Можете ли да кажете от къде мога да си сваля картината, изобразяваща потушаването на Войнишкото въстание? Благодаря предварително!
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Търся една картина
Collapse
X
-
plamen_starbov написаМожете ли да кажете от къде мога да си сваля картината, изобразяваща потушаването на Войнишкото въстание? Благодаря предварително!
Ееее даи малко информация по точно то кои период е картиата горе долу какви са възтаниците кои го потушава. Иначе с удоволствие ще помогна.
Comment
-
alexmania написаЕеее даи малко информация по точно то кои период е картиата горе долу какви са възтаниците кои го потушава. Иначе с удоволствие ще помогна.
Така де, всеки е чувал за този бунт!Даже и в учбниците по история го пише.То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.
Comment
-
Не че се заяждам , ама със сигурност не е било 1336 година.. Иначе си много прав,че е доста известно, ама така на първо четене не мога да се сетя чия беше картината. Едно време някаква такава в старите учебници.
Иначе не е лошо да дадеш подробности за самата картина - какво трябва да има на нея?
Comment
-
Joan_Of_Arc написаНе че се заяждам , ама със сигурност не е било 1336 година
И е много прав според мен. Вярно е, че никой не е длъжен да знае Българската история, ама все пак тук сме Бойна Слава - военноистроически форум мама му стара! Ако тук участващите не знаят за какво иде реч, къде дугаде? Сигурен съм че из мрежата има места, където подобно незнание няма да предизвика никакво впечатление, щото там интересите на хората са други. Но тук...особено като си има и такава хубава тема по въпроса. Че Дибо даже сканира и качи цяла книжка, на очевидец на събитията. Никакво усилие не е, човек да се поразтърси и да прочете, вместо да се излага така във форума нали?
Comment
-
Албирео, напълно разбирам праведния ти гняв . Аз, четейки тая тема по-скоро се захилих, но си спомних един много подходящ за намесата на Парабелум момент от една от любимите ми книги - ставаше въпрос за склонността на монахът Уилям да използва ирония без необходимото предизвестие, с което често предизвиква неразбирането на събеседниците си, поради което те приемат думите му като израз на неговата сериозност . Няколко пъти забелязвам из форума неуспехите на един или друг човек да усети иронията, употребена като изразно средство, вероятно ще трябва или да организираме курс по хумористично сразяване на опонента, или да въведем специален емотикон, който да изразява ролята на предизвестие (знаковото съответствие на "внимание, следва иронична забележка!"). Иначе рискуваме да затънем в неразбиране и обсотятелствени обясенния .
А български картини от Балканските и от ПСВ има много - на времето покрай един момент от следването си се интересувах от този момент (даже първоначално това щеше да е темата на дипломната ми работа, но впоследствие я пормених), тогава министерството на войната и армията използват мобилизираните художници най-вече за да рисуват било то "публицистични" картини, било то представителни. Но не вярвам да се намери нещо в интернет, по-скоро бих перпоръчал едно отиване до НБКМ и там да се потърси в каталога на читалния "Карти и графики" за албуми от това време. Другият вариант е едно посещение на НХГ, там мисля в постоянната експозиция има поне няколко картини от периода на войните.
Comment
-
Sturmpionier написаОнази, изобразямаща стрелбата на юнкерите и германските войници по влака с ранените фронтоваци ли?
alexmania написаЕеее даи малко информация по точно то кои период е картиата горе долу какви са възтаниците кои го потушава. Иначе с удоволствие ще помогна.
Comment
-
gollum написаНо не вярвам да се намери нещо в интернет, по-скоро бих перпоръчал едно отиване до НБКМ и там да се потърси в каталога на читалния "Карти и графики" за албуми от това време. Другият вариант е едно посещение на НХГ, там мисля в постоянната експозиция има поне няколко картини от периода на войните.
Comment
-
Joan_Of_Arc написаНе че се заяждам , ама със сигурност не е било 1336 година.. Иначе си много прав,че е доста известно, ама така на първо четене не мога да се сетя чия беше картината. Едно време някаква такава в старите учебници.
Иначе не е лошо да дадеш подробности за самата картина - какво трябва да има на нея?То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.
Comment
Comment