Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Любими художници

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Да, наистина не е редно да ги номерираме, но всеки може да има лични предпочитания, de gustibus et coloribus в случая е съвсем буквално. Моите си личат от пръв поглед
    А като сме се заговорили за австрийци, редно е да споменем и Хундертвасер, макар и не точно художник, но несъмнено велик. Има една тераса с трева, която се доближава до представите ми за Рая

Comment

льовенгасе )))
      не знам кой номер

хундертвасер е заклеймен като архитект
      за мен той е художник, чийто картини се реализират )))
      добър е
      back to nature
      това е стремежът му - колкото може по-назад към естественото състояние на нещата
      радвам се, че той е живял точно във виена.
      радвам се, че го има

Comment

сдобих се с това

Comment

Пленителна придобивка (учтив (напоследък съм внимателен, току виж получа още една ода в отговор) начин да изкажа интерес към самата книга като такава и липсата на такъв към Pollock, или поне засега).

Привсе, защо не се "преместиш" в същинския духовен храм на колекционирането и придобивките, или поне да прогласим, че темата "August Macke" вече е мястото за подобни "неща" в областта на изкуствата...

Comment

по-добре второто
            праснете един хубав ринейм, че това е темата за хвалене и нови неща

Comment

Чудех се защо предпочитам точно Климт от гореизброените от Док австрийци и немци, защото просто да кажеш, че ти харесва, ми звучи много едно гастрономично. И определих, че за разлика от останалите Климт (а и Хундертвасер) са някак жизнени, одухотворени, оптимистични. Не че оптимистичността сама по себе си е положително качество за произведение на изкуството, но много по-трудно е да направиш нещо интелигентно и оптимистично, отколкото интелигентно и драматично или песимистично. Затова и свестните и умни комедии са много по-трудни за правене според мен и почти ги няма.

Ето някои по-слабо известни негови неща (Целувката вероятно всички я знаят):

А следващите са картините, наречени Надежда ² и Надежда ²²:

Comment

Първото е ужасно известно
                забелязват се определени влияния или опит за диалогизиране с ван гог
                би било любопитно да разбера коя година е рисувано

Comment

Минималистично - темата може да се казва "Художници/те" или "Любими художници", както и онази тема, в която не става дума нито за военни филми, нито за исторически и е кръстена "невоенни филми", сякаш това е някакво изключение - невоенен филм, може да стана просто "Любими филми".

Comment

Working...
                  X