Има ли я някъде в електронен вариант книгата им за Хартман? Аз не намирам, а е доста сурова цената (евентуално някой ден ще си я взема paperback).
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво четеш в момента
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Имам показаната в Амазон. Не е лоша, но нищо особено.
"Сурова цена"? Нищо пари, скъпа е книгата на Гюнтер Рал: https://www.amazon.com/Logbook-Remin...ds=gunter+rallНикто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець
Comment
-
aiwara написа Виж мнениеИмам и трите тома на "Блокада" на Александър Чаковски. Прочетох първите 2 и почнах трети. Обаче четейки го осъзнах, че всъщност е същия като том 1 (който в момента не е в мен да сравня дали е едно към едно). Някой друг чел ли ги е и има ли идея защо е така?Човешката глупост е безпределна, защото разумът му е неограничен!
Comment
-
"Лешояди" (Carrion Comfort) на Дан Симънс: въпреки че съм минал успешно през по-дарк моментите на "Името на розата", "Махалото на Фуко" и, да речем, някои разкази на Томас Ман и Кафка, пак бих казал, че книжката си е тежичка. Стилът или темата навяват мрачни настроенияLast edited by Guy de Mont Ferrand; 16-12-2016, 20:12.A strong toun Rodez hit is,
The Castell is strong and fair I wis...
блог за средновековна балканска история
Comment
-
"Комфортът на мършата" ме остави (за)доволен, но, в интерес на истината, нямах представа, че кулминацията на дълго продължилата ми ("Лешояди", последвана от "Ужас" - и двете са доста обемни; "Лешояди" напр. е ок. 930 стр.) среща със Стивънс предстои. А тя се наричаше..."Песента на Кали"! Не мисля че е пресилено да кажа (от мойта си кула разбира се), че само едно такова нещо да напишеш и вече си си изпълнил дълга към обществото и към човечеството и може да се каже, че животът ти е бил смислен С'а някой ше ми възрази, че литературния стил на автора не е "сериозен", че това е преди всичко "развлекателна литература", "измишльотини" и прочие. Хич не ми пука. Ще направя само една съвсем кратка характеристика на творбата на автора, когото всички в България май познават само с "Хиперион" (я в някои случаи - и с "Илион" - аз пък не съм ги чел и двете!...Ех, добре де, все пак съм чел "Хиперион", признавам (това беше в годините, в които не пропусках новоизлязла фантастика, особено с толкова препоръки): Стилът е прекрасен, богат, интригуващ; жанрът варира от...пътепис (честно!) до фентъзи и откровен хорор, надминаващ и най-мрачното ви въображение, краят е, кхъм...неособено щастлив! Като цяло, освен че след като я свърших, я провъзгласих за любимата си книга на Дан Симънс, си съставих и известна представа защо именно това е дебютната му книга и защо именно с нея извоюва първата си международна слава, а вероятно и достатъчно добри продажби, за да захвърли дотогавашната си работа като учител и да се отдаде на това, което може най-добре (не че имам представа какъв е бил като учител, но!). А, да - "Песента на Кали" е и носител на Световната награда за фентъзи, макар че повечето хора според мене трудно биха я свързали (само) с този жанр. Това е.
Last edited by Guy de Mont Ferrand; 16-12-2016, 20:16.A strong toun Rodez hit is,
The Castell is strong and fair I wis...
блог за средновековна балканска история
Comment
-
Припомних си трилогията "Първият закон" на Джо Абъркромби (споменавана по-рано из темата). Добре са събрани накуп някои управленски и човешки мъдрости. А в "четвърта" част - "Отмъщението на Монца" - може би добре са предадени някои особености от живота на италианските средновековни наемници (поглед отвътре един вид).
А сега съм на трилогията на Робин Хоб "Придворният убиец" - друг комплект от управленски и човешки мъдрости. Добре, че се намират читави фентъзи-автори. Като гледам какво рекламират като наградена белетристика и съвременни български автори, направо ми иде да мъстя за употребените дървета."Мисля, че видът на изпотени мъже им въздействаше." - дан Глокта
Comment
-
"Очевидци от Осемдесетгодишната война". Книгата е съставена от повече от 120 фрагмента, в които са описани най-съдбовните събития от периода, като например иконоборската буря, испанската фурия в Антверпен, обсади, битки по суша и вода и убийството на Вилем Мълчаливеца, но също и любопитни анекдоти за принцовете на Оранж, как войниците си варят бира през зимата или крадат от дворове и какво преживявят хората, които се намират на ничия земя.
Comment
-
Книгата е съставена под формата на интервю с един от малцината оцелели от т.нар. Sonderkommando - лагеристите, които под смъртна заплаха са били принуждавани да вършат мръсната работа в крематориумите. Потресаващи детайли. Освен това ме впечатлиха съобразителността и изобретателността на лагериста. От няколко хиляди са оцелели по-малко от трийсетина - всеки един от тях трябва да е разполагал с невероятен късмет и издръжливост.
"Война за Холандия 1000 - 1375" - доста амбициозна книга! Покрива абсолютно всеки възможен аспект от военното дело в графство Холандия, както и постепенната централизация и териториална експанзия на графството през този период.
Comment
Comment