"История на Малтийския орден", доста интересно..
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво четеш в момента
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Dinain, чел съм и трите книги, за които повдигаш въпрос , биографията на сър Уинстън е приятна и увлекателна; Лешан се проявява като добър психоаналитик,с поглед въхру психическите подходи на/към войната почерпани от работата му като военен медик (привсе, трябва да посоча, че за мен книгата притежава една типична за част от американските монографии патечична скованост); а ако подготвяш изпит по история на Балканите (както на мен ми се наложи наскоро) определено ще предпочетеш Йелавич пред, да речем Манчев (по моему)
Comment
-
1/An outline of American history
2/ An outline of American Geography
3/ How to prepare fo the SAT, Barron`s
THE LABARUM
sevot yhtils eht dna ,gillirb sawT`
ebaw eht ni elbmig dna eryg diD
,sevogorob eht erew ysmim llA
.ebargtuo shtar emom eht dnA
Бе сгладне и честлинните комбурси
тарляха се и сврецваха във плите;
съвсем окласни бяха тук щурпите
и отма равапсатваха прасурси.
Comment
-
Почнах малко по задължение да чета
Жак Атали Евреите, светът и парите
Преди някой да си помисли, че чета някаква помия от рода на Ифандиев за заговори и т.н., давам инфо за книгата:
Световноизвестен финансист и икономист, познат във Франция и като автор на романи, Жак Атали (род. в 1943 г.), израилтянин по произход, посвещава произведението си на икономическата и духовната история на еврейския народ. Избран народ според Светото Писание, народ-паразит според Хитлер, стремящ се към световно господство според любителите на сензационни писания за елитарни заговори - евреите са дали на човешката цивилизация толкова много, че заслужават сравнение с народи, запазили териториалните си държави, като китайския, гръцкия или италианския. Стегнато, занимателно написана, книгата на Атали, построена въз основа на структурата на Тората, или Петокнижието, представлява интерес и за антисемити, и за проционистки настроени, и просто за любознателни читатели. В нея намират място образите на забележителни фигури от евреиските диаспори, сред които Теодор Херцел, чиято съдба може да се сравнява със съдбите на Джузепе Мацини и Георги Раковски. Авторът се опитва искрено да намери път към хармонията между морал, пари и мирно съжителство, като отправя посланието си към народа на Израел и към всички хора на планетата.
THE LABARUM
Comment
-
Ето това - Mr. Kipling's Army
Удивително леко и приятно анекдотично написана книжка. Със сигурност британската армия е била мноого, ама мноого особено място
Comment
-
привърших Втората световна война на Лидъл Харт, сега чета едновременно История на Съветския съюз от ??? - французин от руски произход, и Българските преходи 1939-2005 на Искра Баева и още една, чието име не помня. Много съм доволен от последните две книжки(които са на брат ми, който студенства история).
Много интересно е доста отрицателното отношение на Лидъл Харт към Чърчил.
препоръчвам и 1-томната история на Великобритания - от десетина английски автори - всеки - за различен период. прекрасна книжка, но с на места скапан превод.
Comment
-
кало написапрепоръчвам и 1-томната история на Великобритания - от десетина английски автори - всеки - за различен период. прекрасна книжка, но с на места скапан превод.
Една зелена и дебела с твърди корици, под редакцията на Андрей Пантев. За нея ли става въпрос? Щото и аз имам подобно наблюдение за превода.
THE LABARUM
Comment
Comment