Жар Птица

Collapse
X

• Време
  • Show
new posts
  • Inferno
    редовен
    • Jan 2003
    • 78

Жар Птица

Какво мислите за въпросното издателство, дали не работят под заплаха от закона. Могат да бъдат подведени под наказтелна отговрност съгласно тълкуването на няколко члена на Наказателния кодекс...
    И какво значи свобода на словото?
    Пак ще летим на бойните си коне, допрели лица да буйните гриви; пак ще прегазваме вражи воини, размахали саби над главите им. Ромеите ще отстъпват пред нашия устрем. Ще станем голяма, силна държава. Три такива държави ще има в света и една от тях ще е България.
  • octagon
    редовен
    • Jan 2003
    • 79

Жар Птица

Определено не - няма толкова загубен прокурор, който да си вкара таралеж в гащите с обвинение срещу тях.

Comment

• Imperial
      Мошенник
      • Jan 2003
      • 12066

Какво се е случило? Знаете, далече съм от събитията?
      albireo написа
      ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

• Маршал Симеонов
        ветеран
        • Jan 2003
        • 250

Ами издателство "Жар Птица " - Издателството на "Моята Борба" ...мисля че вече ти е ясно
        Inferno , мисля че полицията търсеше офис на издателството и представители , но така и не се намериха - искаха да ги съдят .
        Но после нещата отминаха и сега "Моята Борба " се продава навсякъде със или без съгласието на закона ( дори и аз я имам на библиотеката си - тихо , не казвайте че ще ме обвинят в нещо )
        Доколко свободата на словото , мисля че "Жар Птица " не правят никакво престъпление , те просто издават книга , която както съм казвал и на друг пост , и исторически извор въпреки нищожната и литературна стойност .
        "Ако светът може да бъде по-добро място , то да направиш добро се смята за провал . Не спирай , Не се предавай , Надбягай Себе си ! "

Comment

• Imperial
          Мошенник
          • Jan 2003
          • 12066

Знаете ли - в интерес на истината, самата книга никога не е била забранявана в Германия Просто правата върху издаването и там се държат от Бавария (ако не се лъжа) и те са си решили че не искат да ги продават
          albireo написа
          ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

• messire Woland
            -
            • Jan 2003
            • 10623

Значи, изданието на "Моята борба" (отпреди година-две) не беше на въпросното издателство. Беше на едно друго издателство, там работят едни познати, които май бая се уплашиха тогава ... но в края на краищата свобода на словото може да има и въпреки всичко може да има някаква забранена литература, ако в обществото има консенсус по въпроса.
            Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
            Проект 22.06.1941 г.
            "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

• Eisenherz
              редовен
              • Jan 2003
              • 214

На мен ми е любопитно кой стои зад това издателство, защото ако проследите какви книги са пуснали на пазара, ще забележите някаква тенденция. Пускат книги за фашизма, националсоциализма, за диктатори и т.н.

Волен Сидеров пусна книгата си "Бумерангът на злото" от издателство Жарава. Оформлението й е също като на останалите книги на Жар птица, а в нея за евреите се говори доста остро (меко казано). :roll:
              http://thirdreich.boinaslava.net/

Comment

• anti
                ветеран
                • Jan 2003
                • 315

Въпросът излиза далеч извън рамките на "Моята борба". Книгите , които се издават от Жар Птица са откровено ревизионистични и дори антисемитски. Като се започне от разните интерпретации на Световната конспирация на евреите и се стигне до отричането на Холокоста.
                За мен тези книжчици са безполезни.
                "Лейкауф, один из высших командиров вермахта, с полным основанием употреблял местоимение «мы»: «мы», немецкие оккупанты; «мы», вермахт и СС, несем полную ответственность за убийства евреев и военнопленных, за голодную смерть многих жителей Украины. " Wolfram
                Wette

Comment

• Hauptmann
                  ветеран
                  • Jan 2003
                  • 732

Доста глупотевини бълват, ама по-добре повече книги, макар и "безполезни" (Анти, във всяка книга може да откриеш "полезност", дори да е с отрицателен знак!), отколкото малко книги, които друг (някой Голям брат) е определил за единствени и задължителни
                  Si vis pacem - para bellum!

Comment

• Inferno
                    редовен
                    • Jan 2003
                    • 78

Цезаровите книги, които издаде Жар птица обаче е едно точно попадение
                    Пак ще летим на бойните си коне, допрели лица да буйните гриви; пак ще прегазваме вражи воини, размахали саби над главите им. Ромеите ще отстъпват пред нашия устрем. Ще станем голяма, силна държава. Три такива държави ще има в света и една от тях ще е България.

Comment

• Mahadeva
                      ветеран
                      • Feb 2003
                      • 629

Ами че Жар Птица издаде и "Владетелят" на Макиавели, а това изобщо не е лоша книга. е, доста е старичка и много от нещата в нея сега нямат приложение, но въпреки това...сега най-вероятно ще кажа голяма глупост, но ще го кажа въпреки че рискувам да ме обвините в антисемитизъм, което е далеч от истината. един приятел ми каза, че шефът на Жар Птица има еврейско име. е, това разбира се може и да си е просто инсинуацийка....
                      Ти си това,което е твоето най-голямо желание,
                      каквото е желанието ти,такива са и мислите ти,
                      каквито са мислите ти,такива са делата ти,
                      каквито са делата ти, такава е и съдбата ти.

Comment

• Hauptmann
                        ветеран
                        • Jan 2003
                        • 732

Абсурд! Аз познавам главният им редактор, ако шефът беше евреин, този нямаше да пропусне възможността за някоя тъпа шегичка.
                        Каза ми, че имал сериозен строителен бизнес, а книгоиздаването му било хоби и печалбата от него едва покривала производствените разходи. Готвели се в близко бъдеще да надраснат увлечението по изворите на националсоциалзма и да разширят спектъра на издаваната литература.

Comment

• Eisenherz
                          редовен
                          • Jan 2003
                          • 214

Капитане, имаш вътрешна информация, а мълчиш
                          Кажи им да се ориентират към мемоарите, че нищо няма, а здравао се изнервям :lol:

Comment

• Hauptmann
                            ветеран
                            • Jan 2003
                            • 732

Слушам! Ще работя по въпроса
                            Имаш ли подводничарските мемоари на К. Дьониц и Х. Вернер?

Comment

• Eisenherz
                              редовен
                              • Jan 2003
                              • 214

Нямам ги. Отдавна се каня да ти пиша, че онзи линк за спомените на Шпеер нещо не работи. Пробвах няколко пъти, но не се получава. :tup:

Comment

Working...