Гледам, че цитата от Кубрик и се сещам, че е годината на Моцарт. Редно е да уважим и него в тази тема, а логичният избор е Амадеус на Форман. Ако не се лъжа иде реч за Confutatis.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Музика от филми
Collapse
X
-
Май ще продължа с пълната монополизация на тази тема. В случая, признавам си, съм воден предимно от привързаността си към филма, не толкова от положителна оценка за музиката. Все пак двете са добре цялостно и си заслужават вниманието.
Cat Stevens, I Think I See The Light в Harold and Maude(1971).Eighteen out of twelve apostles are buried in Spain.
Comment
-
Не е точно по темата, но пък е свързано с една друга(шефска) тема. Освен това все планирах да пусна нещо в този жанр и тъй като нямам под ръка желаното ще се задоволя с това - Squirrel Nut Zippers и Ghost Of Stephen Foster.Eighteen out of twelve apostles are buried in Spain.
Comment
-
Римски-Корсаков и "Полетът на земната пчела" през "погледа" на Били Мей и тромпета на Ал Хирт - Kill Bill Vol. I и Green Hornet.
За "Криле на желанието" ще трябва повече играчка, имам го, но трябва да го изровя. Освен Кейв имаше ли друго интересно там, не помня вече?Eighteen out of twelve apostles are buried in Spain.
Comment
-
Целият саундтрак на Смело сърце ... божествена музика изпълнена от Лондонския филхармоничен оркестър- композитор Джейм Хорнър ...
Финалните надписи на фона на музикатаТрол по списък.
Comment
-
Ханс написаКолкото и добри да нашите филмови композитори, те не са Бетховен, Моцарт или Брамс. Защо да използваме музика, не толкова добра, когато има толкова много великолепна оркестрална музика от миналото и от съвременността.
На път съм да се съглася с думите на Кубрик?
Иначе е добре да се обърне внимание на музиката към новия филм на Аранофски - The Fountain. За мен лично, макар все още да не съм гледала филма, тя е съвършено оформена цялостна композиция с огромна самостоятелна стойност - извънобразна. А препратките й към клавирната музика на Preisner само допълват удоволствието. Между другото, има нещо сходно със струнния саундтрак към В Настроение за Любов на Кар-Вай. Може би именно лекотата, с която темите сами се развиват, или просто нежността им.
Yumeji's Theme е по-скоро сравнима с The Last Man, но в Youtube намерих единствено Together We Will Live Forever.
Yumeji's Theme
Together, We Will Live Forever
Comment
-
За мен комбинацията от Вим Вендерс и Ник Кейв е изключително депресираща, но щом Кало помоли се съобразявам - Криле на желанието.
В "Дом на киното" тече панорама на В. Вендерс, ако някой се интересува де.
Досегашните филми на Аронофски, които съм гледал, не ме грабнаха особено, но пък кой знае, с този може и да е друго.
Този Кар-Вай ми хвана окото, чувствам че скоро ще му обърна подобаващо внимание. Благодаря.
А "Прелестите..." май са един от любимите обекти в тази тема - ти си третият споменаващ го.
И нещо за настроение:Last edited by Ханс; 27-02-2007, 22:29.Eighteen out of twelve apostles are buried in Spain.
Comment
-
Гост
-
Пенсионер, ето клипчето от Тримата Мускетари. Весело изкарване.
http://gstg.data.bg/D'Artanyan%20i%20tri%20mushketyora%20song.avi
Ханс написаЗа мен комбинацията от Вим Вендерс и Ник Кейв е изключително депресираща, но щом Кало помоли се съобразявам - Криле на желанието.
Comment
-
gstg написаЗащо пък депресираща, ъндърграунда е тежък но пък депресиращ?!
Мислех да сложе едни неща, но тъй като с тях ще се забавя малко, реших да пусна друго. Става дума за "Чикаго", "We Both Reached for the Gun", музика Джон Кандър, текст Фред Еб.
И докато все още сме на тема мюзикъл, нещо което бе пуснала Хана, но вече не работи. Според мен заслужава повторение.
Jesus Christ Superstar - Everything's AlrightLast edited by Ханс; 09-04-2007, 15:19.Eighteen out of twelve apostles are buried in Spain.
Comment
-
Като гледам Голъм с перфектен усет е предусетил следващият ми пост в тази тема:
gollum написадин от любимите ми моменти е препускането към последната битка на фона на много подходящата мелодия от "Кармина Бурана" и ронещите се вишневи цветове. Много ефектно .
Започваме с "Екскалибур, мечът на крал Артур"(по някаква странна причина и аз съм го запомнил под това име) и прочулата се покрай него
"O Fortuna"
Това ми се иска да съпоставя с нещо друго. Твърди се, че Riddle of Steel от "Конан Варварина" е повлияна от Карл Орф. Май е основателно.
И макар да съм го пускал вече, ще повторя Confutatis от "Амадеус". Той пък е повлиян от грегорянската "Dies Irae" или поне така се твърди.
Това което на мен ми прави впечатление е, че и в трите произведения характерна и донякъде подобна музика се използва за да илюстрира две неща - движение и събитие. Двете са свързани, но и предопределени. Акцента пада върху движението, което точно защото отива към вече определен финал, добива централна роля. Тропотът на конски копита допълва картината.Eighteen out of twelve apostles are buried in Spain.
Comment
Comment