Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Принципи на американското кино

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

А, как така ще е пълна скръб, я виж Дунав мост е касов хит
    Връщам си думите. Макар да не съм гледал въпросният касов хит съм чувал от доверени хора, че това е шедьовър от световен калибър.
    Eighteen out of twelve apostles are buried in Spain.

Comment

mellisa написа
      Посмири малко американофилията си
      Американофилията ми е много умерена. Ако нещо не е станало касов хит, то проблема не е в машината за пари и пр., а в хората около него, които си им плаща държавата и националните филмови центров и пр. и не им пука твърде за пазра на филма.
      Има неща от класа, вярно е, но са малко, има и маса накичени на клона на държавното финансиране мошеници, които се правят, че правят филми.

Няма филмово или друго европейски културно събитие, за наште да не приказваме. Ниско, ниско, ниско

Comment

KG125 написа
        Няма филмово или друго европейски културно събитие...
        Алелее, ще те изядят сега с парцалките... А Кан, който се смята за къде по-престижен от Оскарите по отношение на стойностно кино, а Берлиналe ? Айде не се изхвърляй така, още малко ще кажеш, че амитата и най-добрия футбол играят...
        XV mile the sea brode is
        From Turkey to the Ile of Rodez...

Comment

Нема да ме изядат.
          "Смята с..." Виждал ли си бутилка "Горна баня". Пише: "...известна от повече от 1000 години". На горнобанчани - със сигурност

Нещо не ми се ще щатските работи да се противопоставят на европейските, хич.
          По-лошо от изоставането във филмите на Европа /което естествено има изключения и което естествено не прави боклуците на щатите по - добри/ е затварянето на очите.
          Много носталгично си спомням френските работи до средата на 80-тте .
          Дано това нещо се промени, че е вече време.
          Холивудци толкова кинти и умения са натрупали, че не знам.

Comment

Нито французи, нито италианци, нито англичани, с малки изключения, нищо не правят.
            На фарнцузите и италианците времето им мина. Сега френските герои и героини са влюбено-загубени (повече второто), с елемент в държането на дрогирани. Италианските герои и героини се държат като неврастеници, с елемент на "свърши ми дрогата".
            Но повечето английски филми са хубави, така както повечето филми на САЩ са пълна боза.

Comment

Sir Gray написа
              Айде не се изхвърляй така, още малко ще кажеш, че амитата и най-добрия футбол играят...
              Ако това ще те успокои, един пилот ми каза, че Ербъса бил сто пъти по-"гот" от Боинга.... Сериозно.

Comment

KG125 написа
                Нищо не струват и двата.
                От "Името на розата" насам нищо свястно френско не се видя. "Амели Пулен" може би.
                ...............................
                нарочно ти дадох за пример филми които са правени по щатски тертип. А забравих и за немския Бягай Лола , който ми беше доста интересен за гледане. А ти съвсем пропусна да отговориш за щатските ремикси на европейски филми.... И си мислех че говориш за комерсиалното кино а не за стойностното, което се гледа не от чак толкова широк кръг зрители.... и цялата работа е че зад океана се правят основно филми които предлагат готови аксиоми на зрителя, докато европейското те кара да мислиш... но ще повторя че говоря за холивудските продукции а не за независимото щатско кино което уважавам, но то не стига често до зрителя
                may the Force be with you

Comment

Така е, имам предвид по-комерсиалното. На мен обаче и това разграничение не ми се нрави- намирисва на европейската "претенция за интелигенция". Филмът трябва да е или читав, или не, какво значи това "елитарен"! Често значи кьопав, като някоя от модерните симфонии, дето човек не може разбра звук ли е или банциг, па вземе, та си пусне Пинк Флойд.
                  Това е много грешно разбиране - един филм, достъпен или не като изразни средства, трябва да "издига" нивото на гледащия, или да го забавлява, ама пак на ниво

Я вижте тоя индиеца, Шамалаян - с по 5 човека какви филми прави, пак американски, а пък по калибър и стил - "европейски".
                  Въобще това противопоставяне "американски" и не знам какви нищо добро няма да докара, ще видите. Ако нещо куца при нас, вместо да псуваме по-доброто да взимаме да се оправяме, ама способни ли сме на таз раборта. Страхувам се, че има криза на цивилизацията, а от тая работа измъкване няма...

