някой може ли да ми помогне да намеря "Утрото на паметния ден" на Йордан Йовков - очерк за Балканската война. Йовков е бил командир на рота по време на войната и след това публикува материала в брой 1 на сп. Българска армия.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Утрото на паметния ден на Йовков
Collapse
X
-
Гост
Аз мога Само че след ден-два. Ще го пусна като текст, мисля, че не е дълъг.
Военните разкази на Йовков мога да ги препоръчам като добър източник за атмосферата и събитията на онези войни, в частност и Добруджанския фронт.
-
KG125 написаАз мога Само че след ден-два. Ще го пусна като текст, мисля, че не е дълъг.
Военните разкази на Йовков мога да ги препоръчам като добър източник за атмосферата и събитията на онези войни, в частност и Добруджанския фронт.
разказите му наистина са великолепни, тъкмо преглеждах "Паметният ден" - обявяването на Първата Балканска...абе, все едно си там като го четеш
Comment
-
Гост
зА СЪЖАЛЕНИЕ, ДА. Дължа извинение, сбърках го с Паметния ден. В Събраните съчинения го няма. Да не би да става дума за едно и също нещо, с различни заглавия?
Още един път извини ме. :nworthy: :nworthy: Освен всичко друго, от три дена не мога да вляза с нормалния си ник ...
Comment
Comment