-------------------------
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Добри филми (не на военна или историческа тематика)
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
------------------------
Между другото, един забележително забавен анализ от Кевин Смит
Last edited by Thorn; 03-01-2016, 21:31.
Comment
-
ValBo написа Виж мнениеАко ще правим литературен анализ, книгата си е доста повърхностна. Наблегнато е на техническите подробности за сметка на човешките персонажи. Даже във филма бяха малко по- емоционални. А има толкова възможности за изграждане на характера на героя.
А човешкият персонаж е основно един и според мен е прилично изграден. Все пак автора не се опитва да е конкуранция на Сидни Шелдън, няма и време за това. И аз исикам комбинация от "Изкуплението Шоушенк", "Ако Утрото Настъпи", "Марсианеца" и "Стен" ама май ще трябва сам да си го напиша.This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
BAGA_TUR написа Виж мнениеКало, фенове на филма или много ги боли, че филма е слаб, но не си признават, или са толкова заслепени, че въобще не го осъзнават.
Или си признават, че филма е слаб. Като мен.
Ако мислиш че филма е толкова слаб, направи си един мисловен експеримент:
1. Помисли си колко пъти си мислил за филма след като си го гледал.
2. Отговори си честно на въпроса "Бих ли го гледал отново?".This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
Гледях я Силата, хареса ми, става, нищо повече.
Ясно е защо Лукас недоволства от липса на иновации - направо си е римейк на първия филм, с много носталгия и добри ефекти и толкова. Тъпото е, че в целия филм няма нито едно ново нещо - нови кораби, нови машини, нови оръжия или концепции. Лошият беше такъв нескопосан дрисльо, жалко че не го убиха и ще му се появи отново големият нос. Двама абсолютно необучени (единият - чистач) да го победят в двубой с мечове си е наистина излагация. Всъщност е липса на вътрешна логика, защото по-рано без проблеми блокира хора и лазерни изстрели във въздуха. Имаше и други нелепи моменти, но пренебрежими за стандартите на поредицата.
И да, на фона на този филм, епизоди 1-3 са наистина пълен шит. Прегледах ги наново тези дни за подготовка."No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment
-
Dinain написа Виж мнениеИмаше и други нелепи моменти, но пренебрежими за стандартите на поредицата.
Comment
-
Амазон,
Руснаците имат една поговорка - "На вкус и цвет товарищей нет"
Та нормално е да виждаме различно нещата.
Марсианецът не е лош като книга и филм, но нито бих повторил срещата с тях.
Последното важи и за новият StarWars.
Но пък "Зеленият път" съм го чел и гледал (филмът е далеч по-силен) многократно и пак ме стяга гърлото в края.
И срещата ми с тях е удоволствие.Сънят е слаб заместител на кофеина!
Comment
-
За ценителите на хумора: рецензия от Не!Новините за новия SW: http://www.nenovinite.com/ne/kultura/7908
Има спойлери, но то в дискусията досега така или иначе имаше много:
"Изчакахме достатъчно, след като Харисън Форд каза да не ви разкриваме кой на кого е роднина в новия филм Star Wars или както се превежда нелепо на нашенски - Междузвездни войни.
Не!Новините ще разкрият шуробаджанащината в седмия епизод на хитовия сериал. Разбира се, всеки сериал с повече от 6 епизода има една основна сюжетна линия - разкриване на роднинските връзки, любовните триъгълници и кой всъщност е жив, въпреки че го мислим за умрял.
Кайло Рен - внук на Дарт Вейдър, син на принцеса Лея и Хан Соло, племеник на Люк Скайуокър. Като потомък на толкова знаменитости е типичното жалко лепиларче, дето се ползва с протекции, иначе да са му нашили шамарите. Светещият му меч си има и топки, като така компенсира отсъствието на истинска пишка в гащите си.
Рей - Главната героиня, която се появява уж случайно, но е причина за възбуждането на силата, поради това, че е доста по-секс от вече остарялата Принцеса Лея. Всички мъжки герои във филма стискат палци да не ѝ се окажат роднини. За да разбере родословието си накрая на филма стига на една скала, където я чака Петър Дънов, за да ѝ направи ДНК анализ.
