хахахахаха ей щях да умра тука на место от смех!!!!! :rock: :aaa: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Това е просто уникално :lol: :lol: :lol: :lol: Ама не пренебрегвайте и чичо Парабел, той може да каже много нещо за калибрите и мунициите, използвани от Ловеца :rock: :fire: :lol: :lol:
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Червенопойна Шапчислава
Collapse
X
-
МСР
dibo написаЧервенков, Вълко Лупов
Произведен в генерал по погрешка. След атентата на 16 април 1925 е останал без една топка и без опашка. Импотентен.
Умира: На една опашка за салам през януари1990.
Another little problem.
There is something that I don’t understand. Can anybody translate this for me?
След атентата на 16 април 1925 е останал без една топка
Many thanks.
Струва ми се, че нито автора на приказката, нито някой друг се е опитал организирано да постави рамка на разглеждания проблем. Въпросът , е че тази теория е родена от перото на един Перо, а не от специалист. Аз не твърдя със сигурност, че съм експерт по този въпрос, но ще споделя какво мисля по темата.
Това което твърдя е наличието на определени аксиоми в сферата на отношенията Вълк-Шапка. Тези аксиоми аз свързвам със съществуването на форми на действия извън двойката Вълк-Шапка (ВШ), но и двойките Вълк-Баба (ВБ) и Шапка-Баба (ШБ).
Ключов момент в обсъжданата офанзива е снабдяването на бабата. Преди да воюваш трябва да се научиш да снабдяваш, е казал Наполеон. Питката и гърненцето с масло, т.е. логистиката по отношение на бабата, е силният мотивационен фактор в отношенията между основните воюващи сили: ВШ, ВБ, ЧБ.
При такава сложна разстановка на силите всеки е болтче в гигантска машина. Всяко болтче е не само напълно заменимо, но и изпълнява научно обосновани норми. Майката заповядва да се осигури дневен рацион за бабата и редник шапчица се втурва да изпълнява заповедите на майката. От това се възползва стратегическия ум на вълка и с обходен маневър изненадва шапчицата. Причината за това се състои в стратегическия подход на Вълка. Вълка е стратег на изненадата. Това е смисъла на блицкрига. А силата може да се мултиплицира посредством изненада. И то съвсем основателно, Вълкат е съзнавал, че не разполага със силите необходими за успешната победа над Червената Шапчица, която е негова стратегическа цел, а тактически поема по пътя към къщата на бабата.
В гората не е имало развита пътна мрежа и се е наложило разделянето на пътечките на двете основни колони: вълка и шапчицата. А и вълците в този период се движат се линейно. С това се възпрепятства блицкрига на Вълка.
Sir Gray написаИли по-точно 100 слона за преминаване на Алпите. Или не, 80 са слоновете. Всъщност май бяха 100. Въпросът за слоновете в имението Red Hat е изключително важен.
Comment
-
Гост
Така. Какво става тук? :mhehe: :mhehe: :lol: Смейкате се, а? :nod: И никой не се обажда, че тук ставало весело. :nod: Чак сега се усетих какво имало. :sm186: Добре поне, че междувременно съм успял нещо да напиша тази тема. :love63:
Comment
-
Parabellum
Решението на оръжейника!
Вълка е по-тъп и от негъра от мен да го знаете.
Аз не че сьм расист ама сьм националист.
И не мразя индианците – само негрите и евреите. Турците ги мразя ако сьм в Бьлгария. А вълците – винаги ги мразя. И комунистите. Тя, червената шапчица на комунистка ми прилича, ама ... много й е сладка шапчицата, такава една червена. Аз сьм я мяркал в Icq и веднъж си говорихме и разправях за един мой пищов.
Много исках да я разглобя от .. таз шапчица, ама тя не даде. Засегна се. Казва,че й е мальк кобура. На отвертка ми се прави, ша й... Обещах й, че първо ще я смажа с машинно масло или с препарат WD-40 , той е много по-добър от машинното масло и тогава, ма тя .. Аз само да й обера ръждата, че паяжина е хванала от дълго въздържание. Предложих й тъпия ръб на моята отверка, досега винаги съм се справял с него, за да няма поражения по отделните й части. След като я смажа с WD-40 й предлагах продължителни натърквания, мноооого продължителни, ма тя... кво да я правиш - жена, нищо не разбира от боравене с оръжие.
А с ловеца сме авери,той е от “Традиция”. Има един манлихер от 1895 – с него утепа една бабичка като я мислеше за голем заек. Ама ко толкова – Стара Бьлгария си има баби колкото аз патрони.
По следите на изгубената книга
Кайзер Вьлкелм седеше на една пейка в гората и чете-
ше. Четеше една книга.
Единствената книга ,която ня-
кога бе притежавал. Тя обаче бе наполовина – от 1 до 50та стра-
ница. Дори корицата
й бе скьсана наполовина. Загла-
вието сьщо бе наполовина – “Секс”. Останалата част липсваше.
На Кайзер Вьлкелм това заглавие му харе-
сваше.Той бе вьзбуден
кат ` ш ишарка и загор ял кат стар котлон.
На пейката до него седна червената шапчица и започна да че-
те единствената книга
която имаше – тя бе от 50та до 100 страница. И на нея пи-
шеше “Ужас”. На
корицата ,която сьщо бе скьсана наполовина.
Изведньж Кайзер Вьлкелм каза:
- О вие дочитате Киняр?
