А, как така ще е пълна скръб, я виж Дунав мост е касов хит
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Принципи на американското кино
Collapse
X
-
Гост
mellisa написаПосмири малко американофилията си
Има неща от класа, вярно е, но са малко, има и маса накичени на клона на държавното финансиране мошеници, които се правят, че правят филми.
Няма филмово или друго европейски културно събитие, за наште да не приказваме. Ниско, ниско, ниско
Comment
-
KG125 написаНяма филмово или друго европейски културно събитие...XV mile the sea brode is
From Turkey to the Ile of Rodez...
Comment
-
Гост
Нема да ме изядат.
"Смята с..." Виждал ли си бутилка "Горна баня". Пише: "...известна от повече от 1000 години". На горнобанчани - със сигурност
Нещо не ми се ще щатските работи да се противопоставят на европейските, хич.
По-лошо от изоставането във филмите на Европа /което естествено има изключения и което естествено не прави боклуците на щатите по - добри/ е затварянето на очите.
Много носталгично си спомням френските работи до средата на 80-тте .
Дано това нещо се промени, че е вече време.
Холивудци толкова кинти и умения са натрупали, че не знам.
Comment
-
Гост
Нито французи, нито италианци, нито англичани, с малки изключения, нищо не правят.
Но повечето английски филми са хубави, така както повечето филми на САЩ са пълна боза.
Comment
-
Гост
Sir Gray написаАйде не се изхвърляй така, още малко ще кажеш, че амитата и най-добрия футбол играят...
Comment
-
KG125 написаНищо не струват и двата.
От "Името на розата" насам нищо свястно френско не се видя. "Амели Пулен" може би.
...............................may the Force be with you
Comment
-
Гост
Така е, имам предвид по-комерсиалното. На мен обаче и това разграничение не ми се нрави- намирисва на европейската "претенция за интелигенция". Филмът трябва да е или читав, или не, какво значи това "елитарен"! Често значи кьопав, като някоя от модерните симфонии, дето човек не може разбра звук ли е или банциг, па вземе, та си пусне Пинк Флойд.
Това е много грешно разбиране - един филм, достъпен или не като изразни средства, трябва да "издига" нивото на гледащия, или да го забавлява, ама пак на ниво
Я вижте тоя индиеца, Шамалаян - с по 5 човека какви филми прави, пак американски, а пък по калибър и стил - "европейски".
Въобще това противопоставяне "американски" и не знам какви нищо добро няма да докара, ще видите. Ако нещо куца при нас, вместо да псуваме по-доброто да взимаме да се оправяме, ама способни ли сме на таз раборта. Страхувам се, че има криза на цивилизацията, а от тая работа измъкване няма...
Римейките на европейските филми от щатска страна като цяло са смехория. Особено ме е яд на "Екскалибър". Че и другите - "Седемте самураи" и пр. Не ми харесва това, мирише на липса на идеи и крадене и окепазяване на такива. Белята е там, че в Европа вече филми като тия, дето им правят римейк - тц. Това е лошата истина и трябва да си се гледа в очите.
От друга страна - "Усещане за жена", което си е римейк на "Ухание в мрака" си е много читав.
Та работата май не е до класификации, ами до ниво на творбата. Дума да няма, американците имат повече възможности да правят филми.
Не че няма "проблясъци" в Европа. Ама тенденцията....
Galahad написаНо повечето английски филми са хубави, така както повечето филми на САЩ са пълна боза.
Щатските са толкова много, че има и боза, и айран, и всичко.
Comment
-
KG125 написаТака е, имам предвид по-комерсиалното. На мен обаче и това разграничение не ми се нрави- намирисва на европейската "претенция за интелигенция". Филмът трябва да е или читав, или не, какво значи това "елитарен"!.................may the Force be with you
Comment
-
Гост
Хйаде сега, щатските сдъвкани, пък останалите те карали да мислиш. Мене пък "Ъндърграунд", "Последния самурай" и филмите на Шаямалан ме карат еднакво да мисля, както и, да кажем, "След утрешния ден".
Има, всъщност, нещо от това, което казваш. Ама като го сравня с някои "елитен" европейски филм, дето не мож разбра какво става, не знам кое да избера.
Ти скоро на театър в България ходил ли си?
Comment
-
KG125 написаХйаде сега, ..............
...........Ти скоро на театър в България ходил ли си?may the Force be with you
Comment
-
Гост
Аз от 10 г. не съм ходил но чувам, че съвсем му изтървали края.. ходели голи по сцената, Странджата подритвал глави по пода на кръчмата си и пр. Мисълта ми е, тъпотията е световен патент.
Comment
-
KG125 написаАз от 10 г. не съм ходил но чувам, че съвсем му изтървали края.. ходели голи по сцената, Странджата подритвал глави по пода на кръчмата си и пр. Мисълта ми е, тъпотията е световен патент.may the Force be with you
Comment
Comment