Сега чета "Кланица 5" от Кърт Вонегът
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво четеш в момента
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Наскоро си купих следните книги - "Под маската на СС" от Борис Недялков (из бележките на един подпоручик); "Киокумицу (строго секретно)" от Юрий Коралков става дума за японската агресия от 20-те до края на ВСВ и всичките й машинации; "Крайцерите" от Валентин Пикул става дума за руско-японската война, но написана като роман а не като документална; "Тайната на Енигма" от Владислав Козачук става въпрос всичко около машината Енигма как се разшифрова абе всичко за нея пона за мене много полезна книга.
Като се поразрових наскоро в домашната библиотека намерих и 2-ия том с бяла подвързия на Стайнбек но другите не ги намерих (1 и 3 том).Къде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда.
Войната е много сладко нещо за тези, които не са я виждали.
Comment
-
"Тайните на Третия Райх" от Василий Веденеев.Доста интересно книжле, научих доста интересни работи за "Дискът на Белонце", тайните бази на нацистите, научното равнище на нацистка Германия и нацистката науката изобщо.Но все още не съм я прочел цялата - остават ми около 100 страници.Една от най-интересните книги които съм чел!„Този, който не е готов да отдаде живота си тои не е достоен да го притежава.“
Comment
-
Тая книга не мисля да си я взимам. Струва ми се скандално жълта. Убеден съм, че последното четиво, което е попаднало в ръцете на Веденеев е или "Окултизмът и Третия райх" или "Shita на Леонардо".
Третото нещо от подписа ти е на Дзержински ако не се лъжа. Не знам дали ръководството ще толерира този подпис.
Comment
-
Ами аз в тази книга прочетох и за биографията на Ханс-Йоаким Марсей, за договорът за взаимопомощ на СССР и Германия който наистина го е имало и за още доста такива...Но имаше и много смешни неща - изкривената реалност, леденият свят - четях и се смях... :sm113:„Този, който не е готов да отдаде живота си тои не е достоен да го притежава.“
Comment
-
Добри са, но предимно за първоначално запознаване с някаква тема. При тях информацията е проверена, графично много добре представят темите (особено картите на сраженията). Умерени са в оценките си (с известни изключения разбира се), НО са по-скоро популярна литература, отколкото сериозни исторически книги. На моменти прекалено опростяват нещата, други пък направо ги спестяват. Както винаги много зависи от автора - напр. книжката за зулусите е писана от един от най-добрите специалисти в областта и макар че напълно се вписва в "оспрейския" модел, въпреки това е много класна.
Comment
-
MannTeufel написаНамерих ги в free.linkos.bg -торент тракер, а дали книгите за ВСВ и средновековиет ще са добри?
П.П.Има книжка за словашките и българските изтребители!albireo написа...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...
Comment
Comment