А червената шапчица отвьрна:
- О а вие започвате Паскал?
- Блез?
Не. Само Паскал. Имал е само едно име. А ва-
шият Коняр? Така де Коняк... уф Киняр?
- И той имал само едно име.
- Ебати секса - отвьрна вьлка.
- Ебати ужаса – промьлви Червената шапчица. Конфузна
ситуация. Дори големият интелект на шапчи-
цата не би помогнал. Всьщност
у нея той липсваше.
Мина ловеца ,който бе и селският библио-
текар и троснато им рече:
- Олеле колко сте зле... направо може сами да се
застреляте... това е една книга – остави им пушката и
им препорьча да се гьрмят в устата ,а послед-
ният да избьрше отпечатьците.
-
Фон Ханщайн, вие сте истински талант! Предлагам тази рубрика да стане "важна" и да се кръсти "Who is who in Boina Slava" Освен това да се дадат монополни права върху пародиите на Фон Ханщайн (Magister Parodiae).
Marvelous!Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець
Comment
-
messire WolandНека разгледаме подробно основните движещи сили: Вълк, Червена Армия, Бабел, Ловец. За да се разбере позицииите им трябва да се има предвид кога са се формирали вижданията им по отношение на враговете. Въпросът има различни измерения и отговора на него не е еднозначен.
Имаме следните ясно изразени конфликтни точки:
сблъсъка, или по-точно срещата на Вълка с Шапката
битката между Бабата и вълка
сражението край къщата на бабата между Ловеца и вълка
Моето мнение е следното: страните са сериозни в намеренията си, а освен това някои от тях имат общи врагове. Това означава, че имат и горе-долу общи интереси по отношение на развитието на ситуацията.
всезнайкоПръво трябва да си тоговорим на въпроса какво влагаме като инфобект в тази приказка. Към първостепенните предпоставки: Влък, Шапка, Баба, Ловец, аз бих добавил и стратегията за междучовешка комуникация межде тези 4 индивида. Ако поизчеткаме идеалогическия прах, натрупал се връху тези индивидуалистично дефинирани обекти, то ще можем да стигнем до един чисто психологически извод: според мен първото и най-важно условие за да можем да напарвим подобно заключение е съответната личност на Шапката или Вълка сама да се идентифицира като Шапка, респективно като Вълк.
Парвилното планиране на Вълка, както и рационалното командване и разпределение на ресурсите показват ясно какъв е временният успех в тази кампания. Преценката на Влъка за необходимите ресурси и наличието на стратегически резерв се оказва фатална за неговия успех, или по-точно тотален неуспех. Естествено, предполага се, че тази самоидентификация на основните движещи сили трябва да е подкрепена с известно сходство в рамките на трудовия колектив, в който пребивават индивидитеот анализираната ситуация.
Да напарвим един по-детайлен ситуационен анализ на случилото се. Напълно съм съгласен с Делбрюк по отношение на логистичната занчимост на снабдяването на тила с гърнета от масло. Имаме в началото една Майка, която си поставя политико-стартегически цели да нахрани своя тактически съюзник бабата. Шапката успешно се предислоцира в горския масив, като по този начин демонстрира крайно непознаване на характеристиките на терена. Кризата на стандартния начин на снабдяване на бабата довежда до нетрадиционно решаване на проблема с предислокацията на Шапката: тя дефинира своя път не пряко, а косвено, като по този начин дава оперделени предимства на стратегическия си противник във войната – Вълка.
От другата старна имаме Влъка – опитен и образован стратег, който дефинира ясно целите си, действа бързо и решително при стиковането с Шапчицата и успява недвусмислено да вземе явно предимство в блицкрига. Правилното планиране на Вълка, както и рационалното командване и разпределение на ресурсите показват ясно какъв е временният успех в тази кампания. Ох, надявам се по това време на всички им е писнало да четат Голъм и само скролват надолу по страницата. Но не всичко в блицкрига Вълк – Шапка + Баба е предрешено още – ще се появи и нова мобилизационна сила: Ловеца, който ще демонстрира превъзходството в маневреност и жива сила, както и най-вече сюрпризирана изненада при атаката на Вълка.
Бих обърнал внимание и на още един интересен според мен аспект: в този смисъл, мисля че успеха на Ловеца се дължи на един психологико-информационен трик - изненадата. Баси, да не би някой още да чете все още... Преценката на Влъка за необходимите ресурси и наличието на стратегически резерв се оказва фатална за неговия успех, или по-точно тотален неуспех.
Това беше накратко, защото съм зает.
Comment
-
Малеееееее, тоя човек ше ме убие, направо съм се посрал да се хила! :lol: :lol: :1087: :nut: :p :mhehe:
Като стигнах до Торквемада получих такъв гърч, че щях да падна от столаLast edited by Warlord; 29-07-2005, 23:12.(\_/)
(°_°)
(> <) <- This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.
Comment
-
Гост
-
Голям смях :lol: така не бях се смял отдавна а по принцип се водя като доста весел човек наистина четенето на тази тема ми доставя голямо удоволствие :tup: :rock: :nworthy:
Иначе Крилов и твоя ред ще дойде, трябва само автора да те доуформи най-вероятно най-вероятно около тебе ще падне голямо писане. Ти все пак си интересна личност за управата на форума,както сигурно и за автораКъде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда.
Войната е много сладко нещо за тези, които не са я виждали.
Comment
Comment