А помните ли по телевизията един английски сериал, който се казваше "Да г-н. премиер"? Знам, че това не е филм, но не мога да се сдържа да не го спомена.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Добри филми (не на военна или историческа тематика)
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Снощи попаднах на последния Индиана Джоунс, този с Граала и кръстоносните походи. Малко се отклонявам, но има една сцена в един немски танк и се зачудих какъв тип е точно въпросната машина. Ако някой знае, може ли да ми каже ?"Pressй; fortement sur ma droite, mon centre cède, impossible de me mouvoir, situation excellente, j'attaque."
Осмелих се. Осмелявам се. Докрай. И си плащам за това. Не се пазаря.
Comment
-
"В името на отца" наистина е номер 1 и в моята класация- страшен филм със страшна музика ( за пръв път харесах шиниъд заради този филм)...
Иначе за последно се впечатлих от "A million dollar baby "- филм БЕЗ хепиенд .....КАк да не се накефиш- до последно си мислех, че ще измислят начин..."Seven" също е готин , ама по ме радва "Мълчанието на агнетата " като трилър.......
Comment
-
gollum написаМисля че въпросната машина е британска, а не немска (те собствено немците почти нямат танкове през ПСВ)."Pressй; fortement sur ma droite, mon centre cède, impossible de me mouvoir, situation excellente, j'attaque."
Осмелих се. Осмелявам се. Докрай. И си плащам за това. Не се пазаря.
Comment
-
Английски, MkVМодератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
-
Всъщност, възможно е да става дума и за сащианско производство на британският Mk VIII (а и въобще машината май е реставрирана и нагласяна специално за филма , защото май нито една от оригиналните машини няма подобен купол, а и на танка във филма са махнати бордовите картечни гнезда). На снимките съм дал кадър от филма, уви, не особено ясен и още две картинки на този модел британски танкове.
Comment
-
олеле.... а къде остана например Бялото слънце на пустинята..... Волният ездач.... Сиянието... Портокал с часовников механизъм.... Гражданинът Кейн.... Великият диктатор.... Броненосеца Потьомкин... Ех деца, деца... новото е добре забравено старо. А за японското кино колко мога да ви говоря - колко от вас познават примерно Акира Куросаваmay the Force be with you
Comment
-
Да ... филми хубави - много
Бялото слънце на пустинята е един наистина велик филм. А книгата чел ли си?Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
Comment