"Вярвай или ще те убия" на Александър Николов- препрочитам си я.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво четеш в момента
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
A strong toun Rodez hit is,
The Castell is strong and fair I wis...
блог за средновековна балканска история
-
Тороказ Исто
Здравейте,
Вчера търсейки една книга случайно попаднах на един автор - Тороказ Исто и неговата книга "Ятагани меч". Книгата е исторически роман в пет части. Разказ за живота на двама братя, разделени един от друг; единият става еничар, а другият става хайдут.
Истинското име на автора е Стоян Цветкашки.
Дали някой е чел нещо от автора и да сподели впечатленията си от книгата му?
Предварително благодаря,,Човек и добре да живее, умира и друг се ражда. Нека роденият по-късно, като гледа този надпис, да си спомня за оногова, който го е направил. А името на архонта е Омуртаг кан сюбиги. Нека Бог да го удостои да преживее сто години.”
Comment
-
"Испанският път към Империята" от Henry Kamen. Изглежда обещаваща. Авторът е любител на военната история и идеята за книгата е тръгнала от разглеждането на едно сражения край Сен Кантен, през 1557 година. Книгата е руски превод на оригинала.Last edited by messire Woland; 08-07-2009, 11:24.Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
-
"Рагтайм" на Доктороу - един от най-добрите исторически романи, които съм чел.A strong toun Rodez hit is,
Comment
-
От доста време се каня, но поради една или друга причина все не ми е оставало време, та мисля тия дни да се запозная с творчеството на братята Стругацки. В библиотеката има доста неща, което малко ме поучуди, предвид попюлярността на авторите из нета. Интерес представляват за мен и биографиите на Троая.
Иначе днес започнах "Баба Климентина" от Пашанко Димитров.
Comment
-
Днес завърших книгата на Михаил Кононов "Голата пионерка" и вече най накрая почвам да чета "Историята на ВСВ" от Базил Лидъл Харт.Къде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда.
Войната е много сладко нещо за тези, които не са я виждали.
Comment
-
Някой да е чел българския (?) автор Е.Антонов? Току що попаднах на някакви негови книги. Бих искал да чуя мнението Ви за този автор и книгите му. Лично аз не бих се обвързал с конкретен коментар, защото не съм чел неговите книги и заради това се обръщам към вас. Книгите му са сложени в раздел история, но малко ме съмнява дали са точно за там.
http://www.book.store.bg/c/p-p/c-144...e-antonov.html. Тази книга най-ме очуди.
Та някой да има мнение за автора и книгите му? Благодаря.
Comment
-
Мисля, че е достатъчно да погледнеш в описанието на книгата, за да ти стане ясно, че е абсолютна и пълна простотия. Аз лично не бих си губил времето за такива книги, но всеки си решава сам за себе си.Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
-
Жузе Сарамагу - "Възпоминание за манастира", ама нещо не ме грабва особено.A strong toun Rodez hit is,
Comment
Comment