Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Бригада

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

KG125 написа
    Не е точно. Поначало в живота мафиотите не са положителни герои и полицаите не са изроди, чудещите се как да прецакат и натопят невинния и честен биткаджия.... не че няма такива работи, но по дефиниция не преобладават. Някои творби, като почнеш от Кръстникът насам, много хвалят мафията, а това не е най-правилното. Не им пречи да са хубави или лоши, но в живота тия хора са боклуци в мнозинството си, живеят и създават криминални субкултури и т.н. и т.н. Има и изключения, естествено.
    Изводът е, че не си чел книгата! :twak: Вземи я прочети!

А ако ти попаднат и други подобни поредици също не е лошо да се прочетат. Сега се сещам за 'Инкасатор', за 'Брат' и още 5-6 доста добри поредици.
    Руската литература е във възход и има някои изключително добри произведения. В различните жанрове разбира се. Например американците в момента купуват като луди сценарии от руски автори. Например от фантастиката на Лукяненко сума ти пари хвърлиха за правата.... Мда!
    Проблемът на форума :damnyou:

"Чети историята и като познаеш от нея суетата на тоя свят, научи се да го презираш"
    Паисий Хилендарски

Comment

За възхода не знам, но че има добра литература, за разлика от нас, където няма почти никаква, това е вярно.

Книгите не съм чел, ама видях филма. Аман от филми за мафиоти-герои. Нали знаете как всъщност е в живота?

dadga написа
      според мен за да има такива хора донякъде е виновна държавата.Например при едно тоталитарно управление е невъзможно съществуването на такива групи.
      Ако някой хора си вършат съвестно работата непременно ще се промени положението,но всички ставаме свидетели на силата на парите и тяхното влияние върху човечеството.
      Не донякъде, ами на сто процента вината е във властта. Че и понякога и тя е вътре...
      В тоталитарното общество такива групи няма, защото има една и тя е на власт и има пълната власт.

А влиянието на парите е само върху "източното човечество"
      Last edited by ; 01-08-2005, 12:51. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

Филма беше невероятен!
        Аз такъв филм не съм гледал досега!

П.С. Италианският "Октопод" е сапунка, в сравнение с руския "Бригада".
        Ако мислиш за 1 година напред, посей ориз, ако мислиш за 10 години напред, засади дърво, а ако мислиш за 100 години напред - образовай населението!!!

Comment

dadga написа
          според мен за да има такива хора донякъде е виновна държавата.Например при едно тоталитарно управление е невъзможно съществуването на такива групи.
          Ако някой хора си вършат съвестно работата непременно ще се промени положението,но всички ставаме свидетели на силата на парите и тяхното влияние върху човечеството.
          Напротив, при тоталитарната държава в нашето разбиране (като СССР или НРБ) много хубаво си вирее организираната престъпност. Само че КГБ или ДС упражняват доста повече контрол върху нея. А не че я няма. Има една руска фраза "вор в законе", не знам да има български еквивалент - тя е родена точно по време на СССР.

Comment

преди два месеца го гледах от първата до последната серия многоми хареса

Comment

Абе той си е хубав, ама в реалността не е тъй.

Comment

"Вор в законе" - имеется в виду, что он жив¸т по своим законам, а не по социалистическим , например по ИХ законам он не имеет права заводить детей, сотрудничать с милицией и т.д и т.п.
                Организованной преступности под "крышей" силовых органов как массового явления при социализме не было.
                "Россия безразлична к жизни человека и к течению времени. Она безмолвна. Она вечна. Она несокрушима..." Томас КАРЛЕЙЛЬ .

Comment

Не имеет право иметь детей?! А делать их имеет ли право? Я сериозно спрашиваю. Потому что если обичаи "блатного" мира запрещают ему, ето уже страшний вопрос психологии и социлогии субкультур, так сказать. До чего же можно дойти человек, если стоит на "темной стране" .....