Римейките на европейските филми от щатска страна като цяло са смехория. Особено ме е яд на "Екскалибър". Че и другите - "Седемте самураи" и пр. Не ми харесва това, мирише на липса на идеи и крадене и окепазяване на такива. Белята е там, че в Европа вече филми като тия, дето им правят римейк - тц. Това е лошата истина и трябва да си се гледа в очите.
                  От друга страна - "Усещане за жена", което си е римейк на "Ухание в мрака" си е много читав.
                  Та работата май не е до класификации, ами до ниво на творбата. Дума да няма, американците имат повече възможности да правят филми.

Не че няма "проблясъци" в Европа. Ама тенденцията....

Galahad написа
                  Но повечето английски филми са хубави, така както повечето филми на САЩ са пълна боза.
                  Дай няколко от повечето английски заглавия, че аз се сещам само за Дневникът на Бриджит Джоунс и Английскиа пациент, който обаче е сниман в Холивуд, та не знам да го броя ли.
                  Щатските са толкова много, че има и боза, и айран, и всичко.
                  Last edited by ; 21-09-2005, 22:09. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

Обаче настъпва и моментът -
                    Ако някой що годе добър филм е харесал на аудиторията,
                    то Задължително ще бъде продължен с още 1,2...10 части,
                    докато не омръзне на всичко живо
                    "Нима, Създателю,
                    съм искал от пръстта човек да ме изваеш,
                    мигар аз самият съм те молил
                    от мрака да ме извлечеш?"

Comment

KG125 написа
                      Така е, имам предвид по-комерсиалното. На мен обаче и това разграничение не ми се нрави- намирисва на европейската "претенция за интелигенция". Филмът трябва да е или читав, или не, какво значи това "елитарен"!.................
                      Хихихихи май се правиш че не ме разбираш. Имах предвид че има филми и те са 90% от щатската продукция които ти предлагат сдъвкан и готов за поглъщане продукт, докато останалите те карат да се замислиш и в тях няма толкова ясно разграничено черно и бяло.... А това да ми декламират сентенции сякаш взети от годишното обръщение на Президента на Сащ към нацията /им/ лошите да са прекалено лоши, добрите да са прекалено добри и накрая всички да са щастливи - не мерси....

Comment

Хйаде сега, щатските сдъвкани, пък останалите те карали да мислиш. Мене пък "Ъндърграунд", "Последния самурай" и филмите на Шаямалан ме карат еднакво да мисля, както и, да кажем, "След утрешния ден".

Има, всъщност, нещо от това, което казваш. Ама като го сравня с някои "елитен" европейски филм, дето не мож разбра какво става, не знам кое да избера.

Ти скоро на театър в България ходил ли си?

Comment

KG125 написа
                          Хйаде сега, ..............
                          ...........Ти скоро на театър в България ходил ли си?
                          Е аз говоря за принципа че в един средностатистически блокбъстър "добрите" и "лошите" например трябва да са облечени абсолютно контрастно за да не се напъва средностатистическия идиот да ги различава, а като цитираш филни поне да беше споменал Фермата, Блекхоук даун, Изгубени в превода или нещо от рода... а за театъра ами по странно стечение на обстоятелствата ми се налага да работя в една постановка на Народния театър и да снимам няколко други, та за какво ме питаш конкретно? Щото ако е за изгъзици от типа на тия на Възкресия Вихърова :tdown

Comment

Аз от 10 г. не съм ходил но чувам, че съвсем му изтървали края.. ходели голи по сцената, Странджата подритвал глави по пода на кръчмата си и пр. Мисълта ми е, тъпотията е световен патент.

Comment

KG125 написа
                              Мисълта ми е, тъпотията е световен патент.
                              ...от която са застаховани само в САЩ.
                              Eighteen out of twelve apostles are buried in Spain.

Comment

KG125 написа
                                Аз от 10 г. не съм ходил но чувам, че съвсем му изтървали края.. ходели голи по сцената, Странджата подритвал глави по пода на кръчмата си и пр. Мисълта ми е, тъпотията е световен патент.
                                Не е съвсем така... снимах Хъшове и го изгледах два пъти, има отязана глава ама това си е декларирана бутафория - реквизит с много голямсмислов подтекст и ся разнасят по време на пиеската която хъшовете поставят за да набавят средства за убийството на султана - тоест става достатъчно ясно че това е реквизит за пиесата в пиесата а за голата мода тя мисля че отмина и в няколкото пиеси които съм гледал напоследък голотии няма, иначе съм гледал и такива неща но то си неше деклариран "модерен арт" и го има не само в България.... не го разбирам съвсем модерния "арт" и не го харесвам

Comment

Working...
                                X