а, и още един от тая класа, уестърните де - "Малък голям човек"
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Добри филми (не на военна или историческа тематика)
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Аз изгледах наскоро Das Boot. Този филм много ме впечатли! Правен през 80-те на миналия век, а сред американските филми за ВСВ още няма филм, който може да се сравнява с този. Страхотна игра на актьорите и въобще филмът изпраща не едно две послания към зрителя и го кара да се замисли за много неща. Толкова ме впечатли, че дори си поръчах книгата по-която е направен (автор Лотар Гюнтер Бухайм). Тя също е определяна като една от най-добрите в своя жанр.
Comment
-
Imperial написаЗабавното е че режисьорът му в момента прави холивудски бози и няма друг истински силен филм (най-добрият му друг е Троя, но не може да се сравнява).Eighteen out of twelve apostles are buried in Spain.
Comment
-
Не твърде одавна гледах La Jetée на Chris Marker. Късометражен филм от 1962г. най-известен с това, че вдъхновява Тери Гилиам да направи "Дванайсет маймуни". Всъщност историята до голяма степен се покрива, но лично на мен повече ми допада "оргинала". Определено филма е нестандартен, даже в известна степен не е съвсем сигурно, че това е точнно филм, а дължината от около 30 минути го прави още по-привлекателен. Филма в никакъв случай не е пленяващ, шедьовър и т.н., но пък е интересен като идея и режисьорски решения(ако това вълнува някого).
За да няма заблудени още сега бързам да кажа, че не става дума за кино което да ви хване с невероятни специални ефекти и т.н.
P.S.
Пускам туй най-вече за да разкарам от последното място Радиозавистник.Eighteen out of twelve apostles are buried in Spain.
Comment
-
Imperial написаПредполагам става дума за различие във вкусовете, на мен лично перфектната буря (ама че заглавие!) ми се стори твърде самоцелен и мелодраматичен.Eighteen out of twelve apostles are buried in Spain.
Comment
Comment