Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Изкуствoто (без коментар!)

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Изкуствoто (без коментар!)

Посвещавам тази тема на хората на изкуството!
    Goleman

Здравейте!
    Предлагам да открием тази "тема", в която всеки да "показва" или дава линкове свързани с изобразителното изкуство - картини, скулптури, но и черно-бели и цветни исторически фотографии... Това да бъде една своеобразна галерия, без коментари, защото изкуството говори само..., а там където е историята, там е и изкуството, те несъмнено вървят ръка за ръка... :mazacho:

"Мона Лиза", Леонардо Да Винчи

"Слънчогледи", Винсент ван Гог
    От wikipedia-та и от следния източник.
    "... намерих ключа и отворих вратата. Там - царството на моите сънища и мечти - беше пусто, глухо... отидох до картинаната, изтрих я от прахта, исках да видя още веднъж следите на онова, което някога мислех възможно. Но можех ли да вярвам на очите си? ..."

аха а трафика на сайта с всички тези картинки?
    Демокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.

请您死在地狱般的阵痛
    [qing nin si zai di yu ban de zhen tong]
    きさまはしんでくださいませんか
    [kisamawa shinde kudasaimasenka]

Comment

Големане, струва ми се, че подобна тема няма място на този форум в този й вид. Какъв е смисълът? Ако решиш да пишеш някакви доклади или анализи по история на изкуството - моля. Мисля че ще има място за тях на форума. Но само да се качват изображения на картини е напълно безсмислено, още повече, че всеки, стига да иска, може да ги намери в Интернет. Ако все пак настояваш за такава "безмълвна тема", то направи я както и други подобни теми - пускай връзки към сайтове, където има изображения на картини.

Comment

Намерих интересни руски сайтове със страхотни картини и снимки от Втората световна война. Ето линкове с картините:

Руски:

Немски:

Много интересна ми стана тази:

Освобождение Софии. И.Петров

Но разкажи със думи прости на тях, на бъдещите хора, които ще поемат поста ни, че ние храбро сме се борили!

Comment

оф пак ли
          ей сега ще си пусна трийсетте гигабайта с картини и форумът е дотук.
          не се изхвърляйте.
          за какво ви е тема, в която да трупате картини? на който каквото му трябва - има си албуми на ташен, има каталози с картини и биографии на художници, анализи на картини и епохи.
          форумът не е склад.

Comment

Картината се казва нашествие. Пита се, кой е посегнал на храма?

Comment

Виждам, че темата е категорично обречена, което ме поучудва, все пак.
              Защото изкуството винаги е съпровождало човека... (Друг е въпросът, колко от хората съвременници на свето изкуство са се интересували от творенията? ...или колко са са ги разбирали?)
              Може би не съм я замислил добре...
              Жалко, но глас народен!
              Оставям на вас да решите присъдата...

И все пак благодаря на тези, които подкрепиха темата....
              (А аз най-добре ще е да си се усамотя и да си чета "ташена" скришом... )
              "... намерих ключа и отворих вратата. Там - царството на моите сънища и мечти - беше пусто, глухо... отидох до картинаната, изтрих я от прахта, исках да видя още веднъж следите на онова, което някога мислех възможно. Но можех ли да вярвам на очите си? ..."

Comment

Goleman написа
                (А аз най-добре ще е да си се усамотя и да си чета "ташена" скришом... )
                Аха, ако това е породило темата, то тя наистина е за затваряне.
                albireo написа
                ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Working...
                X