If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Хехе, само не разбрах какво толкова са направили, че чак в новините да ги дават. Викат им цигани, голяма работа. А някои американци си правят голи пирамиди от иракчани
Много шум за нищо!
Какво като наричат иракчанчетата "мангали"? Нали им дават вода и като гледам не се скъпят. А иначе до колкото забелязах това е правено по време на първия или втория батальон, тоест през 2003/4 г. Стара история.
Ще определя изказването на Desperado като глупаво и неаргументирано!
Дайте да изясним нещата.
1. Да виждате на клипа НЕЩО нередно? Аз лично не виждам - нашите момчета са спрели нейде в Ирак, раздали са на местните дечковци вода и храна (тези жълтите пакети, които се виждат) и си говорят глупости.
2. Толкова голям проблем ли е, че наричат иракчанчетата "мангали" и "цигани"? Войската винаги измисля разни прякори. Все едно не сте чували за "фрицове", "фазани" и други подобни.
3. Искам само да напомня, че има къде, къде по-голями скандали около Ирак. Например Абу Гариб, видео на това как частни охранители гърмят наляво-надясно по коли на иракски път без видима причнина и какво ли още не.
Искам да подчертая, че е безумно тъпо да се наричат момчетата били в Ирак "най необразованите, криминални и прости хорица", защото автора на тия думи вероятно не познава нието един войник бил в Ирак. Е, аз познавам.
После, клипчетата са качени от редник Момчил Русев, който преди няколко години публично разкритикува българската армия за неадекватната екипировка на нашите там. И с право!!!
Просто си се чудя, дали това сега не е някакъв тъп номер от страна на МО да дискредитира този боец за оправданите му критики. Има доста, което смърди около случая.
P.S. Ника ми не значи година. :1087:
Peace Through Strength -- Victory Through Devastation
А, то да беше само екипировката неадекватна.
Те поне един СПГ-9 или 12.7мм. картечница да имаха в проклетата база Индия.
А предполагам човек дето да говори арабски надали въобще е стигнал до там в някой от батальоните
Или поне свестен ров да бяха изкопали, а то един нещастник тогава пусна схема на инженерната защита на базата в сайта на МО - строена е била на принципа "ела ме ритни"
Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.
Лично според мен в тези клипове се вижда само простащина на наши войници, а в крайна сметка това не е чак такъв проблем.
Дано това е най-лошото, което наши момчета са правили там!
Ама модератор, така не разбираме какво е отчайваща малоумност и ни лишаваш от един „критерий” за такава. Пък и тя винаги е повод за развихряне на коментари, някои от които биха били доста забележителни, предполагам.
После, клипчетата са качени от редник Момчил Русев, който преди няколко години публично разкритикува българската армия за неадекватната екипировка на нашите там. И с право!!!
Ако нещата, които съм чел за тях (че ги пробиват с пистолет от 30м) са вярни, а то щом сменят 3 доставчика най-вероятно са, не им завиждам на нашите момчета. Поне едно свестно защитно оборудване да имаха, ако не друго...
Колкото до "варварщината" в клипчетата - какво се палят всички не разбирам? Дават вода на хората, на един иракчанин май и очила му подариха. Нарекли ги "цигани", е? Гледал съм в YouTube клипче как американски войници сгазиха таксито на иракчанин, защото им спрял пред танка. И то след като човека се моли на колене и рева, понеже му е единствено препитание - грозна история.
Ако нещата, които съм чел за тях (че ги пробиват с пистолет от 30м) са вярни, а то щом сменят 3 доставчика най-вероятно са, не им завиждам на нашите момчета. Поне едно свестно защитно оборудване да имаха, ако не друго...
Колкото до "варварщината" в клипчетата - какво се палят всички не разбирам? Дават вода на хората, на един иракчанин май и очила му подариха. Нарекли ги "цигани", е? Гледал съм в YouTube клипче как американски войници сгазиха таксито на иракчанин, защото им спрял пред танка. И то след като човека се моли на колене и рева, понеже му е единствено препитание - грозна история.
Прав си От една страна техните изказвания са селяния, но от друга страна действията им опровергават изказванията им
Аз лично много бих се учудил войници да водят култивиран и дълбокомислен философски спор... Те ако не псуват и не ръсят простотии, та кой друг?! Даже без това някак им се губи "войнствеността"
XV mile the sea brode is
From Turkey to the Ile of Rodez...
Comment