Фин - Стормптрупър в оставка, който минава на страната на бунтовниците. Афроджедай по етнически произход не остават опции освен да е внук на Мейс Уинду (Самюел Джаксън).
Маз Каната - 1000-годишна кръчмарка, която прилича на Йода, изпълнява функциите на Йода и сто процента вече Йода не би могъл да ни обясни, че няма сестра.
BB-8 - Братовчед на R2-D2, който игриво се търкаля и пиука в новия епизод пък е скрита реклама на ония овални кафеварки на Нескафе, дето работят само с пълнители, в които дозата кафе струва колкото да си купиш нечий глас на изборите.
Империята е наследена от Първия орден.
Звездата на смъртта е наследена от 10 пъти по-голяма планета със същите функции, но дори по-лесна за унищожение.
Чубака е незаменим и неразплодим, както и междузвездната волга, кръстена на Доган - Милениум фалкън.
Все пак, за разлика от Game of Thrones, в новия Star Wars инцестът е сведен до абсолютния минимум, т.е. - отсъства."Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
-
Gaden Gogi написа Виж мнениеКато това тълпата да се кефи пред соплата на излитащият Сокол"No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment
-
messire Woland написа Виж мнение...
Dinain написа Виж мнениеЛошият беше такъв нескопосан дрисльо, жалко че не го убиха и ще му се появи отново големият нос. Двама абсолютно необучени (единият - чистач) да го победят в двубой с мечове си е наистина излагация. Всъщност е липса на вътрешна логика, защото по-рано без проблеми блокира хора и лазерни изстрели във въздуха. Имаше и други нелепи моменти, но пренебрежими за стандартите на поредицата.
И тук не иде реч че играе толкова добре колкото царчето в Game of Thrones, че всички да го мразят. Онова къдраво мангалче в SW е просто дефиниция за бездарност. Трябва да го смелят в блендър и да извлекат една епруветка емулсия с накадърност. Да се използва за разработване на ваксина.Last edited by Amazon; 04-01-2016, 02:32.This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
Amazon написа Виж мнениеТрябва да го смелят в блендър и да извлекат една епруветка емулсия с некадърност. Да се използва за разработване на ваксина.Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець
Comment
-
Явно напоследък съм на вълна "мюзикъли" и вчера гледах още една класика. Досега ми беше известна само тази сценка (то на кой ли не му е известна). Действието се развива в края на 20-те години и се разказва за преминаването от беззвучни към озвучени филми. Не че това е главната история, но е важна за сюжета.
Ако трябва да сравня филма с "Мери Попинз" (за който говорих на предната страница), бих казал че хореографията на танците тук е в пъти по-силна. Просто е удоволствие да гледаш съчетанията им и как се възползват от заобикалящите ги предмети, за да направят танците още по-изобретателни. Бих казал, че има и повече хумор. Примерно:
- Quick, call me a cab!
- Ok... you're a cab.
В крайна сметка, филмът определено си заслужава да се види, дори да е само заради танците и малко по-добрия хумор. На мен обаче Мери Попинз ми хареса повече.
Comment
-
Amazon написа Виж мнениеКакво правиш с такива като мен дето не са заслепени, разбират от кино и мислят че филма е добър? Нашето мнение не се ли брои?
Ако мислиш че филма е толкова слаб, направи си един мисловен експеримент:
1. Помисли си колко пъти си мислил за филма след като си го гледал.
2. Отговори си честно на въпроса "Бих ли го гледал отново?".
2. Да, бих го гледал отново, но това няма да го направи по-стойностен и добър филм...И кажи ми ти страннико,
чувал ли си звук,
по- велик от тропота на хиляди коне!!?...
Comment
-
Amazon написа Виж мнение1. Помисли си колко пъти си мислил за филма след като си го гледал.
Amazon написа Виж мнение2. Отговори си честно на въпроса "Бих ли го гледал отново?".
Не, не е "слаб" филм в никакъв случай. Сам за себе си е фантастичен, въпреки камарата глупости. Просто е 100% рециклиран, а и някои ключови неща бяха разочароващи. По-скоро бих гледал пак някой епизод на Clone Wars - там оригинални неща с лопата да ринеш.albireo написа...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...
Comment
Comment