Skinheads. Exploring and Rethinking Subcultural Lives. Routledge, Russia and Eastern Europe Series, 2010.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво четеш в момента
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
A strong toun Rodez hit is,
The Castell is strong and fair I wis...
блог за средновековна балканска история
-
Току що довърших "Последното изкушение" на Казандзакис. Чудя се какъв ли е бил конкретния повод да го отлъчат от църквата (предполагам от православаната) заради тази книга? Според мен като литература е доста добра...A strong toun Rodez hit is,
Comment
-
Току що довърших "Последното изкушение" на Казандзакис.
Comment
-
gollum написа Виж мнениеЕ, как, "подиграва" се с канона, "посяга на най-святото" и прочее... Пак хубаво, че вече времената са други (е, Рушди за сходно нещо знаем с какво го заплашиха). А книгата е страхотна и като език (което не е чудно -каквото негово съм чел - много образно е), и като идея. И не мисля, че с нещо наврежда на вярата, но това си е моя интерпретация, ясно е, че е много далеч от каноните.A strong toun Rodez hit is,
Comment
-
gollum написа Виж мнениеЕ, просто е далеч от канона и твърде свободен - "образа" имам предвид. А и книгата е достатъчно отворена за интерпретации. Филмът на Скорсезе не ми хареса особено, видя ми се много по-малък от книгата. Но то сигурно няма и как да е иначе в този случай.A strong toun Rodez hit is,
Comment
-
Е, може би съм се изразил меко . Но въпросът бе защо църквата се отнася така към книгата - а иначе тя си е литература, така че това няма (не би трябвало да има) каквото и да е значение. Би трябвало да няма проблем която и да е митология - независимо дали е действаща или не, - да може да бъде обект на литературен интерес, поне в "днешните" времена.
Comment
-
Даже и отпреди арианството и манихейството има, но това е нормално - гносеология, йест ?
ПП: Най ме беше яд, че като бях в Гърция си я забравих книжката иначе много повече щях да се вживея. Хем и до Леванта е по-близо.A strong toun Rodez hit is,
Comment
-
Препоръчвам "От пакта Молотов-Рибентроп до договора за базите. Документи и материали". Книгата е съставена и издадена от 4 естонци (Кюло Арякас, Тийт Арумяе, Хейно Арумяе, Рейн Хелме) през 1990г. в Талин (1990 е годината на издаване). https://sites.google.com/site/estoni...mrp/dokumendid
Comment
Comment