Да попитам ,някой знае ли книга,която описва добре превземането на Константинопол от турците?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво четеш в момента
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
В момента чета книгата на Вячеслав Миронов "Аз участвах в тази война" става дума за щурма на Грозни през първата Чеченска война. Просто великолепна книга.Къде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда.
Войната е много сладко нещо за тези, които не са я виждали.
Comment
-
Джемал Кафадар - Канстръкшън ъф ди Отоман Стейт. Интересно що съвременния харвардски професор използва "отомански" при положение, че е турчин (и стипендиант на Коч фемили), както и Вазов, Захари Стоянов и др., а на мен в университета ми зачертаха "отомански" в една курсова работа. Това справедливо ли е?A strong toun Rodez hit is,
The Castell is strong and fair I wis...
блог за средновековна балканска история
Comment
-
Guy de Mont Ferrand написа Виж мнениеДжемал Кафадар - Канстръкшън ъф ди Отоман Стейт. Интересно що съвременния харвардски професор използва "отомански" при положение, че е турчин (и стипендиант на Коч фемили), както и Вазов, Захари Стоянов и др., а на мен в университета ми зачертаха "отомански" в една курсова работа. Това справедливо ли е?
Comment
-
Stan написа Виж мнениеУниверситетът е странно място, където изказването на собствено мнение много много не се толерира. Би ли ни казал, кой е извършил тази корекция?A strong toun Rodez hit is,
The Castell is strong and fair I wis...
блог за средновековна балканска история
Comment
-
Краят на американската ера
Не се подвеждайте по заглавието, авторът е професор по международни отношения в университета "Джорджтаун" и е бил член на Съвета за национална сигурност през първия мандат на президента Клинтън. Бях я преглеждал когато излезе у нас, но сега я чета малко по-обстойно. Тъй като е излязла през 2005 г., е интересно да се видят някои от прогнозите на автора, по-специално за икономиката. А и тъй като представлява доста обстойно проучване, съдържа не една и две интересни връзки към произведения на други автори в областта на историята, политиката и икономиката.Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
-
Сега чета книгата на Кремена Желязкова - "Наричаха го Спаич", става дума за живата торпила Димитър Списаревски.Къде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда.
Войната е много сладко нещо за тези, които не са я виждали.
Comment
Comment