Да сам социализм являлся организованой преступности! Там две тенднеции стояли - "преступная" и "государственая". Последная не смогла одолеть над первой, так и рухнул социализм. А в Китай кажется случилось обратно.
                  Last edited by ; 03-08-2005, 19:12.

Comment

Делать их имеет право все. Заботится о них им было нельзя, т.к. "вор" становился зависимым от них.
                    Существовавший ранее запрет "вору" на обзаведение семьей... Ныне данный запрет не действует. Пример этот, на первый взгляд, нейтральный, если не принять во внимание работу забытого ныне классика о происхождении семьи, частной собственности и государства. Напомним один из тезисов этой работы: появление семьи порождает стремление к обзаведению собственностью, и наоборот.
                    Вообще, практически все "воровские законы" которые сформировались при социализме ныне не действуют, т.к. сейчас государственные законы
                    зачастую болие жесткие... И новым "ворам" выгодней придерживаться их...
                    P.S.Вообще в соответствии с ортодоксальными (старыми, классическими) представлениями жизнь "вора" должна строиться таким образом, чтобы он не имел никаких отношений с любыми государственными органами - это главное. Для государства его как бы не должно существовать. Отсюда многие запреты: "вор" не должен иметь документов, жениться, работать и устраиваться (даже фиктивно) на работу. Он должен существовать как бы в параллельном измерении. Смысл жизни "вора" - в организации профессиональной преступности в соответствии с воровскими традициями.
                    Last edited by виталий; 04-08-2005, 09:13.
                    "Россия безразлична к жизни человека и к течению времени. Она безмолвна. Она вечна. Она несокрушима..." Томас КАРЛЕЙЛЬ .

Comment

Преди да видя филма бригада , който кротичко ми донесоха на СД та , добро впечатление ми аправи и филма Олгарх! Него също го препоръчвам , така относно книгите , момчета не ставайте глупави , не мое да се филмира 100% една книга !

Comment

Почнах да го гледам сега като го пуснаха за втори път, първия път нямах време да го гледам. Първа серия е изтървах, но другите ги гледах, абе доста взе да ми харесва, а почнах да го гледам ей тей по случайност.
                        Къде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.

Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда.

Войната е много сладко нещо за тези, които не са я виждали.

Comment

Аз го гледах преди година, сега пак, но си го имам и на дискове!Много е интересен филма.А сега започнах да си вземам и книгите!...
                          „Този, който не е готов да отдаде живота си тои не е достоен да го притежава.“

Comment

Да взема да ви кажа че по бутките с вестниците, Бригада се появил на ДВД , в пълен комплект в тиксо омотан ( опакован по български), а ако имате ищак и за още руски филми мога да кажа :

Антикилър 1 и 2 стават 3 е бузица с латинопривкус
                            Брат 1 и 2 -Задължително това е класика.

Азирис- Нуна - тва е едно много свежо фентъзи , много добре изиграно, и с добри ефекти ъф коурс.

Голямата любов - Това е любовна комедия с леко военен привкус .

Теория на националната тактика ( не знам кога ще се появи филма е съвсем нов)

Поредната серия от особенностите , но тоя път съ-сценарист е Михалков и също играе в него. Ревернас към ВСВ и обсадата на Сталинград.
                            Имаше изпълнение с едни баби-рейнджъри вътре.

Щатен Съветник - Царска русия ... трилър-шпионски. Ще видите лица познати от бригадата , филма го бива

Турски Гамбит - първия филм няма да го представям излишно е .
                            Втория се разказва за настъплението на руската армия през българските земи към македония. Приключенията на Ерст продължават.

Comment

Добро е сериалчето, глътка въздух след милиони тонове латино/американски бози
                              Quae fuerant vitia, mores sunt.

Comment

Вероятно не е щатен, а статски съветник . А случайно на брат 2 да му имаш саундтрака? Че от кога го търся....
                                Recalibrating my lack of faith in humanity...

https://www.youtube.com/watch?v=MvqjkS6t9Yk

Comment

Working...
                                X