запомнил е: имаш време да се откажеш (някога не е имало) - тогава 6 месеца (но и Легиона може да се откаже от теб - т.е. да те изрита). Но подпишеш ли контракта - няма отказване - ще те намерят и накрая на света. За физическата не говореше много, но в България бе един от първопроходниците на тай-куондо-то лично съм го виждал как се справяше поне с 5-ма (бяхме заедно на бригада във втори курс) сам (не говоря за масов въргал, а соло срещу 5-ма). А не по-висок от 1.78 и не по-тежък от 75 кг.
                          Когато се върна т.е. излезе в първата си законна отпуска и се върна в София - за малко (тогава си приказвахме), ми каза, че ще трябва да полага изпити и то жестоки (не само по-физическа и по стрелба, а и по-френски, въпреки, че бе научил доста). В резултат на тези изпити те изпращат в различни точки. Най-опасната тогава бе чАД и въобще черна Африка. Т.е тези, които са най-слаби заминават там. Най-добрите в Канада. Е той замина в Канада. Обади ми се от К(в)ебек веднага след разпределението. Това знам това пиша, но пък е от втора ръка. Надявам се, е е жив и здрав и е в Делта Форс или немските такива сили (той ми ги каза ма не съм ги запомнил). А също каза, че, ако искаш приключения, а си по-добър винаги можеш да се откажеш от назначението в Канада и да заминеш в залива например.
                          Надявам се да съм бил полезен.

Comment

много благодарности за горния пост.Наистина много полезна информация
                            А за разузнаването на легиона-да техното Гестапо няма начин да не те намери,ако дезартираш където и да се намираш на света
                            ето и един линк за теглене на едно мн.хубаво филмче за легиона

е много полезна информация прочетох,за легиона
                            Last edited by messire Woland; 27-02-2009, 21:21.

Comment

Здравейте, през ноември се очаква на пазара да излезе книгата "Аз, легионерът". Повече информация има тук

Comment

Working...
                              X