Добри филми (не на военна или историческа тематика)

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Време
  • Show
new posts
  • Кухулин
    ветеран
    • Nov 2006
    • 12515

Неска реших да си направя личностен експеримент. Сгреях на котлона едно джезве ракия с кафява захар и посветих следващите четирийсе минути на Тролфльойтен.

Trollflojten

Не че много ми хареса, но ако го пусна в някоя друга тема, сигурно ще ме бият

Comment

• Amazon
      Нередовен
      • May 2006
      • 7016

Този филм има 93% на Rotten Tomatoes! Няма никакъв начин да го гледам. Аз доматите ги ползвам като им инвертвам скАлата. Това значи че за нормален човек рейтинга на филма ще гони 7%.

П.П: Не че не бих гледал с удоволствие шведски филм със заглавие "Вълшебната Флейта", обаче бих искал да е по-съвременен и с малко по-различен сюжет и актьори
      This is my signature. There are many like it but this one is mine.

Comment

• Томек
        редовен
        • Dec 2008
        • 181

La isla minima
        Click image for larger version

Name:	La-isla-minima-2014.jpg
Views:	1
Size:	435.2 КБ
ID:	548780
        По-добрият True detective. Жесток филм за двама полицаи, разследващи убийство в блатата на Андалусия.
        Какво зората? Ние сме Урук-хай — не спираме да се бием ни денем, ни нощем... Какво зората?

Comment

• pnp5q
          grudge-holder
          • Feb 2007
          • 3566

Между другото, втори сезон на детективите доста ми хареса. От Октопода насам не бях гледала подобно нещо.
          "Мисля, че видът на изпотени мъже им въздействаше." - дан Глокта

Comment

• Desperado
            ветеран
            • Apr 2006
            • 489

Всъщност, не мисля, че има база за сравнение- просто Октопода е натоварен с някакви сантименти, поради възрастта на която сме го гледали. Детективите са си кино, макар и в тв формат. Октопода си е италиански сериал с всички плюсове и негативи...
            Трол по списък.

Comment

• Dinain
              Платен агент на злото
              • Jan 2006
              • 14111

Какъв октопод, егати сравнението. Все едно с "Полицаят от Петльово Бърдо"
              "No beast so fierce but knows some touch of pity."
              "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

• Лейн
                ветеран
                • Feb 2006
                • 7116

Star Wars The Force Awakens надмина всичките ми очаквания.
                Определено голям филм, нищо че е базиран на вече изградена огромна вселена. Голям във всяко едно отношение - и като кинематография, и като сценарий и особено - история, и като невероятна игра на целия актьорски екип, и като режисура. ИМХО - най-доброто от цялата поредица (не че може да се сравняват, ама все пак).

Comment

• Dinain
                  Платен агент на злото
                  • Jan 2006
                  • 14111

Истинската история на "Есекс" от 1820 г. - трагичното пътешествие на китоловен кораб, вдъхновило романа "Моби Дик".
                  Много ми хареса, епичен филм, приключенски (за съжаление ще бъде тотално засенчен от SW).

ПП Пояснявам за всеки случай - това не е нова екранизация на романа "Моби Дик" (с капитан Ахав и т.н.), а екранизация на истинската история, по която е написан романа (e, филмът не я следва 100% все пак). https://en.wikipedia.org/wiki/Essex_%28whaleship%29
                  "No beast so fierce but knows some touch of pity."
                  "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

• pnp5q
                    grudge-holder
                    • Feb 2007
                    • 3566

Класика на параноята от 70те - The Paralax View
                    "Мисля, че видът на изпотени мъже им въздействаше." - дан Глокта

Comment

• Кухулин
                      ветеран
                      • Nov 2006
                      • 12515

The Revenant (2015)

Оскарчета надушвам тука.

