Хех, когато я четох за първи път (като юноша бледен) си прзинавам честно, че сексуалните фантазми ми бяха по-интересни. По-късно, когато бях поуталожил пуберските си пориви съм я захващал, като специално, четях само философските "мишления" . Видяха ми се доста плоски и тъпи. Но така и не съм успявал да я прочета като единен текст, като "колело на удоволствието" както казваш ти.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво четеш в момента
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Док Холидей написа
Браво за представянето Док.
ПС Albireo, хвърли един поглед на корицата на изданието на Сад
Comment
-
вчера четох за холбайн и още 20на в една книжка "гении, лудост, слава" или нещо от типа. 3ти том от 11 томна поредица. всеки том е за различна сфера - художнци, писатели, политици, композитори. т. нар. за услеснение на обществото гении. кратки биографични данни, подкрепени от доста извори + серизоно занимаване с болестите, лудостите, маниите и личните им трагедии. не е гадна жълтения. допада ми. намерил съм само томчето за художници.
преди лягане ще чета "доктор фаустус".
Comment
-
Kaiser написаЧета Какво четеш в момента.
Изписавам темата като книга.
Като благодарност приеми едно твое изображение от Холбайн
В интерес на истината идеята не е на Холбайн, а е странстващ средновековен сюжет, откъс от Le Danse Macabre от Любек има Ханс на аватара си.
Comment
-
Хана, изкушаваш ме да се прекръстя на Der Keyser Точно такъв Keyser не желая да бъда. Gottes Wille, но е много зловещо. Или Смъртта е зловеща, покрай тази тъмнина сякаш ти нашепва dar Tog isch dein, die Nacht isch mein.
Я по-добре да поизпеем някое весело текстче от Carmina Burana, така де, немският може да бъде и весел език Ето, някои и се приспиват (вярвам успешно) с дебели немски книги...
Comment
-
В момента чета "Зазоряване" на Ницше и "Енеади" на Плотин.Всеки, умеещ сам да направлява кога, как и за какво да мисли, притежава интелект. При различните индивиди интелекта е в различна степен развит. Колкото по-добре един индивид може да контролира мисленето си, толкова повече интелект има в него.
Comment
-
Хахаха...е,не е стествено...
Наблягам на Ницше,а Плотин съвсем наскоро го взех и само съм го почнал.
Не е нужно да споменавам,че Енеадите на Плотин са много трудни за четене.Всеки, умеещ сам да направлява кога, как и за какво да мисли, притежава интелект. При различните индивиди интелекта е в различна степен развит. Колкото по-добре един индивид може да контролира мисленето си, толкова повече интелект има в него.
Comment
-
Не е нужно, прав си. Затова и така си стоят на рафта квъщи. Още е рано за тях. Евала на съставителя.
Както казва един приятел, Ницше е готин. От него последно препрочетох Веселата наука, а около него последно опитах да прочета Ницше от Майкъл Тенър (от някаква нова поредица Малка оксфордска библиотека). Пълна скука, отказах се на 20-тата страница. Като ми хрумне мога да опитам отново...
Comment
-
Kaiser написаЯ по-добре да поизпеем някое весело текстче от Carmina Burana, така де, немският може да бъде и весел език Ето, някои и се приспиват (вярвам успешно) с дебели немски книги...
Comment
-
Док Холидей написаПлотин пробвах да го чета. За момента не стана. Цочо Бояджиев.
Хана, защо си мислех, че някои части от Carmina са на висок среднонемски и старофренски... Ето повод за пътуване до Мюнхен
Ницше и е весело:
Мъж и жена
"Грабни жената на твоето сърце!"-
Тъй прави той, а тя - краде (22 от "Шега, хитрост и отмъщение" във Веселата наука)
Comment
Comment