If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Но ако нямаш въображение, не можеш да следиш сюжета и особено ако не си играл Warcraft III (съжалявам такива хора), защо и с какви очаквания ще ходиш да гледаш такъв филм? Личи си, че режисьорът е положил искрени усилия да адаптира историята за големия екран и да ѝ придаде някаква достоверност, което е изключително трудна задача.
Лично за мен филмчетата към Warcraft III си остават едни от най-добре направените в цялата история на гейм инрустрията. Все още си спомняма как играех Warcraft III в една зала, започва едно от филмчетата и около мен насядаха 5-6 човека да гледат филма(безплатно). След малко се оказа, че няма да има филм.
Е, аз почнах още с първия "Уоркрафт" (някъде средата на 90-те трябва да е било) и графиката си ми допадаше като за тогава си беше страхотна. Но не си спомням нищо от сюжета (доколкото го е имало). После и втората част се игра доста (беше доста по-красива, но по своему на границата между тактика и чиста бързина на рефлекси/пръсти - но това си е голяма тема за този род игри), третата вече не ми допадна особено, само съм я пускал и това е. WoW никога не съм пробвал дори. Не съм чел и никакви книги по съответния уаркрафт близард-свят. Интерсно, от сюжета на "Старкрафт" по някаква причина май си спомням повече. Въпреки че и той си беше съвсем вторичен. Не съм убеден, че бих гледал филма, ма не се знае, де. Поне от трейлърите е поне една идея по-изкуствен, отколкото мога лесно да възприема.
Иначе за Толкин си прав - неговите орки са абсолютното зло, т.е. никъде не са дори и приблизително "разработени" като нещо повече от толкова. Въпросът е, че "неговите орки" са собствено архиорките - той ги въвежда в употреба (както и останалите вълшебни раси по същество). Нормално е, че задава архетиповете, които после се доразработват от други и после трети "чяпт архетипите" и прочее - нормалните неща.
Иначе съм съгласен с Кухулин и miau - откак напреднаха в 3Д графиката се появиха много впечатляващи въвеждащи филмчета за кампаниите на подобен род игри. Макар че аз бих сложил и тези от Уорхамър 40000 - и там имаше две-три бая добре напарвени (с доста ПСВ усещане в тях). Интересно, поне за мен (може би е и от възрастта) с напредването на 3Д графиката игрите ставаха все по "красиви", но и някак не толкова забавни.
Е, като е тръгнало тука да се отчитаме за Warcraft... Да кажа и аз: Отлично!
Снаряжението седи леко изкуствено само в началото - докато те увлече историята.
Много ме зарадва как са успели да покажат всички значими завойчета в сюжета, въпреки опасността да оставят усещане за повърхностност и необясними/немотивирани действия - е, няма такова нещо, 99%.
А най ми хареса, че бяха показани много (цели три) промени "на чия страна" действа даден герой - това на фона на текущата трансформерно-супергеройската (че и игрална ) плоскавост и кухост си е направо постижение - не се учудвам, че критиците са бесни как тая почти рисувана тъпня показва такива работи, пък мега-драмите им - не.
И още нещо, което критиците няма как да простят на това филмче - щото в другите филми е неприложимо априори - по някаква случайност на тая игрална вселена вместо с 20-30 минути пъшкания и душеспасителни разговори могат да показват обръщане "на чия страна" е героя, само като му сменят цвета на светодиодите под веждите. Хем не се бяха ограничили до това де - промените бяха подкрепени и от последващите действия.
И последно - отдавна не бях гледала история за възрастни хора, които просто си гледат своите възрастни отговорности (не да отдават дълг за родината, щот ги зове; прозряват нещата от живота, щот са блели; развалят/спасяват всичко, щот такива са родени и пр., и пр.), просто нормални хора. Много съм доволна!
"Мисля, че видът на изпотени мъже им въздействаше." - дан Глокта
Режисьорът ми става все по-симпатичен. Впрочем, предлагам някой модератор да премести постовете в темата за добри филми (или пък в тази за лоши филми, ако трябва).
Нещо като новина какво може да се очаква от режисьорската версия на Warcraft - понеже студията Legendary преминава процедура за фалит малко преди пускането на филма (сега са купени от китайци), вместо 150 минути филма е намален на 120 - и това го пише в доста от ревютата на фенове, запознати с лора - още 20-30 минути и нямаше да изглежда толкова разпокъсано действието, особено в началото. Така, като гледам колко нещо е изписано (рус.) - режисьорската версия ще бъде бая un-cut.
И още нещо като новина (освен ако не е от невежество, да не съм виждала такова на филм досега) - в снощната серия на Game of Thrones показаха една много гадна и незрелищна страна на битките - как може да останеш затрупан до смърт.
Тука беше споменат един филм "Мандарини" - там главния актьор не бил случаен никак. Бил е например един много разсеян професор (втория на снимката). Та - вчера е отишъл да изследва Другото.
Много жалко. Манипулативната му реакция срещу първото обвинение е силно разочароваща. Поредното доказателство, че и най-талантливите артисти може да са пълни отрепки като хора.
ПП То по принцип да се въртиш около такива мацки като оня Уайнстийн и да не си поискаш, ще кажат хората - педераст. Ама за Кевин Спейси какво да кажат...
Comment