Comment

• Angelmr
                        ветеран
                        • Jun 2005
                        • 1398

кало написа
                        Star Wars The Force Awakens надмина всичките ми очаквания.
                        Определено голям филм, нищо че е базиран на вече изградена огромна вселена. Голям във всяко едно отношение - и като кинематография, и като сценарий и особено - история, и като невероятна игра на целия актьорски екип, и като режисура. ИМХО - най-доброто от цялата поредица (не че може да се сравняват, ама все пак).
                        И аз го гледах почти веднага след като излезе. Актьорската игра е наистина на ниво, обаче закупуването от дисни си е казало думата. Не се сещам за по-клиширан и предсказуем филм, който съм гледал наскоро. Всяка сцена можех да предскажа как ще завърши още от първите и кадри. Но все пак това не е прецедент, предходната трилогия също започна с един такъв провал (детски филм за Джар-Джар), но завърши с най-добрия за момента филм от поредицата. Да се надяваме за следващите две серии, сценаристите да се стегнат и да направят истински завършек на историята.

Comment

• ValBo
                          ветеран
                          • Aug 2003
                          • 1421

В трета серия ми откраднаха Дарт Вейдър и го замениха с някакъв пикльо
                          Сега бяха сложили някакъв злодей... Свършиха ли мъжете в Холивуд?
                          Вярно, че остарях и вече не кълва толкова на дребни залъгалки, но стария Дарт Вейдър си беше пич, нищо че беше лош.
                          Сега някакво емо...
                          Сънят е слаб заместител на кофеина!

Comment

• aiwara
                            Hard Rocker
                            • Aug 2006
                            • 377

Аз съм по-скоро разочарован. Жената и негъра ми хареса как играят. Лошият беше трагичен и като игра, и като визия, и като изграден образ. Мега тъпо беше и как някакъв санитар победи лошия в двубоя с мечове като хвана меч за пръв път... Дисни наистина си е казало думите. А смъртта на ХС искам просто да я забравя...

Comment

• messire Woland
                              -
                              • Jan 2003
                              • 10623

На мен ми хареса новата серия. Приказка е в крайна сметка, нали?
                              Малко спойлери.
                              Колкото до Хан Соло - Харисън Форд е искал край за героя си още в част 5. Тук просто го направи както иска. А новите зли герои, очевидно имаме компютърно синтезиран (или извънредно силно гримиран) кандидат за нов император, но затова пък генералът беше изключително добре изигран. Бяха се опитали в краткото време да изградят някакъв конфликт между него и Рен, новият кандидат за ролята на Дарт Вейдър.
                              Серията като цяло е изградена по-скоро по модела на първите с някакви заемки от Тимъти Зан, или поне така ми изглежда на мен, заложили са на наситена със събития атмосфера.
                              Относно Фин и забележката за санитаря - ами очевидно не е санитар, но не е и джедай. В оправдания на онази сцена може да се каже, че Рен беше вече ранен и вероятно - под силно емоционално напрежение, т.е. не на себе си. Ако гледаме от нормална, човешка гледна точка, някой, минал през това, че и ранен, надали ще се бие особено добре.
                              И накрая - със сигурност ще искат да приключат със старите герои, използвайки всичко от досегашните серии, което може да им влезе в работа. Харисън Форд искаше да излезе от филма и го направи, както е искал. Вероятно в следващата серия останалите от предишните герои ще имат някакви, вече вероятно второстепенни роли.

Край на спойлерите.

Относно предишните серии - героят на Анакин, изигран от онзи швед, мисля че нарочно беше такъв дразнещ тийнейджър, за да се видят конфликтите му. Няма всички да са сурови руски мужици я . Всъщност интересното за мен е, че от една страна има критика за черно-бялото разделение добри/лоши, а от друга страна, когато се появи някой герой, дето не е ясно какъв е и е неориентиран и излизащ от черно-бялата схема, веднага почват мрънкания, че "не бил истински" и т.н.
                              Ако погледнем отстрани трилогията от серии 1-3 (новите), то там имаме куп герои и събития, които са или лошо продуцирани, или поне частично премислени. Джедаите, като започнем от Йода, имаха почти само погрешни решения (особено Йода), героят на Анакин беше слаб и объркан (но какъв и друг да бъде, с това минало и точно в тази възраст?). И т.н.
                              Може да се каже че само архизлодеят и бъдещ император вървеше право напред.
                              Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
                              Проект 22.06.1941 г.
                              "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

• ValBo
                                ветеран
                                • Aug 2003
                                • 1421

Не е нужно да е суров руски мужик. Само последното е достатъчно.
                                Сънят е слаб заместител на кофеина!

Comment

Working...