Такааа. "Естествен роман" на Георги Господинов и "Непосилната лекота на битието" на Кундера.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво четеш в момента
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
В момента чета "Балканските спецчасти" от поредицата "Командос". Дори мисля в по далечно време да слагам по-малко информациа за тях във форума "Информационни доклади".Къде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда.
Войната е много сладко нещо за тези, които не са я виждали.
Comment
-
Аз си имам особен принцип на четене - хващам един автор и го изчитам или поне основното от творчеството му, а ако ми хареса го следя в развитието му и в новите му книги.
Сега съм на Robert Heinlein, започнах с романите, спечелили награда - сигурно има нещо в тях, след като са били отличени. и на Thomas Cleary, "Кодът на честта на самурая" и "Пътят на самурая".
А класиката ми в момента е кореспонденциата на Еразъм."Pressй; fortement sur ma droite, mon centre cède, impossible de me mouvoir, situation excellente, j'attaque."
Осмелих се. Осмелявам се. Докрай. И си плащам за това. Не се пазаря.
Comment
-
Днес си взех новия брой на сп.Командос и както винаги има много интересни статийки...Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...
Comment
-
sauron написаВ момента чета "Реквием за една загинала империя ( История на разрушаването на Австро-Унгария)". Много интересно изследване на проблема, с една по-нетрадиционна гледна точка върху проблема и изобщо последиците от това събитие. Не съм я завършил още но я препоръчвам горещо на всички интересуващи се от политическите събития около Първата световна война. Също има доста подробно описана историата на централно европейските държави, националните движения в тях и отношенията на различните етноси в империята 8)
Обаче малко ме подразни факта, че цялата късна история на империята и отношенията межу различните етноси в нея - с техните национализми, е представена през призмата на Унгария и унгарците като главни действащи лица. Едва ли не "унгарското" като "ключ" за разрешаване на проблема. Но като се има предвид фамилното име на автора (Фейтьо) е разбираемо...
Comment
-
Аз тъкмо сега си препрочитам това-онова от Лем, като днес си взех с тази цел "Конгрес по Футурология".Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
Comment