Много добри стихотворения, наистина. Поздравления за таланта.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Лично творчество за войната
Collapse
X
-
Аз много не съм по стиховете и ако има талант не мога да го видя(изключение творчеството на Ботев и Епопея на забравените)...аз чат пат понаписвам нещо от сорта на хайтовите диви разкази или планинските легенди на Йовков ама после трия на поразия щот само кръвнини пиша и ще вземат да ме арестуват...Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...
Comment
-
Vintersorg написаНякой може ли да ми каже какво точно значи това латинското ?! Защото не ми говори много. Знам, че bene e "важно" а нихил е нищо. Но дотолкова. Не го връзвам нещо...Мъжът е създаден за война, а жената за отмора на мъжа от войната.
Comment
-
Ето тук има нещо, което няма да коментирам, защото самото му име говори достатъчно. Една поема... Посветена е на най-големия идеал, който човек може да има в живота си -родината. Дългичка е, не знам дали на някой ще му се занимава да чете, но ако все пак има желание ))Но разкажи със думи прости на тях, на бъдещите хора, които ще поемат поста ни, че ние храбро сме се борили!
Comment
-
O.o
Erich Von Manstein останах потресен от това твое последно мнение! И то не заради факта, че явно не си харесал моята поема- това е лично твое право, много хора не биха я харесали...а и ти не си я дочел дори наполовина, така че не ти взимам предвид мнението. Но има нещо друго, което ме кара да се замисля- ти отричаш с такава твърдост цяла епоха в литературата..в българската литература...сравнявайки я с английски и гръцки творци, които нямат нищо общо както с този вид литература, така и с тематиката! Не знам...аз лично не бих могъл да сравня Ботев с Пушкин или Вазов с Виктор Юго! Не мисля и че е възможно да казваме кой е по-добър, защото това е пълен абсурд! Всеки автор е аст от националната история и литература на собствения си народ. Неговото излизане извън границите на родното е често срещано явление, но то е много субективно- един чужденец надали може да разбере болката на Вазов в "На България" примерно...
Не знам, Ерих... Мислех че можеш да разсъждаваш и по реалистично и без въздухарски истроии, но пък...ти си знаеш. Дерзай!
А колкото до моята поема... Да, в днешно време никой не би написал нещо подобно. Просто защото младото поколение е далеч от тази проблематика и предпочита да дълбае в любовна поезия, импресии и т.н. И именно затова аз направих нещо такова- защото е старомодно, защото е вече непопулярно; за да ме обвинят в смешен патриотизъм, за да ме нарекат и смешен опит за имитация на Вазов и ...абе, и още може!Но разкажи със думи прости на тях, на бъдещите хора, които ще поемат поста ни, че ние храбро сме се борили!
Comment
-
Бих искал да попитам,трябва ли творчеството да е в стихотвона форам или не?Иначе стихотворенията са много добри. :nworthy:
The end of the world came pretty much as we predicted.Atomic spark,struck by human hand raged out of control.Great cities were reduced to dust,burning continents were absorbed by boiling oceans.The spirits of the dead faded in the background radiation that blanked the Earth.
The 2 minute war - FallOut
Comment
-
Сега ще си лягам обаче утре ще сложа тук един разказ,научн-фантастичен,но пак става дума за битки.Според мен що-годе приличен.За жалост все още несъм го довършил,но и този миг ще настъпи.
The end of the world came pretty much as we predicted.Atomic spark,struck by human hand raged out of control.Great cities were reduced to dust,burning continents were absorbed by boiling oceans.The spirits of the dead faded in the background radiation that blanked the Earth.
Comment
-
Гост
-
Бях забравил за тая тема обаче ето къде е разказа в момента или поне написаната част от него:
Comment
-
Война
I.
Аз не вярвам в теб.
II.
Вятър роши ми косите
Земя нозе ми гали
Аз вярвах в тебе, моя пушко
мой ноже, някъде забит напразно
Куршумите ми само скръб донасят
летящи като вятър тъй омразно.
Безброй трева ще никне над гробове
зарад тебе, непокорния пестник.
Аз вярвах в тебе, моя душо.
Ти сега си черна
Изгоря ти пламъка на тебе
Сега си само пепел
В дома си няма да се върна
Облян с кръвта от Ада аз ще си остана
Аз вярвах в тебе, дядо попе.
Ти си само мъж, облечен в черни, черни дрипи.
Аз вярвах в тебе, царю честити.
Ти не си ми цар.
Моят василевс отдавна си замина
Императорът бе моето сърце
Аз му служих най-покорно.
Уби го ти.
Ти стана цареубиец.
“Ура!” провикна се войник.
И в тебе вярвах, Петре.
Ти сега си мъртъв.
“На нож!” пък рече ти, Василе.
Не вярваше в Бог.
Аз за двама ни се молих.
Щикът ти чупи се на две и сега почиваш в мир.
И във вярност се кълнях
пред нож и револвер
и пред книгата Му свята.
Пред законите на бога
и законите човешки.
Вярвах в тях, но вече не.
III.
Паднаха ми вси другари в боя.
Кой със стар железен шлем
калпак
само с луда си глава нападаше и викаше
и падаше в кърви.
Конски тропот
бумтене на оръдия
пушки и стенания се смесваха във велика музика
която окриляше.
Ръченицата на нашите деди.
Ужастно сватбено хоро.
След миг си повален в калта
и си женен за смъртта.
Мрак удушава целия ти свят на мечти,
желания
и младост.
IV.
Прощавай, Боже
но ти не беше там.
Ти бе далеч
забравил своите деца.
И те също те забравят.
Отдавна си погребан и опят.
Над гроба ти тръни никнат.
Няма кой да дойде,
цветя да ти остави.
Чудесата стават само в твойта свята книга.
Няма вече вожд
ни цар
ни княз да ме поведе.
Где са Крум и Симеон?
Где са войските на Калоивана?
Война.
Где го храбрия Евтимий?
Где е Караджата?
Война.
Где са кулите на Търновград?
Война.
Оглушавам ли, Всевишни?