"Flashman" от George MacDonald Fraser. Мемоари на един британски офицер от времето ан Виктория. Те са всъщност цяла поредица, като аз съм само на първия от 1839-1842, а те продължават някъде до 1900-та година. В оригинал, на английски, е особено забавно четиво.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво четеш в момента
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Гост
sake написаЧета проекта на министър Станков за нов НПК. Не е истина колко много глупости на кв. сантиметър побира :aaa:
Comment
-
HELLCAT написа"Есть такая партия..." би казал др. Ленин. Т.е. това е точния форум - вж. Юридически дискусионен клуб.
А иначе в момента чета "Договорът за мир в Ньой" от К. Муравиев.
А аз сега съм на Бешанов - "Учебната 1942" . Искренно се смях за "самоклониращите се" танове на Манщайн в Крим.Давай за жизнь, давай, брат, до конца,
Давай за тех, кто с нами был тогда.
Давай за жизнь, будь проклята война,
Помянем тех, кто с нами был тогда.
Comment
-
popay_the_sailor написа"Das Boot", а ако не ме примързи, като я свърша ще й направя рецензияКъде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда.
Войната е много сладко нещо за тези, които не са я виждали.
Comment
-
''The Strange Lifе of Nikola Tesla'' - нещо невероятно е. Онова което е правил този човек още 100 години има да го мислят и може и да го измислят някой ден... Добре, че американците са му спрели опитите за военните, иначе атомната бомба щеше да ни се вижда играчка. И жалко, сега светът щеше да бъде съвсем различен...Last edited by Avatarx; 15-06-2005, 13:25.Проблемът на форума :damnyou:
"Чети историята и като познаеш от нея суетата на тоя свят, научи се да го презираш"
Паисий Хилендарски
Comment
-
VladDracul написаАгата Кристи - Смърт Край Нил"Pressй; fortement sur ma droite, mon centre cède, impossible de me mouvoir, situation excellente, j'attaque."
Осмелих се. Осмелявам се. Докрай. И си плащам за това. Не се пазаря.
Comment
-
mellisa написаНали знаеш, че в крайна сметка убиецът (или убийците :p ) са точно тези, които мислиш? :mhehe:"Нима, Създателю,
съм искал от пръстта човек да ме изваеш,
мигар аз самият съм те молил
от мрака да ме извлечеш?"
Comment
-
VladDracul написаАми аз прочетох 1/4 и вече ми стана ясно какво ще стане ... но все пак ще си я дочета..
А ако има една единствена книга, която истински ме очарова (защото дори за миг не бях помисляла, че това може да е убиецът) е Алиби или Убийството на Роджър Акройд. Ако не си я чела, мога само да ти я препоръчам."Pressй; fortement sur ma droite, mon centre cède, impossible de me mouvoir, situation excellente, j'attaque."
Comment
-
mellisa написаДа, това и е лошото на Кристи, веднъж като свикнеш със стила й, не може да те изненада - просто се оглеждаш за най-неочакваната личност и можеш да си сигурен, че е виновникът.
А ако има една единствена книга, която истински ме очарова (защото дори за миг не бях помисляла, че това може да е убиецът) е Алиби или Убийството на Роджър Акройд. Ако не си я чела, мога само да ти я препоръчам.
Научна Фантастика и поезия (много близко едно до друго нали )"Нима, Създателю,
съм искал от пръстта човек да ме изваеш,
мигар аз самият съм те молил
от мрака да ме извлечеш?"
Comment
-
"Убийство в Ориент Експрес" е доста интересна книга... Любимата ми книга с която се приспивам, когато пътувам с нощните експреси ...
Всъщност, Кристи и Поаро най - напред открих чрез киното. Преди години вървеше филмът "Убийство в Ориент Експрес" с Ванеса Редгрейв, Шон О`Конър и други звезди..Филмовата музика беше на ниво..После идва една поредица сред които "Смърт край Нил" ; "Среща със смъртта" - в ролята на Поаро - Питър Устинов ....И накрая поредицата по Холмарк с Дейвид Съчет - може би най-добрия екранен образ на Поаро.. КНигите и филмите ме привличат не толкова с фабулата, колкото с образа на Поаро - не знам защо но изпитвам ограмна симпатия към него .. Може би защото и той е като мен адски интелигентен, организиран и прецизен :sm186:SEMPER AGRESSUS
Comment
-
О, да, Дейвид Съчет е невероятен Поаро, просто от онези актьори, които налагат и създават идеята за образа. Гледала съм всички серии не за друго (когато гледах първата вече бях изчела всичко от Кристи), а защото атмосферата, създадена от филма е со бритиш.
Това е култув сериал и култува поредица от книги, но човек трябва да обича този тип °класическа полицейска литература° за да го оцени. Иначе онези, които са фен на новите трилър романи просто не могат да го оценят. Тук авториката дава възможност на читателя да мисли, а не само търпеливо да чака края на книгата, като най-много да може да си играе на догадки. Но няма всички парчета от пъзела, за да го нареди...
Между другото Дейвид е бил награден с някакъв медал, но и идея си нямам какъв точно. Ако някой го разпознава, да каже.
"Pressй; fortement sur ma droite, mon centre cède, impossible de me mouvoir, situation excellente, j'attaque."
Comment
Comment