Снощи гледах There Will Be Blood, отдавна не бях гледал толкова добър в класически смисъл филм.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Annual Academy Awards
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
gollum написаНе знам, Ханс, дали ще е подходящо тук да обсъждаме и самите филми (ти ще си кажеш като титуляр на темата).
Срамежливо трябва да призная, че още не съм гледал филма на братя Коен, за който отрицателните отзиви май са повече. Като го изгледам, ще мога да кажа какви са личните ми впечатления.
За сметка на това гледах "There Will Be Blood" и както се получава когато имаш сериозни очаквания, останах неудовлетворен (бягам от думите разочарован и незадоволен). Не твърдя, че филмът е лош, но, дявол да го вземе, нямаше кръв. Някак разпокъсан ми се видя, на места малко самоцелен. Е, имаше и силни неща в него. Не знам заслужена ли бе наградата за оператора, все още съм на мнение, че "Джеси Джеймс" бе удачен избор.Eighteen out of twelve apostles are buried in Spain.
Comment
-
НМЗСК заслужава всеки един от Оскарите ако наградите на академията имат някакво значение. Честно казано, мисля, че нямат никакво значение. Единствената полза /а може би вреда/ е огромният шум, който се вдига покрай филмите и от време на време някой дори си струва. С Оскарите братята Коен бяха признати от мейнстрийма, което не знам до колко има значение за тях. Единственото, което ме интересува като техен почитател е да продължат да правят филмите си - с или без Оскар.
Както и предполагах Академията взе Соломоновско решение. Даниъл Дей Луис си взе Оскара за главна роля, а НМЗСК всички останали важни. Всички са доволни и май това удовлетворява малката аудитория /в сравнение с други години/ на Оскар 2008. Всъщност бих се учудил ако беше и голяма. Та това е положението. Всички са доволни - сценарий не като във филм на Коен.
Comment
-
Док Холидей написа Виж мнениев общи линии не съм доволен
по-скоро съм неприятно изненадан, но май е в реда на нещата
Ако изгледам повечко неща до раздаването, ще си кажа предположенията. Струва ми се, че каквото и да се случи тая година, няма да е особено интересно.Eighteen out of twelve apostles are buried in Spain.
Comment
-
Една пожелателна прогноза или прогнозно пожелание относно наградите. Е, не съм гледал Милк (25% от номинациите) и Бенджамин Бътън (още 45%), тоест общо 70% от номинациите, ама това не ми пречи да си фантазирам на воля:
Главна мъжка роля - Mickey Rourke - The Wrestler
Поддържаща мъжка роля - Heath Ledger - The Dark Knight
Главна женска роля - Kate Winslet - The Reader
Поддържаща женска роля - -
Режисура - Ron Howard - Frost/Nixon ~
Най-добър филм - The Reader
Сценарий - Martin McDonagh - In Bruges
Адаптиран сценарий - David Hare - The Reader
Операторско майсторство - Wally Pfister - The Dark Knight ...
Монтаж - Lee Smith - The Dark Knight
Костюми - Michael O'Connor - The Duchess
Грим - John Caglione, Jr., Conor O'Sullivan - The Dark Knight
Иначе искрено се надявам на награда за "В Брюж", повече от една няма как да е.Eighteen out of twelve apostles are buried in Spain.
Comment
-
След като награждаването мина, аз да си кажа, че ме е яд за Das Weisse Band; заслужаваше да спечели в категорията за най-добър чуждестранен филм повече от El Secreto de Sus Ojos, макар че той също си струва.A strong toun Rodez hit is,
The Castell is strong and fair I wis...
блог за средновековна балканска история
Comment
Comment